Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - BAU: Prezenta masiva, preconizata pentru editia din 2013
BAU: Prezenta masiva, preconizata pentru editia din 2013
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 17 Iul 2012 10:24
Branşa construcţiilor este puternic reprezentată la expoziţia din capitala Bavariei, cel mai important târg de profil - Bau - derulându-se o dată la doi ani în cadrul complexului MMI. Cea mai recentă ediţie a avut loc în intervalul 17 - 22 ianuarie 2011, pe parcursul celor şase zile mai mult de 28.000 de persoane - experţi din domeniu şi utilizatori finali - vizitând standurile companiilor participante (cu 12% mai numeroşi faţă de 2009). Referitor la prezenţa internaţională, Bau 2011 a avut o nouă dimensiune, graţie celor peste 60.000 de invitaţi din afara Germaniei (circa un sfert din total şi cu peste 18% mai mulţi faţă de 2009). Un aspect important este acela că ponderea arhitecţilor şi proiectanţilor a depăşit pragul de 22%, în 2011 numărând peste 50.000 de specialişti în design. Un alt element remarcabil a fost constituit de aspectul spectaculos al standurilor, fapt ce a demonstrat încă o dată importanţa pe care companiile au acordat-o evenimentului. Conform comunicatelor oficiale, la eveniment au participat 2.058 companii din 46 de state, ale căror produse au fost expuse pe întreaga arie disponibilă a complexului. 
 
Aproape toţi vizitatorii au apreciat pozitiv calitatea evenimentului
Îmbunătăţirile faţă de ediţiile anterioare au fost înregistrate atât în termeni cantitativi, cât şi calitativi, o dovadă a acestei afirmaţii fiind reprezentată de numărul însemnat de evenimente conexe care au însoţit târgul pe întreaga sa durată. Este vorba despre o suită de forumuri de informare şi comunicare, conferinţe şi seminarii de prezentare a celor mai recente tendinţe tehnice şi tehnologice, colocvii şi întruniri între specialişti şi manageri de companii ("Construcţii pentru viitor - sustenabilitate, eficienţă energetică şi inovaţie", "Casa solară", "Perspective în domeniul lucrărilor rezidenţiale", "Macroarhitectură", "Clădiri inteligente" etc.) De asemenea, în cadrul unei festivităţi, au fost acordate distincţii speciale, cum ar fi, de pildă, "Estetica şi construcţiile moderne". Poziţia vizitatorilor faţă de BAU 2011 a fost reflectată inclusiv în cadrul sondajului realizat de organizatori, 96% dintre cei care au testat produsele prezentate calificând expoziţia cu indicatorul "bun spre excelent", în vreme ce 97% şi-au exprimat intenţia clară de a reveni şi la ediţiile viitoare. Cele mai apreciate aspecte au fost constituite de gama diversă şi complexă de produse, precum şi prezenţa nemijlocită a tuturor liderilor de pe diferitele segmente de piaţă. Astfel, 93% dintre specialiştii intervievaţi au confirmat statutul Bau de lider internaţional în domeniul expoziţiilor de materiale de construcţii. Toţi vizitatorii şi reprezentanţii companiilor expozante s-au declarat pe deplin mulţumiţi de gradul de informare, considerat drept o etapă obligatorie în demersul dezvoltării noilor relaţii de afaceri. Anumite critici au fost formulate cu privire la modul de organizare a spaţiilor expoziţionale exterioare, având în vedere impactul avut de condiţiile nefavorabile de mediu. Gradul de interes de care s-a bucurat expoziţia este evidenţiat de faptul că 96% dintre vizitatori au fost profesionişti, participând în cadrul Bau 2011 cu intenţii declarate de a iniţia parteneriate reciproc avantajoase. În privinţa evaluărilor oficialilor companiilor, 97% dintre persoanele care au trecut pragul expoziţiei au acordat târgului calificativul "excelent", exprimându-şi intenţia de a fi prezenţi şi la ediţiile următoare. Managerii MMI şi reprezentaţii ministerului federal de resort au estimat că piaţa de profil va fi impulsionată în mod cert de evenimentul respectiv, care poate asigura creşteri certe ale cifrelor de afaceri din branşă. 
 
Reproiectare a conceptului de organizare a standurilor, la Bau 2013
Următoarea ediţie a Bau va avea loc în intervalul 14 - 19 ianuarie 2013. Încă de la începutul acestui an, s-a dovedit faptul că interesul companiilor a rămas neschimbat, numărul solicitărilor de rezervare a spaţiilor necesare organizării standurilor fiind mai mare decât oricând. Astfel, în luna ianuarie a.c. mai mult de o treime din aria disponibilă fusese deja precontractată, ceea ce constituie cu 17% mai mult faţă de momentul similar din 2010. Conform estimărilor înaintate de organizatori, pragul de 2.000 de companii participante va fi din nou depăşit, în vreme ce pentru vizitatori se mizează pe prezenţa a peste 240.000 de specialişti şi utilizatori finali (veniţi, în număr tot mai mare, din afara graniţelor Germaniei). Principalele grupuri de persoane care îşi vor concretiza intenţia de a fi prezente la expoziţie au fost incluse de organizatori în cinci categorii distincte - şi anume: proiectanţi, investitori, fabricanţi, comercianţi de materiale pentru construcţii şi reprezentanţi ai mediului de cercetare/educaţional. Alături de tema de mare anvergură a sustenabilităţii, alte două subiecte importante vor fi aduse în atenţia experţilor. Este vorba despre conceptele "Energy 2.0" şi "Dezvoltarea urbană pe parcursul secolului al XXI-lea". De asemenea, alte teme de top se vor referi la modernizarea clădirilor existente şi creşterea gradului de confort al beneficiarilor. Tematicile aferente celor 17 spaţii de expunere se vor referi la: materiale din piatră (sălile A1 şi A2); construcţia acoperişurilor, inclusiv montajul ferestrelor de mansardă (hala A3); amenajări exterioare (hala A4); produse chimice pentru construcţii şi scule (halele A4 şi A5); plăci ceramice şi elemente de finisaj interior (salonul A6); faţade, sisteme de umbrire, profile din aluminiu, maşini pentru prelucrarea reperelor metalice (halele B1 şi C1); sisteme din oţel, inox, zinc şi cupru (hala B2); energie, tehnologie solară (salonul B2); ansambluri de uşi de exterior/porţi, inclusiv uşi de garaj (halele B3 şi C3); produse realizate de industria lemnului şi a maselor plastice (hala B5); sisteme de finisaj al pardoselilor (halele A6 şi B6); materiale ale industriei sticlei, sisteme automate şi de management integrat al imobilelor (hala C2); ansambluri de ferestre/uşi din PVC, aluminiu sau lemn stratificat, sisteme de feronerie şi fitinguri (halele B4 şi C4); tehnologia informaţiilor în construcţii (salonul C3); investiţii pentru viitor (hala B0). Pentru informatii suplimentare, www.bau-muenchen.com
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Acvatot 2019
ness project
concelex
strabag nivel 1
Ubitech
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
noark
EDIT-Structural
MAKITA
siniat
leviatan
theda mar
quadratum
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander