Agenda Constructiilor
Vineri, 01 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - digitalBAU 2020: Nemetschek si Xella prezinta solutii digitale in constructii
digitalBAU 2020: Nemetschek si Xella prezinta solutii digitale in constructii
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 03 Feb 2020 06:34
La Messe Köln, in intervalul 11-13 februarie 2020, va avea loc prima editie a evenimentului digitalBAU, care isi propune sa atenueze diferentele dintre avansul noilor tehnologii digitale si traditia industriei de constructii. Prin intermediul evenimentului, organizatorii, Messe München si Bundesverband Bausoftware eV (BVBS), vin in intampinarea cererii de informare, exprimate de constructorii de pe mapamond, ce solicita crearea unei platforme pentru produse si solutii digitale in sectorul constructiilor. Pe langa solutiile propuse de expozanti de renume din sectorul software pentru constructii, industria constructiilor si mediul de afaceri, va exista un program complementar cu teme diverse, dupa cum promit organizatorii, printr-un comunicat.
In perioada 11 - 13 februarie 2020, centrul expozitional Messe din Köln va deveni cel mai popular loc de intalnire a celor interesati de noutatile din domeniul software-ului pentru constructii. In fiecare an in care nu se organizeaza targul BAU, care constituie expozitia mondiala principala pentru acest sector de activitate, va exista digitalBAU - o importanta platforma de dialog pentru proiectanti, arhitecti, ingineri, comercianti si industria constructiilor, in ansamblu.
digitalBAU este deja un concept de succes
Cu aproximativ un an inainte de inceperea targului, digitalBAU se dovedeste deja a fi un concept de succes: „Peste 100 de expozanti sunt deja interesati de noua platforma expozitionala si vor avea ocazia sa isi prezinte solutiile pe o suprafata de 17.000 de metri patrati. Suntem incantati ca digitalBAUa fost atat de bine primit in aceasta faza incipienta”, a declarat dr. Reinhard Pfeiffer, vicepresedinte al Consiliului de Administratie din cadrul Messe München.
Reprezentantii unuia dintre primii expozanti inscrisi, cunoscuta companie de software NEVARIS, sunt impresionati de noul concept al targului. „Digitalizarea reprezinta astazi subiectul cheie in sectorul constructiilor. Oricine va investi acum in solutii software inteligente se va afla intr-o pozitie puternica, orientata spre viitor, si va dispune de o organizatie profitabila pe termen lung. Cu toate acestea, sectorul constructiilor este unic si necesita aplicatii special adaptate acestui domeniu de activitate. Astfel, digitalBAUva fi o oportunitate excelenta de a cunoaste oferta companiilor care furnizeaza noile tehnologii digitale, reunite pentru prima data intr-un singur loc ”, a subliniat Daniel Csillag, directorul NEVARIS Bausoftware GmbH.
Pe langa solutiile software pentru IT in constructii, evenimentul se va concentra, de asemenea, pe intregul lant valoric atunci cand se pune problema proiectarii, constructiei si managementului digital al unei cladiri. Companii precum dormakaba, Xella si Nemetschek Group au anuntat deja ca vor participa la eveniment.
Timp de trei zile, aproximativ 12.000 de vizitatori din Germania si alte tari europene vor veni in orasul de pe Rin si vor afla mai multe despre tehnologiile expuse.
„Bulevardul” expozitiei si „autostrada” digitala
Aspectul targului este la fel de inovator ca si conceptul evenimentului. In centrul spatiului expozitional se va afla un „bulevard”, care ofera acces direct la toate zonele expozitionale si este conceput pentru a le aminti vizitatorilor de „autostrada” cu informatii digitale. In centru, exista o zona pentru realitatea virtuala (VR). Cu ajutorul castilor VR, proiectele de constructii vor fi vizualizate intr-o maniera realista.
„Casa inteligenta” va fi prezentata si pe „bulevardul” targului. Printre altele, la digitalBAU vor fi expuse solutii inteligente, care sporesc confortul, eficienta energetica si siguranta imobilelor rezidentiale.
In plus fata de diferitele domenii expozitionale, digitalBAU va oferi, de asemenea, un program extins de evenimente conexe, inclusiv un congres si trei forumuri, incercandu-se identificarea unor raspunsuri pertinente la actualele provocari din domeniu.
Cum vor arata locuintele si cladirile de birouri in viitor? Ce noi stimuli, idei si abordari vor rezulta din digitalizare? Ce inseamna transformarea digitala pentru planificarea, constructia si intretinerea cladirilor? Acestea si multe alte probleme cheie vor fi discutate cu prilejul celor trei forumuri. Participarea la dezbateri este gratuita pentru toti vizitatorii DigitalBAU .
Un congres cu o durata de cateva zile va completa, de asemenea, tematica evenimentului expozitional central. Cu acest prilej, va fi prezentata si discutata utilizarea de produse si tehnologii inovatoare in proiecte de constructii specifice. Congresul – dupa cum subliniaza organizatorii - va fi un punct culminant al expozitiei, pentru toti arhitectii, proiectantii si specialistii interesati.
In mod similar targului BAU 2019, de la München, digitalBAU Köln 2020 va crea o platforma care reuneste initiativele digitale din industria constructiilor si expune cele mai noi dezvoltari din sectorul software. In acest domeniu, intreprinderile de tip start-up vor putea sa-si prezinte ideile si conceptele si sa stabileasca diverse contacte de afaceri cu factorii de decizie din top, cu potentiali sustinatori si viitorii clienti. Cele mai convingatoare idei digitale si cea mai buna metoda de implementare a acestora vor fi premate de un juriu format din specialisti independenti. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
MAKITA
grundfos
BALTIC
viarom
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Ubitech
noark
theda mar
rigips
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
econet
BA 2023
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu