Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TESSERACT Architecture a realizat planurile primelor 7 spitale modulare din Romania
TESSERACT Architecture a realizat planurile primelor 7 spitale modulare din Romania
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 31 Mar 2021 08:06
Peste 23.000 mp de scheme functionale pentru spitale modulare din containere au fost realizate de studioul de arhitectura TESSERACT in ultimul an, de la declansarea pandemiei in Romania, acestea fiind si primele de acest tip realizate in tara noastra.
TESSERACT, singurul studio de arhitectura specializat in proiectare dedicata sistemului medical, a proiectat in ultimul an 7 spitale modulare functionale sau in curs de finalizare, cu 146 de paturi in total, astfel:
- in curtea Spitalului Universitar de Urgenta Elias Bucuresti - un spital pentru pacientii cu forme grave si medii infectati cu Covid-19 si unul pentru triaj
- un spital modular pentru triaj, la Sibiu
- un spital pentru pacientii cu forme grave de Covid - 19 la Piatra Neamt - Spitalul Modular 2 dedicat ATI
- un spital pentru pacientii cu forme grave de coronavirus in curtea Spitalului Judetean de Urgenta Brasov
- un spital pentru recuperare in cadrul institutului Ana Aslan - unitatea Caldarusani si unul pentru recuperare in cadrul Institutului Ana Aslan - unitatea Otopeni.
De asemenea, TESSERACT a realizat conceptul si schema functionala si pentru transformarea unei cladiri a spitalului Judetean Bacau intr-un spital cu 110 paturi, folosit pentru tratarea pacientilor cu Covid-19.
“Cu implicare, creativitate si fara sa stam prea mult pe ganduri am realizat cu un cost ce porneste de la doar 6.000 EURO per container primele unitati modulare din Romania, care din punct de vedere sanitar si epidemiologic intrunesc toate calitatile unui spital. Acestea au preluat din povara sistemului sanitar in aceasta perioada si arata ca se poate realiza management profesionist de spitale, in plina perioada de criza sanitara si in Romania,” declara Raluca Soaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.
Cel mai recent spital modular proiectat de studioul TESSERACT este Spitalul Modular din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Piatra Neamt, o initiativa a Asociatiei Daruieste Viata. In acest moment, structura metalica este montata aproape in totalitate si urmeaza montajul unitatilor modulare, realizarea hidroizolatiei si montajul cadrelor de protectie a terasei.
In continuare, in loc sa lasam neutilizate mii de containere in porturi, trebuie sa ne gandim cum le putem reutiliza atat pentru sistemul medical cat si pentru domenii precum cel logistic si industrial, agricol sau altele, spun arhitectii TESSERACT.
“Ideea spitalelor modulare, dincolo de nevoia de a implementa foarte rapid aceste unitati in contextul pandemiei prezente, porneste de la ideea de a reutiliza eficient, de a recicla o resursa care de altfel zace de multe ori parasita in porturi si este considerata deseu. Spitalele modulare realizate in pandemie au fost scoase in curtea spitalelor, separand astfel circuitele pacientului infectat cu Covid -19 fata de cele ale pacientului neinfectat si oferind astfel spitalului posibilitatea de a utiliza in continuare spitalul pentru pacientii neinfectati, fara riscuri de contaminare,” declara Raluca Soaita.
TESSERACT ARCHITECTURE este singurul studio de arhitectura din Romania si unul dintre putinele din Europa Centrala si de Est specializate in proiectare de infrastructura dedicata sectorului de sanatate, ce necesita un grad particular de expertiza. Arhitectii TESSERACT au proiectat pana in prezent peste 500.000 de metri patrati de spitale si facilitati industriale, de productie si diferite cladiri cu functiuni comerciale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
strabag nivel 1
theda mar
viarom
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
quadratum
noark
rigips
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander