Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - BAUMA 2019: Expozitia, deschisa oficial la Messe München
BAUMA 2019: Expozitia, deschisa oficial la Messe München
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 08 Apr 2019 21:30
BAUMA 2019, cel mai important targ international de utilaje si echipamente pentru constructii, organizat o data la trei ani in cadrul centrului Messe München, si-a deschis oficial portile, la data de 8 aprilie 2019, in prezenta ministrului economiei Republicii Federale Germania, Peter Altmaier, a presedintelui consiliului ministerial din landul Bavaria, dr. Markus Söder, respectiv a lui Klaus Dittrich, presedinte si CEO al Messe München.
La editia din acest an, peste 3.700 de companii isi expun oferta, in contextul unei dezvoltari promitatoare a pietei de constructii.
La deschiderea oficiala a targului, Peter Altmaier i-a salutat pe expozanti si vizitatori, subliniind ca targul de echipamente de constructii este, de fapt, o oglinda a Germaniei, iar perspectivele sunt promitatoare pentru ca, odata cu tendinta de crestere a numarului populatiei, sunt necesare investitii sustinute in domeniul imobilelor rezidentiale nou-construite. „Guvernul federal german intentioneaza sa investeasca pana la 10 miliarde euro in urmatorii ani pentru a finanta constructia de locuinte din fonduri publice (cladiri sociale) pentru cetatenii cu venituri reduse, constructia de apartamente private si un program care ofera parintilor o subventie, pentru fiecare copil, in vederea finantarii achizitiei, de catre familie, a propriei unitati locative unifamiliale sau a unui apartament. Industria echipamentelor de constructii, care isi prezinta produsele in urmatoarele sapte zile, va avea un rol-cheie in concretizarea acestui efort investitional”, a afirmat Peter Altmaier.
Aratand ca „BAUMA este cel mai mare targ de profil din intreaga lume”, dr. Markus Söder a subliniat ca utilajele de constructii extrem de inovatoare din intreaga lume demonstreaza progresul realizat de industria constructiilor pe toate meridianele globului, iar vedetele acestei editii sunt, fara indoiala, echipamentele electrice si cu un nivel extrem de scazut de emisii poluante. „Industria constructiilor reprezinta un indicator al puterii economice a Germaniei, care stie sa se orienteze spre viitor, respectiv spre planificarea inteligenta a constructiilor, realizate cu ajutorul proiectarii digitale si spre gestionarea la nivel inalt a problematicii legate de protectia mediului, in conexiune cu activitatile sustenabile de constructie”, a declarat dr. Markus Söder.
„Cel mai mare targ de echipamente de constructii din intreaga lume nu se dezminte si consemneaza noi recorduri de participare in acest an”, este de parere Klaus Dittrich, presedinte si CEO al Messe München, care a mai subliniat ca, avand in vedere anvergura unor exponate, aria de expunere, majorata deja la 614.000 de metri patrati, pare a fi neincapatoare.
„Un numar de 3.700 de expozanti din aproximativ 60 de tari isi prezinta inovatiile aici, la München, in timp ce vizitatorii BAUMA 2019 au venit din peste 200 de tari din intreaga lume”, a subliniat Klaus Dittrich.
In finalul deschiderii oficiale, cei doi politicieni, Peter Altmaier si dr. Markus Söder, au pus in discutie, impreuna cu cei prezenti, o tema actuala, ce starneste controverse si tot felul de dezbateri in Germania, referitoare la exproprierea locuintelor, convenindu-se asupra faptului ca, intrucat are un pronuntat caracter social, masura de expropriere reprezinta o modalitate eronata de a exercita presiuni asupra pietei imobiliare.
Nu in ultimul rand, cei trei oficiali le-au reamintit participantilor ca macaralele gigantice pe senile, excavatoarele hidraulice, vehiculele miniere si multe altele, expuse la BAUMA 2019, pot fi testate cu prilejul expozitiei pana la data de 14 aprilie a.c.
 
SISECAMABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
strabag nivel 1
noark
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
quadratum
Acvatot 2019
theda mar
ness project
leviatan
concelex
konsent
Ubitech
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander