Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2024
Home - INDEX COMPANII - ASOCIATIA PROFESIONALA A PRODUCATORILOR DE CABLURI DIN ROMANIA (APPCR)
PAGINA PERSONALIZATA


ASOCIATIA PROFESIONALA A PRODUCATORILOR DE CABLURI DIN ROMANIA (APPCR)

ASOCIATIA PROFESIONALA A PRODUCATORILOR DE CABLURI DIN ROMANIA (APPCR)

Adresa: str. George Enescu nr. 27-29, etaj 4, camera 13, Palatul UGIR-1903, Bucuresti, S1
Telefon: *
Fax: *
E-mail: contact@appcr.ro
Web site: www.appcr.ro
Domenii: Patronate si asociatii profesionale
Descriere activitate
Asociatia Profesionala a Producatorilor de Cabluri din Romania - asociatie de profil din industrie, constituita in scopul protejarii, promovarii si dezvoltarii intereselor producatorilor de cabluri, precum si ale participantilor in industria conexa acestora, din Romania.
Prezentare companie/institutie
APPCR adera la Europacable, pentru a sustine tranzitia energetica a Romaniei
 
 
 
 
 
 
Cristian Gheorghe (62 de ani)
Functia/Organizatie: presedinte, APPCR;
Experienta profesionala: 37 de ani in industria telecom.
 
Asociatia Profesionala a Producatorilor de Cabluri din Romania (APPCR) va adera, in perioada urmatoare, la Europacable, asociatia europeana a producatorilor de cabluri, cu care a initiat deja discutii preliminare, astfel incat sa poata sprijini implementarea rapida si eficienta a anumitor directive europene din domeniul energiei, in Romania. Cristian Gheorghe, presedintele organizatiei, este de parere ca retelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europa mai ecologica, digitala si mai sustenabila, ceea ce inseamna ca este necesara o infrastructura de fibra de inalta calitate, fiabila si eficienta energetic, care utilizeaza materiale ecologice si reduce emisiile de-a lungul lantului de aprovizionare. Acestea vor pune bazele activitatilor din ce in ce mai digitalizate, in conformitate atat cu Pactul ecologic european, cat si cu strategia digitala. In acest context, companiile membre APPCR ofera intreaga gama de cabluri de alimentare necesare pentru a permite trecerea catre neutralitatea carbonului.
APPCR este singura asociatie de profil din industrie, fiind constituita in scopul protejarii, promovarii si dezvoltarii intereselor producatorilor de cabluri, precum si ale participantilor in industria conexa acestora, din Romania. In acest moment organizatia, are 6 membri si unul in curs de aderare. Conform datelor publice, in 2021 cifra de afaceri cumulata a membrilor depaseste 3 miliarde lei (inclusiv exporturi), avand peste 2.200 de angajati. Fiecare din companiile afiliate este un angajator important in zona in care activeaza si un factor de dezvoltare a comunitatilor locale.
 
- Cum vedeti tranzitia energetica, in acest moment? Cat de costisitoare este aceasta pentru companii si populatie?
- De-a lungul istoriei, societatile au trecut treptat de la o singura sursa de energie - sa zicem, de la lemn la carbune. Acum, in decurs de doar cateva decenii, tari din intreaga lume lucreaza pentru a inlocui combustibilii fosili cu energie cu zero emisii de carbon din surse curate, cum ar fi energia eoliana, solara si hidro, pentru a opri cresterea fara precedent a temperaturii cauzata de emisiile de carbon provenite de la combustibilii fosili. Tranzitia are loc, in prezent, in principal in sectorul energetic, unde energia din surse regenerabile reprezinta 26% din productia de energie electrica la nivel mondial. Costul noilor proiecte solare si eoliene este inferior celui al centralelor electrice pe baza de carbune existente, asa cum a rezultat din mai multe studii. Decarbonizarea sistemului energetic inseamna utilizarea de mai multa energie electrica, pentru a satisface nevoile noastre energetice - inclusiv pentru transport si incalzirea si racirea cladirilor.
Cererea de energie electrica va creste pe masura ce ne indepartam de utilizarea combustibililor fosili. De exemplu, electrificarea exclusiva a sectorului transporturilor - care acum se bazeaza in cea mai mare parte pe petrol - ar putea dubla cererea globala de energie electrica, potrivit analizelor Agentiei Internationale pentru Energie. Proiectii similare sunt valabile pentru electrificarea caldurii in cladirile noastre. In plus, este evident ca introducerea de noi exigente in constructii, precum standardul nZEB, care sa permita auditarea/monitorizarea/trasabilitatea produselor incorporate in investitiile noi, care se vor certificate ca fiind prietenoase cu mediul si eficiente din punct de vedere energetic, constituie pasi importanti pentru toti jucatorii din piata care tind in aceasta directie. APPCR va sustine astfel de initiative si speram ca o parte cat mai mare a investitorilor le vor imbratisa.
- Care sunt directiile de dezvoltare pe piata de energie si, implicit, a industriilor de produse dedicate?
- UE s-a angajat sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% fata de 1990 pana in 2030, o etapa-cheie in atingerea neutralitatii climatice in 2050. Analiza Comisiei Europene arata ca electrificarea bazata pe surse regenerabile, completata cu electrificarea indirecta a sectoarelor greu de redus, este cea mai rentabila si mai eficienta din punct de vedere energetic modalitate de a reduce emisiile din sectorul energetic la zero pana in 2050. Scenariile Comisiei Europene arata ca mai mult de trei sferturi din cererea finala de energie va fi electrificata. Energia electrica va acoperi in mod direct 57% din utilizarile finale ale energiei, furnizand, in acelasi timp, inca 18% indirect prin hidrogen si derivatii sai. Acest lucru va necesita ca sistemul de energie electrica sa creasca la 6.800 TWh de la mai putin de 3.000 TWh in prezent. De asemenea, va fi nevoie ca energia eoliana sa reprezinte 50% din mixul de energie electrica al UE, sursele regenerabile de energie reprezentand 81%. Din fericire, in ultimul deceniu, a devenit mai economic sa se investeasca in noi surse de energie eoliana si solara decat construirea de noi centrale electrice pe baza de combustibili fosili existente.
Cu toate acestea, conditia necesara pentru o tranzitie completa catre sursele regenerabile de energie este o retea puternica si interconectata. O retea bine conceputa poate crea locuri de munca si venituri in zonele rurale, care sunt bogate in resurse. Comunitatile care isi genereaza propria energie regenerabila ar putea dori sa vanda surplus de energie in zonele in care exista o cerere mare de energie.
Membrii asociatiei sustin contributia esentiala a cablurilor de inalta calitate produse in Romania pentru a potenta strategia de decarbonizare, de digitalizare si de asigurare a independentei energetice a tarii.
- Ce obiective aveti stabilite pe termen scurt si mediu, la nivel de asociatie?
- Membrii asociatiei isi doresc sa investeasca in mod continuu pentru o dezvoltare durabila a sectorului in urmatoarele domenii esentiale:
   ● conformitatea si inovarea necesare pentru a asigura furnizarea de produse sigure si fiabile, aliniate cu reglementarile si standardele internationale relevante ale Uniunii Europene (UE) sau cu cele internationale echivalente privind siguranta si fiabilitatea; dezvoltarea si aplicarea de solutii tehnologice avansate pentru producerea cablurilor si sistemelor, rezultand produse finale eficace, eficiente si durabile; respectarea specificatiilor clientilor si gasirea de solutii legale eficiente pentru a informa si proteja consumatorii de riscul folosirii produselor neconforme;
   ● protejarea si respectarea codurilor de etica in afaceri si a responsabilitatii sociale;
   ● asigurarea conditiilor de munca pentru angajati, in conformitate cu standardele UE in materie de sanatate si siguranta la locul de munca.
Dorim sa fim un partener al mediului de afaceri, dar si al statului in ceea ce priveste elaborarea si mentinerea politicilor si strategiilor care creeaza o baza durabila pentru dezvoltare, in conformitate cu directivele relevante ale UE. In APPCR, problemele de interes se analizeaza de catre grupurile de lucru din care fac parte specialisti dintre membrii asociatiei si care elaboreaza documente de pozitie ce sunt discutate cu factorii de decizie din ministere, organisme de reglementare sau orice alt partener de dialog relevant pentru problema respectiva.
O alta initiativa pe care o vom demara curand este asocierea la Europacable, asociatia europeana a producatorilor de cabluri, cu care am inceput deja discutii preliminare, astfel incat sa putem sprijini implementarea rapida si eficienta a anumitor directive europene din acest domeniu, in Romania.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Septembrie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
CONCEPT STRUCTURE
viarom
SIGM
noark
quadratum
DRS
SSAB
ELECTROGRUP
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
VEGO
EDIT-Structural
leviatan
concelex
theda mar
Arduro
ness project
CDS
rigips
Ubitech
BogArt

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<