Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - UAUIM & BIMTECH: Realitate Virtuala Augmentata in Constructii, 26 - 27 septembrie
UAUIM & BIMTECH: Realitate Virtuala Augmentata in Constructii, 26 - 27 septembrie
Expozitii & Conferinte Publicat de AG&F 24 Sep 2019 06:50
In perioada 26-27 septembrie 2019, specialistii din ramura de constructii si, mai ales, din domeniul proiectarii sunt invitati sa se intalneasca la primul Hackathon de realitate virtuala si augmentata VR/AR in domeniul constructiilor din Romania, in cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” – Bucuresti (UAUIM), eveniment derulat in colaborare cu Asociatia pentru Cercetarea, Dezvoltarea si Implementarea Tehnologiilor in Constructii – BIMTECH, Room Scale Labs – SUA si Embryon Atelier, dupa cum subliniaza conf. dr. arh. Oana Diaconescu, organizatoarea evenimentului si colaboratorii sai, lect. dr. arh Daniel N. Armenciu si arh. Stefan Constantinescu.
„Asa cum am promis la BIMcon 2019, revenim cu un nou eveniment, de aceasta data sub o alta formula – primul Hackathon de VR/AR in domeniul constructiilor din Romania. Avem placerea sa fim partenerii UAUIM in acest demers si suntem onorati de prezenta unui invitat deosebit – arh. Mathew Vitti, expert VR/AR, membru al American Institute of Architects, atestat LEED si vicepresedinte Business Development al companiei Kalloc Studios, cu sediul in California, producator al software-ului de integrare si vizualizare Fuzor. Cu o experienta de peste 10 ani ca arhitect, absolvent al Roger Williams University Bristol, Rhode Island, USA, Matthew Vitti a colaborat cu firme de mare amploare din America, Italia sau China. Acesta a sustinut numeroase prelegeri ca TCA, precum: Immersive Technology Conference–Houston, noiembrie 2016, VRX 2016–San Francisco, VRX 2017–Londra UK, mai 2017, Fuzor Conference, Keynote–San Diego, iunie 2017, VR + A/E/C – Los Angeles, septembrie 2017, VRX 2017–San Francisco, CA , CCE–Hong Kong, China, august 2018, Pantheon Institute – Roma, Italia, octombrie 2018, AU 2018 HP Booth–Las Vegas. Activitatea acestuia urmareste rezolvarea unor probleme complexe ale proiectarii si executiei, indiferent de scara, folosindu-se de tehnologia realitatii virtuale si augmentate, pentru a crea reprezentari fotorealistice live, ale modelelor digitatele ale cladirilor”, au declarat organizatorii.
VR Hackathon-ul va prezenta trei sectiuni: BIM, BIOCLIMATIC DESIGN, HERITAGE, coordonate de Matthew Vitti si organizatori: Oana Diaconescu, Daniel Nicolae Armenciu si Stefan Constantinescu, in cadrul carora se vor elabora trei proiecte prin care tehnologia VR/AR va fi aplicata fiecarui domeniu in parte: proiectarea integrata BIM, conceperea unei cladiri dupa principii de proiectare bioclimatica si interventia asupra patrimoniului construit. Acest eveniment va avea loc la data de 26 septembrie 2019, intre orele 10:00-18:00, in cadrul UAUIM. Ulterior, la 27 septembrie 2019, intre orele 10:00-13:00, in Sala Frescelor a UAUIM, Matthew Vitti va prezenta in calitate de Keynote Speaker proiectele realizate in ultimii ani, precum si concluziile Hackathon-ului organizat in ziua anterioara, urmand o masa rotunda cu interventii ale unor profesionisti din Romania.
Sunt invitati sa participe la VR Hackathon si la conferinta specialisti in domeniu, cadre didactice, doctoranzi, studenti si membri ai unor asociatii de profil. Intentiile de participare, insotite de numele/titulatura participantului si o fotografie, sunt asteptate pana la data de 17 septembrie 2019, la adresa: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
konsent
Acvatot 2019
siniat
leviatan
MAKITA
BogArt
rigips
Ubitech
CDS
strabag nivel 1
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ness project
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander