Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PAVAL Holding: Fondatorii Dedeman intra in actionariatul firmei tehnologice Simtel
PAVAL Holding: Fondatorii Dedeman intra in actionariatul firmei tehnologice Simtel
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Iun 2021 12:25
Paval Holding, vehiculul de investitii controlat de Dragos si Adrian Paval, fondatorii retelei de magazine de bricolaj Dedeman, a achizitionat o participatie de 5% intr-o afacere antreprenoriala romaneasca de inginerie si tehnologie, Simtel Team. Actiunile companiei, care in mai 2021 a atras 13,7 milioane de lei de la investitorii Bursei de Valori Bucuresti, vor intra la tranzactionare pe piata AeRO in urmatoarele saptamani.
„Suntem bucurosi ca Paval Holding s-a alaturat companiei noastre in calitate de actionar semnificativ inaintea listarii Simtel pe piata AeRO si le multumim lui Dragos si Adrian Paval pentru increderea acordata. In ultimii ani am instalat panouri fotovoltaice pe acoperisurile a peste 30 de magazine Dedeman in toata Romania. Aceasta tranzactie este o veste de bun augur pentru toti actionarii nostri, deoarece intrarea unuia dintre cei mai importanti clienti in structura noastra de actionariat este un semnal clar ca Simtel Team reprezinta o afacere durabila si cu un potential bun de crestere,” a declarat Iulian Nedea (foto), CEO si cofondator al Simtel Team.
In cadrul plasamentului privat, incheiat in data de 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de actiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vandute investitorilor la pretul de 13 lei pe actiune. Dupa incheierea plasamentului privat pentru actiunile SMTL, Paval Holding SRL a achizitionat un total de 352.750 actiuni deja existente in Simtel Team de la cei trei fondatori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc si Radu Vilau, la un pret egal cu cel din plasamentul privat. Capitalizarea anticipata a companiei inainte de debutul pe piata AeRO este de 92 de milioane de lei.
In urma transferului a 5% din capitalul social catre Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc si Radu Vilau detin impreuna un pachet de 78% din actiunile companiei, in timp ce 2% este detinut de angajatii Simtel. Restul de 15% din companie este detinut de 154 de investitori individuali si profesionisti care au participat la plasamentul privat pentru actiunile Simtel.
BT Capital Partners, divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a asistat Simtel Team in finalizarea tranzactiei cu Paval Holding, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a asistat compania in aspectele juridice ale tranzactiei.
„Suntem incantati ca am facilitat tranzactia dintre Simtel Team si Paval Holding, a fost o provocare si credem ca tranzactia reprezinta o premiera din punct de vedere al timpului de executie, fiind implementata in mai putin de doua saptamani de la manifestarea interesului de catre cumparator. Intrarea unui investitor experimentat si de calibru, precum Paval Holding reprezinta o confirmare a potentialului important de crestere pe care Simtel il are. Suntem increzatori ca aceasta tranzactie este un exemplu pentru investitorii locali, de a acorda o atentie si mai mare companiilor antreprenoriale care aleg sa-si inceapa calatoria pe piata de capital, ” a declarat Daniela Secara, CEO BT Capital Partners.
Simtel Team a fost infiintata in anul 2010 de catre trei absolventi ai Facultatii de Electronica si Telecomunicatii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc si Radu Vilau. Compania activeaza in trei domenii de business: energie regenerabila, telecomunicatii, si automatizare industriala, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livreaza proiecte atat in Romania, cat si in strainatate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie si mentenanta pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a retelelor de comunicatii mobile pentru operatorii de telecomunicatii, si automatizarea proceselor industriale prin linii de productie automatizate, actionari electrice si roboti industriali.
In 2020, Simtel Team a inregistrat o cifra de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei si un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totala de afaceri generata in 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte in domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicatii si 2% din proiecte in domeniul automatizarii industriale. Rata de crestere anuala compusa (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinata, in principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie in sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider in Romania in constructia centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat in perioada 2019-2020, in Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
viarom
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Ubitech
rigips
grundfos
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
MAKITA
CDS
theda mar
leviatan
noark
FRONTALE
Acvatot 2019
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica