Agenda Constructiilor
Marti, 23 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CSi Structural Software: Crestere de 10% si perspective favorabile pentru viitor
CSi Structural Software: Crestere de 10% si perspective favorabile pentru viitor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 22 Nov 2022 06:20
Compania CSi Structural Software, furnizor de aplicatii software pentru proiectarea de structuri, a fost infiintata in 2016, inregistrand o crestere constanta, de circa 10% pe an, in intreaga activitate. Dinamica se va mentine si in 2022, potrivit datelor companiei, cifra de afaceri pe anul acesta ajungand la 1,5 milioane pana in prezent. CSi ofera posibilitatea achizitiei de licente perpetue, cu asigurarea anuala a mentenantei, sau posibilitatea inchirierii licentelor.
"Pe baza mentenantei, clientii nostri beneficiaza de suport tehnic specializat si de toate upgrade-urile si imbunatatirile aduse programelor. Ceea ce ne bucura este faptul ca anul acesta am reusit sa avem o crestere de aproximativ 30% fata de anul anterior in ceea ce priveste numarul de clienti care au ales sa reinnoiasca contractele de mentenanta", a declarat Bianca Marton, asociat al companiei CSi Structural Software.
Compania este reprezentanta autohtona a grupului nord-american Computers and Structures, Inc., cu o experienta de peste 5 decenii de cercetare si dezvoltare continua, menite sa imbunatateasca constant procesul de proiectare. "In acelasi spirit, ne gandim la clientii nostri ca la membrii unei comunitati care creste impreuna cu noi si cu ajutorul careia evoluam la randul nostru. Nivelele produselor CSi sunt configurate in asa fel incat sa se alinieze nevoilor clientilor nostri, in orice punct al carierei/ dezvoltarii lor. Exista companii mari, care au proiectat cele mai impresionante structuri din Romania, care au crescut odata cu dezvoltarea capacitatilor de calcul si a performantei softurilor. Ne dorim sa fim parteneri de cursa lunga si pentru clientii nostri aflati la inceput de drum si sa facem parte din povestea lor de succes cand vor ajunge in top. O categorie pe care suntem onorati sa o avem in comunitatea noastra este, de asemenea, mediul universitar din Romania. Oferim versiuni academice pentru configuratiile de top ale softurilor, prin care incurajam formarea studentilor din ciclul de licenta, masterat sau doctorat in directia modelarii si analizei structurale", a precizat Bianca Marton.
 
 
Portofoliul de produse CSi ofera o varietate de solutii pentru a acoperi o gama larga de provocari tehnice: de la analiza si proiectarea sistemelor structurale de constructii civile, industriale, poduri, si sisteme de conducte si tevi din industrie, la analiza neliniara avansata si evaluarea performantelor structurilor 3D.
"Odata cu pandemia si cu desfasurarea activitatilor de la birou si de acasa, a aparut necesitatea cresterii numarului de licente si/sau necesitatea utilizarii licentelor de tip Cloud, caz in care licentele existente unice pot fi upgrade la licente Cloud. Toate produsele noastre beneficiaza de licentiere Cloud, astfel accesul la licentele CSi de la birou sau de acasa este mult imbunatatit si nu necesita dezactivarea si reactivarea licentelor pe diferite statii. In ceea ce priveste costurile, upgrade-ul la licentierea Cloud este mult mai avantajoasa", a explicat reprezentanta CSi.
 
Solutii noi si investitii permanente in directia constituirii unei comunitati de proiectanti de structuri
In ceea ce priveste produsele relativ noi sau mult imbunatatite in ultima perioada, Bianca Marton mentioneaza CSiCOL, aplicatie software dedicata proiectarii stalpilor din beton armat cu sectiuni simple sau complexe, care castiga popularitate datorita functionalitatilor care optimizeaza procesul de proiectare. De asemenea, a fost imbunatatita si aplicatia CSiPlant, produs ce are implementate elementele special dedicate sistemelor de conducte, care ofera tehnologii avansate de analiza a acestora si se adreseaza inginerilor care isi desfasoara activitatea in domeniul industrial (industria prelucratoare, energetica, a conductelor, de petrol si gaz). In perioada urmatoare, CSi Romania isi propune sa promoveze VIS Concrete Design, plug-in integrat cu SAP2000, ETABS si CSiBridge, capabil sa maximizeze performantele de proiectare ale acestora. 
 
 
"Pentru ca inginerii structuristi isi doresc o interoperabilitate completa intre produselor noastre de analiza si detaliere structurala, s-au dezvoltat si imbunatatit plug-urile CSiXCAD si CSiXRevit care fac legatura intre cele doua etape de proiectare. Iar pentru ca digitalizarea sa usureze si munca de pe santier, s-au dezvoltat aplicatii de vizualizare a sistemelor structurale de pe telefon/tableta", a subliniat Bianca Marton.
Softurile CSi se afla in continua dezvoltare, utilizatorii fiind tinuti in permanenta la curent cu ultimele actualizari si versiuni ale softurilor, atat prin newslettere cat si prin promovare pe canalele de social media. De asemenea, optiunea de mentenanta activa, care este obligatorie in primul an de la achizitie si apoi devine optionala in functie de valoarea pe care o regasesc utilizatorii, asigura actualizarile gratuite ale licentelor la ultimele versiuni disponibile. "Unul dintre obiectivele principale ale noastre, ca si companie, este construirea in jurul produselor noastre a unei comunitati de ingineri proiectanti in constructii. Ne dorim sa contribuim la formarea viitoarei generatii de ingineri proiectanti de structuri si sa le fim alaturi pe tot parcursul carierei, incepand de pe bancile facultatii. In aceasta idee, pentru ca ne dorim sa investim in profesionistii de maine, la inceputul anului 2021 am deschis seria de cursuri dedicate unuia dintre cele mai populare programe CSi, si anume ETABS. Am inceput atunci cu un modul Basics Step by Step, menit sa parcurga pas cu pas modelarea unei structuri in cadre din beton armat. Sesiunile de curs au fost atat dedicate studentilor din diverse centre universitare, cat si inginerilor din campul muncii, aflati la inceput de drum. Ceea ce ne dorim pentru viitor este sa continuam seria de cursuri pe ETABS, in care sa prezentam mai multe functionalitati ale softului, respectiv sa organizam cursuri si pentru alte programe (SAP2000, CSiCOL, VIS)", a mai spus reprezentanta CSi.
 
 
Cerintele in schimbare continua si ajustarea preturilor - principalele provocari
La capitolul provocari, Bianca Marton indica, in primul rand, descoperirea nevoilor utilizatorilor si implementarea cu succes a solicitarilor acestora, tehnice si financiare.
"In perioada pandemiei, cand activitatea de proiectare s-a mutat preponderent acasa, ofeream cate o licenta suplimentara gratuita pentru fiecare licenta deja existenta si, astfel, am usurat munca utilizatorilor si accesul la licenta. Referitor la evolutia preturilor, separat pe avantajele pe care le oferim clientilor din Romania, anul acesta compania Computers and Structures America a majorat costul licentelor cu 10%, in contextul in care pretul licentelor CSi nu au suferit nicio modificare in ultimii peste 10 ani. Fiind o companie nord-americana, preturile se calculeaza in dolari, iar fluctuatia de peste 20% a cursului USD a pus o presiune suplimentara asupra preturilor. Cu toate acestea, pana in momentul de fata, chiar si in contextul inflationist actual, avem o crestere a vanzarilor, ceea ce ne demonstreaza faptul ca inginerii din Romania s-au obisnuit cu avantajele tehnologiei, utilizarea programelor de calcul in ingineria constructiilor a devenit indispensabila. Inca din 2016, de cand am intrat pe piata din Romania, ne-am dorit ca pretul licentelor CSi sa nu fie un impediment in achizitionarea licentelor CSi. O masura pe care am luat-o inca de la inceput, cu sprijinul CSi America, a fost aceea de a oferi licentele CSi la 50% din pret pentru toate companiile nationale din Romania. O alta masura suplimentara pe care am luat-o la noi in tara este de a inchiria si configuratiile de baza ale soft-urilor, costul fiind de 180 lei/luna, un cost care pentru o companie de proiectare nu ar trebui sa ridice probleme", a explicat Bianca Marton.
***
CSi Structural Software Romania face parte din grupul Computers and Structures, Inc. (CSi), fondat in 1975 si renumit pe plan mondial pentru produsele software cu aplicabilitate in ingineria structurala si seismica. Programele CSi sunt utilizate de numeroase companii de analiza structurala, din peste 160 de tari, pentru proiecte de mare anvergura, precum Turnul Taipei 101 din Taiwan, One World Trade Center din New York, Stadionul Olimpic din Beijing (cunoscut ca "Bird’s Nest") si podul suspendat peste Canalul Panamei, Centenario Bridge.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
ness project
MAKITA
rigips
theda mar
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
concelex
leviatan
Acvatot 2019
EDIT-Structural
noark
siniat
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander