Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ConstructFEST 2021 a reunit online 125.000 de persoane din industria constructiilor
ConstructFEST 2021 a reunit online 125.000 de persoane din industria constructiilor
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 22 Apr 2021 13:28
In perioada 14-16 aprilie 2021 a avut loc cea de-a patra editie a ConstructFEST, care a reusit sa creeze prima platforma de comunicare si networking intre noua tari europene, cele mai prestigioase companii de constructii din domeniu si grupul tinta final: potentiali studenti si studenti, care au acum o perspectiva mai clara asupra oportunitatilor academice si de dezvoltare a carierei, prin apartenenta la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si consortiul EU-CONEXUS.
Evenimentul s-a desfasurat pe o platforma virtuala si a fost vizitat de 1.600 de participanti, care au aflat oportunitatile din industrie si tematicile de actualitate din sfera constructiilor, dezbatute la mesele rotunde.
#ConstructFEST a fost prezent si in social media atat pentru profesionisti, in LinkedIN, unde postarile au ajuns organic la 15.000 de persoane, cat si pentru viitori studenti, in Instagram, unde peste 22.000 de tineri au aflat despre targ. Cele doua categorii s-au reunit pe Facebook, unde ConstructFEST a avut un impact de 125.000 de oameni. Timp de 3 zile, portile virtuale ale targului au fost trecute de vizitatori din Grecia, Germania, Lituania, Franta, Spania, Austria, Irlanda, Maroc, Croatia, Republica Moldova si Dubai.
La festivitatea de deschidere au participat Ministrul Educatiei, prof. Sorin Cimpeanu, absolvent de Inginerie Civila si Presedinte al Agentiei Universitare a Francofoniei (AUF), prof. Jean-Marc Ogier, Chair al #EUCONEXUS Governing Board si Presedinte al La Rochelle Université, László Borbély, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului si coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului si prof. Adrian Curaj, Director General al Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).
"Am deosebita placere sa fiu alaturi de conducerea UTCB la inaugurarea celei de-a patra editii ConstructFEST, unde cei mai importanti reprezentanti ai pietei de constructii din Romania pot face cunostinta cu viitoarea resursa umana, de care este atat de mare nevoie. Desi domeniul constructiilor a avut mai putin de suferit in urma crizei pe care o traversam fata de alte domenii, ceea ce este imbucurator, va obliga sa va concentrati pe formarea de specialisti, absolventii de inginerie civila fiind cautati pe piata muncii, iar pe noi, Ministerul, ne obliga in sensul cel mai bun al cuvantului sa va sustinem, ceea ce facem cu orice ocazie", a declarat prof. Sorin Cimpeanu, Ministrul Educatiei.
 
Valenta europeana data de alaturarea Universitatii EU-CONEXUS
Evenimentul a capatat valenta europeana prin alaturarea EU-CONEXUS, Universitatea Europeana pentru Dezvoltarea Durabila si Inteligenta a Zonelor Urbane de Coasta, din care UTCB face parte din anul 2019.
"Suntem mandri ca in aceasta perioada diferita si fara precedent, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti este singura universitate care a organizat un eveniment la scara europeana de asemenea amploare, intr-un mediu virtual prietenos si usor accesibil. Am reusit sa interactionam cu studenti din intreaga lume, sa punem accent pe dezvoltarea calitatii educatiei si sa sprijinim noile generatii de specialisti din domeniu prin dialogul permanent cu cele mai importante companii din constructii, dar si cu universitati de top din cadrul consortiului EU-CONEXUS, pentru ca ne dorim sa instruim si sa dam mai departe societatii o forta de munca foarte bine pregatita. Aceasta intelegere de nevoie de transformare a industriei de constructii in sensul digitalizarii, automatizarii, va transforma aceasta meserie in urmatorii 10 ani in mod fundamental. Nu in ultimul rand, multumim echipei Godmother, agentia organizatoare pentru ca ne-a intrecut asteptarile, ridicandu-se la rang de post de televiziune prin abordarea inovativa, dar si prin cooperarea permanenta", a precizat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Vacareanu, Rector UTCB.
 
Targul Companiilor si Targul Universitatilor, organizate in paralel
Au fost organizate, in paralel, Targul Companiilor si Targul Universitatilor, iar studentii au putut aplica la programele de internship si la oportunitatile academice in cadrul universitatilor parte din EU-CONEXUS.
"Le multumim studentilor pentru ca au fost foarte activi si au fost deschisi in a ne arata ca isi doresc sa construiasca viitorul alaturi de noi. Transmitem felicitari organizatorilor pentru realizarea acestui eveniment in conditii speciale", a adaugat dr. ing. Cristian Erbasu, presedintele Constructii Erbasu SA, sponsor principal in cadrul ConstructFest.
Companiile au avut standuri virtuale, spatiu de networking si de prezentare, pentru a facilita interactiunea live cu participantii, in vederea recrutarii si angajarii, dar si pentru cresterea oportunitatilor de business.
"Subliniind recunostinta pentru aceasta oportunitate, consideram ca Romania trebuie sa investeasca si sa construiasca atat in interiorul tinerelor generatii, cat si in infrastructura intr-un mod constant si echilibrat. Din perspectiva noastra, educatia aplicata si atragerea tinerelor generatii catre domeniile tehnice reprezinta obiective fundamentale pentru dezvoltare, generand in acelasi timp satisfactii si beneficii extraordinare celor ce activeaza in domeniu. Suntem bucurosi si hotarati sa continuam colaborarea cu mediul academic in vederea valorizarii potentialului noilor generatii si, prin consecinta directa, a construirii unei tari si societati de care cu totii sa fim mandri", a subliniat Catalin Podaru, director general al Leviatan Design, sponsor principal in cadrul ConstructFest.
De asemenea, in cadrul dezbaterilor si meselor rotunde au fost abordate cele mai eficiente solutii menite sa protejeze mediul in care traim, dar si perspective de viitor care sa puna bazele parteneriatelor de durata.
"Multumim ConstructFEST pentru invitatia de a fi aproape si in acest an de studentii ingineri si elevii aspiranti la aceasta cariera! Instructorii nostri si platforma cursuri.online raman la dispozitia tuturor celor care isi doresc sa invete ceva nou sau sa lucreze mai bine in fiecare zi", a mentionat Petra Vieru, Chief Operating Office, ALLBIM NET, sponsor principal in cadrul ConstructFest.
Alti parteneri care s-au alaturat demersului sunt: ALLBIM NET, Allied Engineers, Avitech, Bog’art, Concept Structure, Concelex, ClarkeEnergy, Constructii Erbasu SA, Ecoapa, Heidelbercement, Hilti, Honeywell, Leviatan Design, Magnum Expert, Ovi Group (sponsor principal), Popp & Asociatii, RockWool, Saint-Gobain, Strabag, Trust Engineering Group, New Concept Design & Construct, WSP, SBR Soletance Bachy Fundatii, Viarom Construct, Optim Engineers si Steinzeug-Keramo.
***
In piata de comunicare de 22 de ani, Godmother, agentie focusata pe brand experience, specializata in furnizarea de servicii de tip BTL si digital, are la activ peste 1.000 de evenimente. Printre clientii agentiei se numara: Google, BASF, Rompetrol, Agricover, Profi, H&M, Heineken, Henkel, Ursus, Forever Living Products, Servier etc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
theda mar
strabag nivel 1
viarom
Acvatot 2019
leviatan
konsent
siniat
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ness project
quadratum
BogArt
EDIT-Structural
CDS
concelex
noark

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander