Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Bursele ANIS 2020: Sponsorizari pentru integrarea noilor tehnologii in invatamant
Bursele ANIS 2020: Sponsorizari pentru integrarea noilor tehnologii in invatamant
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 26 Mai 2020 12:35
Bursele ANIS 2020 reprezinta cea de-a treia editie a programului initiat de Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) prin care companiile de tehnologie din Romania sustin cadrele didactice tinere in integrarea tehnologiilor noi si a metodelor inovatoare de predare in programa universitara. Termenul limita de depunere a proiectelor este 15 septembrie.
Programul Bursele ANIS a fost lansat in anul 2018 si se deruleaza la nivel national, cadrele didactice calificate beneficiind de cate o sponsorizare in valoare de 5.000 de euro. 
"Educatia este unul dintre obiectivele strategice ale ANIS inca de la infiintarea Asociatiei. Prin acest program incercam sa balansam presiunea pe activitatea de cercetare din universitati cu nevoia de actualizare permanenta a curriculei si de implementare a unor metode de predare moderne. Practic, programul Bursele ANIS reprezinta incercarea industriei de IT de a veni in sprijinul mediului educational din Romania prin recompensarea oamenilor exceptionali din spatele catedrelor", a declarat Gabriela Mechea, directorul executiv al ANIS.
In cadrul primelor doua editii Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultati din Romania. Valoarea totala a burselor acordate se ridica la 110.000 de euro.
Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector universitar, iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani. Cursurile propuse de acestia trebuie sa se incadreze in domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligenta Artificiala (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech si Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie in facultatile non-IT). 
De asemenea, la editia Bursele ANIS 2020 se vor putea inscrie in cursa si asistentii universitari, care pot propune solutii pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmand ca premiul sa se imparta in functie de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (minimum 50% pentru asistentii universitari).
Potrivit ANIS, candidatii vor trece printr-un proces de evaluare preliminara, in baza aplicatiei si a unui clip video in care vor prezenta succint elementele inovatore. Ulterior, finalistii vor sustine un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limita pentru inscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului si criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.
La primele doua editii au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din Romania: universitatile „Politehnica” din Bucuresti si Timisoara, ASE, UNATC din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, universitatile “Al. I. Cuza” si „Gheorghe Asachi” din Iasi, “Transilvania” din Brasov, „Tehnica” si „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si Universitatea din Bucuresti.
Sponsorii editiei Bursele ANIS 2020 sunt: Adobe, Atos, Bitdefender, Cornerstone Technologies, Deutsche Bank, Endava, Enea, Qualitance si Wipro.
***                                                    
ANIS este activa de 22 ani in Romania si are 130 de membri, atat companii mici, cat si multinationale, firme cu capital romanesc sau strain, cu sedii in toate marile centre IT din tara, ceea ce asigura asociatiei reprezentativitate la nivel national. Firmele membre ANIS au peste 38.000 de angajati si o cifra de afaceri cumulata ce depaseste 2,5 miliarde euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere