Agenda Constructiilor
Marti, 31 Ianuarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - RUUKKI: Fuziunea cu SSAB nu va influenta afacerile din Romania
RUUKKI: Fuziunea cu SSAB nu va influenta afacerile din Romania
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 29 Apr 2014 14:31
Producatorul de profile si structuri metalice pentru constructii Ruukki Romania, filiala locala a grupului finlandez Rautaruukki, a inregistrat o cifra de afaceri de 45 milioane de euro anul trecut, in crestere cu peste 20% fata de nivelul din 2012. Pe plan local, compania detine o fabrica de sisteme metalice pentru constructii la Bolintin Deal (judetul Giurgiu), unde sunt fabricate atat profile, cat si panouri sau alte structuri metalice si, conform datelor firmei, productia se afla pe un trend ascendent. Componentele metalice pentru cladiri fabricate de Ruukki Romania sunt furnizate pe aproape toate santierele mari din tara, o pondere semnificativa a productiei reprezentand livrari in afara granitelor, pentru proiecte de anvergura din Europa Centrala si de Est, dar si in Peninsula Scandinava. Grupul Rautaruukki este lider mondial in domeniul productiei de otel si structuri metalice, pentru 2013 raportand o cifra totala de afaceri de peste 2,4 miliarde euro.
 
Structura grupului finlandez se va modifica substantial in perioada urmatoare, in urma preluarii companiei de catre producatorul suedez de otel SSAB, oferta de achizitie insumand 10,1 miliarde coroane suedeze (1,1 miliarde euro) si fiind realizata prin schimb de actiuni. Afacerile din domeniul constructiilor ale ambelor companii - Ruukki Building Products, Ruukki Building Systems si divizia Plannja din cadrul SSAB - se vor unifica si vor fi conduse de aceeasi echipa manageriala, insa, potrivit datelor companiei finlandeze, acest fapt nu va avea consecinte imediate asupra subsidiarelor si clientilor acestora. Tranzactia va fi incheiata, cel mai devreme, in vara anului in curs, data exacta depinzand de aprobarile din partea autoritatilor si de deciziile luate in cadrul adunarilor generale ale actionarilor celor doua corporatii. "Activitatea Ruukki Romania nu va fi influentata in mod direct de aceasta fuziune, avand in vedere faptul ca, pe segmentul in care activam, SSAB nu este reprezentat in Romania. Exista numai in domeniul rezidential o zona de intersectie cu Plannja, insa avem convingerea ca vom gasi sinergii care sa ajute la dezvoltarea in continuare a activitatii noastre in Romania. La nivel de grup este o fuziune binevenita, care va duce la crearea celui mai mare producator de oteluri speciale din Europa sau chiar din intreaga lume. Se estimeaza ca procesul se va desfasura pe parcursul acestui an, dupa ce se vor obtine toate aprobarile autoritatilor competente din domeniu", a declarat Marian Pirvu, Business Director al Ruukki Romania. Potrivit unui comunicat oficial al SSAB, grupul format prin fuziunea cu Rautaruukki ar fi realizat, in 2012, vanzari totale de 63 miliarde coroane suedeze (7,2 miliarde euro).
 
Investitii in lansarea de produse noi pe piata romaneasca
In perioada urmatoare, Ruukki Romania va investi in implementarea pe piata interna a produselor si sistemelor nou-lansate la nivel de grup si in adaptarea acestora la cerintele din tara noastra.
Un reportaj complet despre activitatea Ruukki in Romania poate fi lecturat in editia TOP Agenda Constructiilor, ce va fi disponibila la jumatatea lunii mai 2014.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMman and machineMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
hilti
leviatan
leviatan
FRONTALE
viarom
MAKITA
rigips
Ubitech
BALTIC
CELCO 2020
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023