Agenda Constructiilor
Joi, 30 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAP: Cum se pot gestiona mai bine banii pentru marile proiecte de infrastructura
SAP: Cum se pot gestiona mai bine banii pentru marile proiecte de infrastructura
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Sep 2021 13:48
A mentine o evidenta clara a cheltuielilor in marile proiecte de infrastructura finantate de guvern poate fi dificil. La fel ca in alte industrii, si in constructii datele si informatiile extrase din acestea raman esentiale in abilitatea de a obtine o imagine completa a proiectelor si in procesul decizional.
In randurile de mai jos vom afla cum a reusit Costain, una dintre cele mai mari firme de constructii din Marea Britanie, sa gaseasca o solutie pentru gestionarea datelor si bugetelor in cadrul proiectelor mari de infrastructura cu ajutorul tehnologiei.
La sfarsitul anului 2019, echipele Costain, SAP si Keytree – companie britanica de tehnologie, s-au intalnit pentru prima data in locatia SAP AppHaus din Londra pentru a elabora o strategie de abordare a problemei folosind metodologii de design thinking. SAP AppHaus Network este o retea globala de locatii destinate co-inovarii, dotate cu cele mai noi tehnologii. Odata cu debutul pandemiei, workshopurile SAP AppHaus au migrat in mediul virtual.
Echipele au analizat intregul lant valoric al proiectelor mari de infrastructura pentru a identifica ce imbunatatiri de productivitate si eficienta pot fi introduse intr-o anumita locatie si care pot fi apoi utilizate in restul portofoliului de proiecte de infrastructura.
Au fost identificate trei domenii in care datele produse ar putea fi reunite: telematica, cum ar fi locatiile utilajelor si consumul de combustibil; datele proiectului, care dezvaluie cand masinaria este utilizata si cum; si date comerciale, cum ar fi costul de utilizare, intretinere si timpul de repaus.
"Am inteles foarte repede ca, daca am putea conecta toate aceste informatii intr-o platforma digitala comuna, ar fi un instrument puternic pentru luarea deciziilor viitoare cu privire la investitii. Totusi, a fost destul de dificila trimiterea fluxurilor de date IoT de la o masinarie la o platforma si conectarea acestora la datele comerciale si de proiect atunci cand exista atat de multe companii diferite care furnizeaza echipamente in aceasta industrie, fiecare dintre ele avand standarde diferite. Pana in prezent, nimeni nu s-a confruntat cu succes cu aceasta problema", a declarat Stuart Clements, coordonatorul echipei de design si inovatie din cadrul Keytree.
In cele din urma, cele trei echipe au gasit o solutie cu ajutorul unuia dintre partenerii Costain care administreaza echipamente de constructii. Acesta a fost de acord sa furnizeze proiectului un flux de date live pentru a stabili un standard industrial pentru telematica.
Urmatorul pas a fost trimiterea fluxului de date catre SAP Business Technology Platform si afisarea acestuia intr-un dashboard. Integrarea datelor s-a facut foarte rapid, platforma permitand vizualizari puternice ale datelor si informatiilor extrase din acestea.
Proiectul a durat 12 luni in total, modulul telematic fiind lansat primul, dupa doar patru luni. Datorita naturii agile si timpului scurt de valorificare, Costain a putut prezenta rapid puterea platformei clientilor sai precum Departamentul Britanic de Transport. Acest lucru a ajutat, intr-adevar, la pozitionarea Costain si a partenerilor lor ca vectori de inovare in industria de constructii.
"Echipa Keytree a contribuit decisiv la succesul acestui proiect. Folosind SAP Business Technology Platform, ei ne-au ajutat sa transformam datele in informatii valoaroase pentru public si planeta", a mentionat Tim Embley, Director de Cercetare si Inovatie in cadrul Costain.
Relatia dintre Costain, Keytree si SAP va continua. Pasii urmatori vor include introducerea tehnologiei blockchain in lantul de aprovizionare al Costain.

*** Articol realizat de specialistii de la SAP Romania, furnizori de aplicatii software pentru gestiunea afacerilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
grundfos
BALTIC
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
viarom
rigips
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
noark
MAKITA
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu