Agenda Constructiilor
Joi, 01 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ASRO: Peste 1.400 de standarde referitoare la apa, in vigoare la nivel european
ASRO: Peste 1.400 de standarde referitoare la apa, in vigoare la nivel european
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 21 Mar 2020 12:54
Organizatiile europene si internationale de standardizare au elaborat peste 1.400 de standarde referitoare la apa, printre care se regasesc standarde care privesc calitatea apei, alimentarea cu apa, sistemele pentru ape uzate si ape pluviale, infrastructura etc., fiecare reprezentand cele mai bune practici intr-o serie de domenii, arata Organismul Roman de Standardizare (ASRO).
 
Organizatia face aceasta precizare in contextul Zilei Mondiale a Apei, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 22 martie. Tema editiei din acest an este "Apa si schimbarile climatice" (Water and Climate Change), context in care ASRO prezinta cinci standarde referitoare la apa, care vin in sprijinul combaterii schimbarilor climatice din prezent.
 
1. Cunoasterea impactului real pe care il are utilizarea apei din cadrul unei organizatii asupra mediului este primul pas in imbunatatirea eficientei utilizarii resurselor. Standardul SR EN ISO 14046 - Management de mediu. Amprenta apa. Principii, cerinte si linii directoare este prima metoda convenita la nivel international pentru determinarea eficientei in folosirea resurselor de apa ale unei organizatii.
 
2. Schimbarile climatice, cresterea populatiei si metodele de consum ale apei in productie si agricultura pun presiune asupra aprovizionarii cu apa, astfel incat singura solutie este eficientizarea consumului. Standardul ISO 46001, Sisteme de management pentru eficienta apei. Cerinte si ghid de utilizare vine in sprijinul organizatiilor pentru a fi mai eficiente in folosirea resurselor de apa. Standardul ofera metode si instrumente pentru evaluarea si contabilizarea utilizarii apei, precum si modalitati de identificare si punere in aplicare a masurilor de optimizare a utilizarii acesteia.
 
3. Consumul de apa in agricultura este semnificativ, in special in instalatiile de irigatii. Reutilizarea apelor uzate este o metoda sigura de a reduce presiunea asupra rezervelor limitate de apa. Standardele din seria ISO 16075, Orientari pentru utilizarea apelor uzate tratate pentru proiecte de irigare, sunt un instrument cheie pentru industria agricola. Acestea contin linii directoare pentru dezvoltarea si executia proiectelor care folosesc ape reutilizate.
 
4. Sistemele prin care tratarea apelor uzate se face local, pot fi o solutie igienica cu costuri reduse daca aceasta este pusa in aplicare corect si daca deseurile sunt eliminate in siguranta. Standardul ISO 24521, Activitati referitoare la apa potabila si servicii de apa uzata. Orientari pentru managementul serviciilor ofera indrumari practice pentru managementul si intretinerea serviciilor menajere de baza. Astfel facilitatile de salubritate devin mai sigure iar sanatatea oamenilor si a mediului sunt protejate.
 
5. Standardul ISO 31800, Unitati de tratare a namolurilor fecale. Unitati de recuperare a resurselor independente de energie, prefabricate, la scara comunitara. Cerinte de siguranta si performanta este in curs de elaborare in cadrul unui Comitet Tehnic ISO si va fi publicat in acest an. ISO 31800 are ca scop tratarea deseurile umane intr-un mod curat si ecologic, dar si transformarea acestora in resurse utile, cum ar fi apa potabila.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
leviatan
theda mar
viarom
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
leviatan
grundfos
CDS
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023