Agenda Constructiilor
Luni, 21 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ANIS solicita continuarea schimbului liber de date in etapa post Brexit
ANIS solicita continuarea schimbului liber de date in etapa post Brexit
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 11 Mar 2020 15:02
ANIS, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii, si techUK, asociatia companiilor de IT din Regatul Unit al Marii Britanii, au semnat recent o scrisoare comuna care prezinta importanta transferului de date dintre Romania si UK si solicita continuarea schimbului liber de date dintre Uniunea Europeana si Regatul Unit al Marii Britanii si dupa data de 31 decembrie 2020.
Odata cu retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana, acesta a parasit si cadrul legislativ european pentru protectia datelor cu caracter personal - GDPR. Dupa sfarsitul perioadei de tranzitie stabilit pentru 31 decembrie 2020, schimbul liber de date dintre companiile din UE si UK nu va mai continua in mod automat. Intr-o economie digitala, transferul de date personale a devenit esential pentru companiile de orice dimensiune, iar beneficii semnificative exista si in afara comertului. Cercetarile medicale si depistarea infractiunilor financiare se bazeaza, de asemenea, pe transferul datelor peste granite.
Schimburile comerciale intre Regatului Unit al Marii Britanii si Romania a crescut in ultimii ani, ajungand la 1,02 miliarde de lire sterline in cazul exporturilor de servicii din UK in Romania si 1,12 miliarde invers (date pentru 2018). Intregul ecosistem digital la nivelul Uniunii Europene este preconizat sa atinga o valoare de 739 de miliarde de euro in 2020, contribuind la PIB-ul UE cu patru procente.
“Romanii reprezinta o comunitate importanta in Regatul Unit al Marii Britanii, iar tara noastra este un partener economic de incredere pentru Regat. Acest fapt genereaza nevoia unui transfer de date neingradit, pentru care militam si in era post Brexit. O intelegere intre Regatul Unit si tarile din UE, prin care transferul liber de date personale intre parteneri va continua, este un pas esential in dezvoltarea viitoare a relatiilor comerciale”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.
ANIS si techUK considera ca cea mai buna solutie pentru a asigura transferurile neingradite de date post Brexit este stabilirea unor acorduri adecvate intre Regatul Unit si UE. Acordurile permit transferul datelor cu caracter personal intre tarile terte si UE, dupa o evaluare completa a reglementarilor interne privind protectia datelor din tarile respective.
”Comertul cu servicii si fluxurile de date intre Regatul Unit si Romania sunt in crestere. Capacitatea de a transfera date personale intre cele doua tari este vitala pentru cetatenii si companiile din ambele parti. In timp ce Regatul Unit si UE negociaza viitorul relatiei, este extrem de important ca transferul liber de date sa fie inclus in aceste negocieri. Solicitam guvernelor din UE si UK sa se asigure ca stabilirea termenilor acordului se va decide cat mai curand posibil”, a mentionat Julian Davin, CEO techUK.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
Ubitech
rigips
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere