Agenda Constructiilor
Marti, 18 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - TERASTEEL estimeaza o crestere de 23% a afacerilor din acest an
TERASTEEL estimeaza o crestere de 23% a afacerilor din acest an
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2017 11:00
TeraSteel, producatorul de panouri termoizolante si structuri metalice din cadrul grupului Teraplast, estimeaza o crestere cu peste 23% a business-ului in acest an, cifra de afaceri a companiei urmand a ajunge la 155 milioane de lei, in contextul unui profit net de 11 milioane de lei. In 2016, rulajul companiei a ajuns la 125,7 milioane de lei, in crestere cu 8,4% fata de anul anterior, iar valoarea exporturilor s-a majorat cu 27%. In Romania, compania a livrat produse pentru proiecte importante, Mega Mall Bucuresti, Centrul Logistic Penny Bacau si o parte din magazinele Dedeman.
"Evolutia estimata pentru 2017 va fi sustinuta de cresterea portofoliului de clienti atat pe piata interna, cat si in afara tarii. Mizam, de asemenea, si pe cresterea ponderii vanzarilor de structuri zincate, o linie de business al carei start a fost dat in 2013", a declarat Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al Teraplast.
De asemenea, o contributie favorabila la rezultatele din acest an ale companiei o vor avea proiectele din agricultura, noi axe de finantare fiind deschise in acest sens. "Romania are nevoie de dezvoltarea infrastructurii de depozitare in agricultura, mai ales ca, din punct de vedere al spatiilor logistice, suntem deficitari fata de celelalte tari din Uniunea Europeana. Avem in plan ca in urmatoarele luni sa dezvoltam noi produse, in parteneriat cu furnizorii nostri strategici, sisteme cu care sa putem concura gamele premium ale celor mai importanti producatori de panouri sandwich la nivel mondial", a precizat Dorel Goia.
Recent, TeraSteel a achizitionat producatorul de panouri termoizolante Interlemind, din Serbia, ce detine o fabrica cu o capacitate similara celei a subsidiarei TeraSteel, de 2,2 milioane mp/an.
"Odata cu aceasta achizitie, cu siguranta TeraSteel va raporta un avans si in ceea ce priveste exporturile. Unitatea din Serbia va deservi, in principal, tari precum: Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare, cum sunt cele din Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei", a mai spus reprezentantul companiei.
Odata cu integrarea Interlemind, capacitatea totala de productie a TeraSteel a ajuns la 4 milioane mp/ an de panouri termoizolante, la care se adauga circa 6.000 de tone de structuri zincate, anual.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareTeraSteelallbim

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere