Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - digitalBAU: Conferinta si targ dedicat digitalizarii in constructii, pe 4-6 iunie
digitalBAU: Conferinta si targ dedicat digitalizarii in constructii, pe 4-6 iunie
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 27 Iun 2023 12:51
In perioada 4 - 6 iulie 2023, centrul expozitional din Munchen, Germania, va fi gazda unei noi editii a expozitiei si conferintei internationale digitalBAU. Furnizori de software, proiectanti, arhitecti, ingineri, dar si alti specialisti se vor reuni pentru a promova digitalizarea in sectorul constructiilor. In cadrul evenimentului, vor fi organizate o varietate de manifestari comunicationale, de la prelegeri, discutii si forumuri, la sesiuni interactive, de tip think tank, ateliere sau BarCamp.
Unul dintre forumuri va fi organizat de Asociatia Germana pentru Software de Constructii (BVBS). Subiectele abordate vor trata, printre altele, cele mai recente inovatii in domeniul BIM, al santierelor digitale si inteligentei artificiale in constructii. Pe langa forumurile care vor avea loc atat in Sala C6, cat si in salile Centrului de Conferinte Nord, vizitatorii vor avea si posibilitatea de a participa la diverse sesiuni interactive organizate de expozanti. Acestea variaza de la think tank-uri (precum cercetare arhitecturala si expunere imersiva) si discutii intensive (Metaverse & Tokenization – parte a transformarii digitale?), de tip "fishbowl" (Cum sa ratezi digitalizarea?) si mese rotunde, in care publicul poate participa activ la discutii.
 
 
Un alt aspect al digitalizarii in constructii este aparitia puternica a numeroase companii tinere (start up-uri) specializate in solutii si produse digitale. Acestea vor avea propria lor "scena" la conferinta digitalBAU, sub forma DigitalLAB. Sesiunile interactive rapide vor permite noilor veniti sa ia contact cu potentialii investitori si vor oferi start-up-urilor acces la mentori pentru leadership, crestere si strangere de fonduri. Ca parte a Founders Fight Night, start-up-urile vor concura unele impotriva altora cu ideile si inovatiile lor de afaceri in fata publicului, pentru finantare.
Pe langa numeroasele evenimente de comunicare, vizitatorii digitalBAU vor avea acces si la diverse demonstratii live, in cadrul carora pot testa produse digitale. Practic, acestea vor permite accesul la noile tehnologii in constructii, inclusiv exoscheletele, masurare digitala cu scanare 3D, diverse aplicatii bazate pe roboti, realitate augmentata cu aplicatii si ochelari de date si produse imprimate 3D pentru unelte, piese de schimb sau chiar mobilier.
Prima conferinta digitalBAU din München este completata de o zona expozitionala suplimentara cu reprezentanti de top din industrie si furnizori de solutii inovatoare (precum Bechmann, Doka, BRZ, Faro, Hottgenroth, Nemetschek Group, NFG, Peri, RIB etc.).
Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
theda mar
rigips
strabag nivel 1
BALTIC
noark
CDS
ERBASU CONSTRUCT
grundfos
Ubitech
leviatan
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
BA 2023
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu