Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - ROMEPS: Piata polistirenului poate sustine reformele PNRR de eficienta energetica
ROMEPS: Piata polistirenului poate sustine reformele PNRR de eficienta energetica
Expozitii & Conferinte Publicat de Stelian DINCA 31 Mar 2023 13:37
ROMEPS - Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania promoveaza continuu dialogul constructiv cu toti factorii interesati pentru realizarea obiectivelor strategice in domeniul eficientei energetice, dorind sa contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ/ normativ, la diseminarea celor mai noi realizari tehnico-stiintifice, la schimbul de bune practici, la inlaturarea barierelor din domeniul cresterii eficientei energetice.
Aceste aspecte au fost prezentate de reprezentantii autoritatilor centrale, dar si de specialistii prezenti la conferinta „Eficienta Energetica - Prioritate Nationala”, organizata de ROMEPS pe 29 martie a.c.
La conferinta au fost prezenti: Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului Romaniei, Daniel George Surdu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei si Emilian Stoica, Consilier Principal al Directiei de Eficienta Energetica din cadrul Ministrului Energiei, dar si Dragos Pislaru, care a intervenit prin zoom, discutand despre necesitatea renovarii profunde a Romaniei, iar doamna Oana Ozmen, Secretar al Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, a subliniat ca nu trebuie omise programele pentru zonele rurale si de urban mic, in cadrul programelor de eficientizare.
In cadrul conferintei au impartasit informatii si Mihaela Neagu, Director la Directia Coordonare Control si Sinteza a Activitatii de Control din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii, Catalin Lungu, Presedinte al Ordinului Auditorilor Energetici, Iuliana Leca, Director Institutul National de Administratie si Mariana Stanciu , Cercetator Stiintific gr. I Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii.
Intre aspectele cele mai relevante care au fost dezbatute s-au numarat necesitatea sprijinirii fondului de locuinte din mediul rural in procesul de eficientizare energetica, dar si disponibilitatea fondurilor europene pentru procesul integrat de reabilitare termica, structurala si modernizare a cladirilor. Europarlamentarul Dragos Pislaru a subiniat necesitatea accesarii eficiente de catre Romania nu doar a sumelor alocate prin PNRR, ci si inscrierea in alte programe ample, cum ar fi Bauhaus-ul European.
Cresterea eficientei energetice a cladirilor reprezinta una dintre masurile cu beneficii pe termen lung asupra consumatorilor de energie, asigurand nu doar un necesar mai mic de energie, ci si un confort sporit. O locuinta renovata sau construita la standarde nZEB („nearly zero energy building”) va consuma semnificativ mai putina energie decat o casa obisnuita, necesarul fiind temporar suplimentat din infrastructura nationala, in momentele cand locuinta nu este prosumator. Totodata, eficientizarea energetica a cladirilor este esentiala pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ajutand Romania la indeplinirea obiectivelor climatice asumate ca stat membru al Uniunii Europene.
„Evenimentul a fost unul extrem de important pentru toate partile implicate in subiectul eficientei energetice. Cu atat mai mult, Planul National de Redresare si Rezilienta, o problematica actuala, prezenta si pe agenda de discutii de astazi, trebuie privit ca pe o oportunitate, industria polistirenului expandat fiind pregatita pentru eventualele provocari pe care toate reformele cuprinse in componenta C5 le pot implica. (…) Cu toate ca suntem o industrie cu o capacitate de productie de 6 mil m3, aceasta nu a fost niciodata excedata. Insa, avem convingerea ca in urma discutiilor de astazi vom reusi sa stabilim un dialog permanent si transparent cu autoritatile, iar reabilitarea fondului construit national va fi un efort continuu si sustinut a tuturor celor care doresc sa isi puna la dispozitie resursele, astefel incat Romania sa imprime un ritm al lucrarilor de reabilitare energetica care sa ajute la finalizarea cu succes a angajamentelor.”, a declarat Mihail Stefan, director executiv ROMEPS.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
SSAB
leviatan
Acvatot 2019
BogArt
MAKITA
rigips
Ubitech
strabag nivel 1
quadratum
theda mar
ness project
siniat
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
concelex
noark
SIGM
konsent
EDIT-Structural
viarom

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander