Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - MTIC: Europa are nevoie de investitii in digitalizare si securitate cibernetica
MTIC: Europa are nevoie de investitii in digitalizare si securitate cibernetica
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 06 Mai 2020 12:04
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a participat la reuniunea ministeriala informala a ministrilor telecomunicatiilor, organizata prin videoconferinta.
Tema reuniunii este legata de contributia sectorului telecomunicatiilor si a digitalizarii la strategia europeana de iesire din criza Covid-19. Concret, ministrii UE s-au concentrat pe doua tematici majore, anume utilizarea aplicatiilor mobile si a datelor de mobilitate anonimizate pentru combaterea crizei COVID-19 si importanta solutiilor si a investitiilor pentru dezvoltarea de noi infrastructuri digitale.
„Este important sa cream toate conditiile necesare pentru stimularea competitivitatii digitale si sprijinirea investitiilor in industriile creative ce au efect de multiplicare si vor genera locuri de munca si crestere economica pentru statele afectate de criza actuala, astfel incat aceste companii sa prospere si sa promoveze activ economia digitala. In acelasi timp, va trebui sa acordam o atentie deosebita si sa facilitam transformarea digitala accelerata a companiilor care au un nivel precar de digitalizare pentru a le ajuta efectiv sa se redreseze post COVID-19. Mai mult ca oricand este necesar un efort comun european de crestere semnificativa a investitiilor si finantarilor europene pentru combaterea decalajului digital si pentru crearea unei infrastructuri europene solide de banda larga de mare viteza si de servicii digitale.
Avem nevoie de sprijinul UE pentru ca toti cetatenii europeni, indiferent de locatie, gen, statut social, varsta sa dispuna de competente digitale. Securitatea cibernetica este un domeniu vital pentru Europa. Aceasta are nevoie, mai mult ca niciodata, de un Plan de Investitii pentru securitatea cibernetica adaptat la provocarile generate de criza noului coronavirus, avand in vedere faptul ca numarul atacurilor cibernetice a crescut vertiginos. Romania va ramane un partener european implicat pentru ca raspunsul Europei sa fie unul coordonat si eficient, care sa garanteze siguranta si prosperitatea ei” a spus Lucian Bode.
 
AUTODESKallbimCOVID-19TeraSteelVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere