Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Biserica din Ursi, laureata la Premiile europene pentru patrimoniu - Europa Nostra
Biserica din Ursi, laureata la Premiile europene pentru patrimoniu - Europa Nostra
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2021 11:49
Juriul de experti Europa Nostra si publicul larg au ales Biserica de lemn din satul Ursi (judetul Valcea) drept unul dintre cele mai bune proiecte de patrimoniu din Europa. Lacasul de cult a primit premiul cel mare, Grand Prix, precum si Premiul Publicului, in cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu/ Premiilor Europa Nostra 2021, cea mai inalta distinctie europeana in domeniu. Castigatorii au fost anuntati joi, 23 septembrie 2021, la Viena, in cadrul unei ceremoni de rang inalt ce a avut loc la sediul Fundatiei Giorgio Cini. Pe parcursul ceremoniei, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Europa Nostra au anuntat cei patru laureati ai Marilor Premii si castigatorul Premiului Publicului, selectati din cele 24 de initiative din 18 tari europene declarate castigatoare anul acesta.
Biserica de lemn din satul Ursi - o frumoasa biserica de lemn din secolul al XVIII-lea, care a fost restaurata in mod exemplar utilizandu-se materiale si tehnici traditionale si intr-o maniera colaborativa, facilitand schimbul de idei si cunostinte intre participanti internationali - este marele castigator al anului 2021. Biserica de lemn din satul Ursi a fost selectata de catre conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experti, sa primeasca unul dintre Marile Premii in valoare de 10.000 de euro.
A fost, de asemenea, selectata de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7.000 de cetateni din intreaga Europa au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra.
 
 
Ceilalti laureati ai Marilor Premii 2021 sunt:
● FIBRANET - FIBRes in ANcient European Textiles, Fibre in Textile Europene Antice (Grecia/ Danemarca), un proiect inovator de cercetare care ofera cunostinte noi despre degradarea fibrelor antice, informand practica de arheologie si oferind informatii cruciale pentru europeni intr-un moment in care cautam solutii pentru a face fata deseurilor produse de industria modei si a textilelor;
● Comitetul tehnic pentru Patrimoniu Cultural (Cipru), infiintat in 2008, sub egida Natiunilor Unite, de liderii ciprioti greci si ciprioti turci, comitetul a restaurat cu succes peste 70 de monumente si a utilizat patrimonial cultural drept puternic instrument pentru reconciliere si cooperare pasnica;
● Inventia unei parti vinovate, Trento (Italia), o expozitie exemplara care arata relevanta unui caz istoric de antisemitism pentru conversatiile contemporane din jurul discriminarii si intolerantei din Europa de azi, stimuland reflectia critica asupra puterii propagandei si stirilor false.
Laureatii Marilor Premii vor primi 10.000 de euro fiecare.
***
Premiile Europene pentru Patrimoniu/ Premiile Europa Nostra au fost lansate de Comisia Europeana in anul 2002 fiind inca de atunci gestionate de Europa Nostra - Vocea europeana a societatii civile angajata in protejarea patrimoniului cultural si natural. Premiile au sprijinul programului Europa Creativa al Uniunii Europene.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
noark
CDS
konsent
leviatan
MAKITA
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
BogArt
siniat
ness project
quadratum
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander