Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - Imobiliarium: Anul 2023 vine cu taxe mai mari pe imobiliare si o oferta mai redusa
Imobiliarium: Anul 2023 vine cu taxe mai mari pe imobiliare si o oferta mai redusa
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2022 14:04
Potrivit Imobiliarium, cel mai amplu eveniment digitalizat dedicat pietei rezidentiale, toamna aceasta reprezinta o buna perioada de investitii in imobiliare, intrucat schimbarile socio-economice in derulare vor face mai dificila achizitia incepand cu anul viitor. Mai exact, 2023 vine cu crestere a taxelor in real-estate, precum si o oferta mai redusa, cauzata de incetinirea ritmului de eliberare a autorizatiilor de constructie in Bucuresti. Pe de alta parte, investitiile imobiliare sunt, in continuare, printre cele mai sigure, iar Romania reprezinta, inca, una dintre cele mai accesibile piete din regiune.
Specialistii subliniaza faptul ca incepand cu anul 2023 TVA-ul va creste de la 5% - cat este in prezent - la 19%. Singura exceptie in care TVA-ul de 5% se va pastra anul viitor este reprezentata de cazul primei achizitii, in valoare de pana la 120.000 de euro.
Totodata, in Bucuresti oferta este limitata, intrucat ritmul de eliberare a autorizatiilor de constuire a incetinit, in special in inelul central al Capitalei. Mai mult, preturile materialelor de constructii fluctueaza in continuare, iar manopera constructorilor creste exponential.
Pe de alta parte, intr-un context in care volatilitatea monedelor este foarte mare, investitia in real-estate ramane, in continuare, una sigura. Luand in considerare exemplul ultimilor 30 de ani, proprietatile vandabile (cele din zone bune) vor putea fi valorificate usor, in orice moment al pietei, spun specialistii.
La aceasta se poate adauga faptul ca Romania este, in continuare, o piata inca accesibila, comparativ cu alte tari din regiune, iar nevoia romanilor de a avea o locuinta se mentine ridicata, fiind tara cu cel mai mare procentaj de proprietari din Europa (cca. 96%). Mai mult, randamentul chiriilor din imobiliare este, inca, atractiv in Romania, ajungand la aproximativ 4-5%.
Propriile nevoi si criterii determina perioada ideala de achizitie in imobiliare
Potrivit specialistilor Imobiliarium, perioada ideala de achizitie in imobiliare trebuie sa coincida cu acoperirea propriilor nevoi si criterii, care variaza in functie de tipologia vietii fiecarui individ si familii, ce pot fluctua, dupa cum s-a demonstrat in pandemie.
„Nu exista un raspuns standard pentru clasica intrebare <<Cand sa cumpar?>>. Daca se raspunde corect la intrebarea <<Ce si unde sa cumpar?>>, bazat pe criteriile individuale, proprietatea corecta se va face remarcata in cautari, iar acela devine momentul tau potrivit pentru achizitie. Iar din punctul de vedere al investitorilor, lucrurile sunt si mai simple. Daca bifezi criteriile esentiale - zona buna, cu acces facil, multe beneficii si locuinta de calitate - atunci randamentul este excelent, raportat la costul proprietatii respective”, a declarat Mihai Cima, organizator Imobiliarium.
Pe de alta parte, perioadele impredictibile - precum actuala situatie geopolitica - pot influenta imediat clientul final, care devine reticent, chiar daca pe termen foarte scurt. In aceste perioade, investitorii au acces la mai multe proprietati disponibile, ceea ce le favorizeaza si eficientizeaza procesul de achizitie.
 
Imobiliarium vine cu o oferta de peste 14.000 de locuinte
Imobiliarium 2022 va avea loc in week-end-ul 14-16 octombrie, in noua locatie a evenimentului - NORD Events Center by Globalworth, un spatiu modern, accesibil - aflat la un minut distanta de statia de metrou Pipera, ce dispune de parcare dedicata vizitatorilor.
Prin intermediul platformei de inregistrare MyConnector, organizatorii Imobiliarium faciliteaza accesul gratuit la eveniment, daca inregistrarea este realizata inainte de inceperea targului. Acelasi instrument digital ofera vizitatorului si posibilitatea de a primi o segmentare dedicata a ofertelor din cadrul expozitiei (in functie de nevoile sale, bifate la inscriere), astfel incat in cadrul evenimentelului va sti exact ce ansamblu se regaseste in criteriile sale.
Pre-inregistrarea se poate face direct pe website: www.imobiliarium.ro, iar pentru cei care nu aleg aceasta varianta, biletul de acces direct la targ va fi in valoare de 20 de lei.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
rigips
CDS
BogArt
concelex
Arduro
siniat
quadratum
ness project
Ubitech
noark
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
theda mar
strabag nivel 1
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
konsent
SIGM
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander