Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
PAGINA PERSONALIZATA


KADRA Tech

KADRA Tech

Adresa: Sos. Dudesti - Pantelimon nr. 42 (RAMS BUSINESS PARK), Bucuresti, S3
Telefon: 0372 368 355
Fax: -
E-mail: contact@kadra.ro
Web site: www.kadra.ro
Domenii: Usi de garaj, industriale & automate | Placi policarbonat, trape de fum & luminatoare
Descriere activitate
• trape de fum, luminatoare, policarbonat; • acces automat – uși, porți, ferestre; • Solutii de tipul Smart Mobility: statii de incarcare electrice; camere LPR, pentru recunoasterea numerelor de inmatriculare ale vehiculelor; sisteme PGS, care permit monitorizarea locurilor libere (si ghidaj spre ele) intr-o parcare; sisteme de ticketing avansate; statii de plata automata a parcarii cu telefonul mobil sau cu Smartwatch; parcometre stradale care pot indica numarul de locuri libere prin integrarea cu sisteme informatice.
Prezentare companie/institutie
KADRA: Solutiile inovatoare pentru orase inteligente si sigure
 
 
 
 
 
 
Andreea Strugaru
Functia/Firma: marketing manager, co-owner Kadra;
Experienta profesionala: peste 20 de ani in domeniul solutiilor de acces automate.
 
Compania Kadrea a semnat si demarat anul trecut 285 de noi proiecte si a continuat, in acelasi timp, proiectele de investitii, reusind astfel sa treaca un test important si dovedindu-se a fi un business solid si foarte adaptabil. "Cei 27 de ani de experienta in domeniu si-au spus cuvantul. Poate cel mai important lucru este ca multi manageri de spitale au apelat la ingineria de acces de la Kadra pentru transforma aceste institutii de ingrijire a sanatatii in spatii mai sigure. Noi ne dorim sa fim parte a solutiei de optimizare a conditiilor in care sunt tratati pacientii din Romania. Insa nu ne-am concentrat doar pe spitale, desi in pandemie acestea au constituit o prioritate pentru noi, ci si pe solutii de acces pentru piete, mall-uri, centre comerciale si alte spatii aglomerate", a declarat Andreea Strugaru, marketing manager al societatii. Cifra de afaceri Kadra a fost in 2020 de 32,5 milioane de lei, iar pentru 2021 conducerea firmei estimeaza o crestere cu aproximativ 20%, rezultatele financiare urmand sa se situeze in jurul valorii de 39 - 40 milioane lei.
 
- Cum a evoluat in ultimul an piata pe care activati?
- Pandemia a creat probleme in multe zone ale economiei, in functionarea fireasca a societatii si a pus o presiune suplimentara pe un sistem medical cu o infrastructura deja depasita. Totodata, a devenit evident ce avem de facut si care sunt solutiile unora dintre problemele cu care ne confruntam. Asa ca, daca ar fi sa mentionez un aspect pozitiv in tot peisajul sumbru al crizei sanitare, acesta este ca autoritatile s-au mobilizat si au repornit multe dintre proiectele de renovari si reabilitari de spitale. Din ianuarie 2020 si pana in septembrie 2021, 30 de unitati mari spitalicesti din toata tara au apelat la solutiile profesionale Kadra, adaptate functiunilor speciale ale mediilor curate. Faptul ca se investeste in infrastructura spitalelor vechi, precum si in spitale noi si ca autoritatile locale si oamenii de afaceri inteleg tot mai mult necesitatea sistemelor automatizate constituie semne imbucuratoare pentru cresterea gradului de siguranta si confort, in ansamblul societatii. Trendul investitiilor in solutiile tehnice inteligente de constructie si management al cailor de acces este unul ascendent.
- Cum va afecteaza actualele probleme legate de aprovizionare si preturi la materiale?
- Am ramas concentrati pe identificarea de solutii, pentru ca, in cele din urma, cei care au cel mai mult de suferit sunt clientii. Facem tot ce ne sta in putere sa derulam contractele fara schimbari majore de parametri, chiar daca uneori depasim semnificativ termenele de livrare. Ca sa compensam problemele pe care le au aproape toti producatorii, am investit in stocuri si am incheiat noi parteneriate, in asa fel incat sa putem apela la mai multi, furnizori pentru a gasi termenele cele mai convenabile pentru beneficiari. In ceea ce priveste cresterea preturilor, suntem afectati pe contractele care se deruleaza pe perioade ceva mai lungi si vom avea cu siguranta scaderi ale performantei financiare.
- Care sunt elementele principale ce va diferentiaza de competitie?
- Kadra este primul one-stop-shop care pune la dispozitia partenerilor sai toate solutiile si sistemele de acces automat pentru unitati medicale, cladiri rezidentiale, industriale, pentru spatii urbane si locuinte individuale. Asiguram servicii complete, oferim consultanta, realizam proiecte, le executam si ne ocupam inclusiv de mentenanta lor, indiferent daca este vorba despre solutii de automatizare a usilor, portilor sau ferestrelor, de managementul parcarilor sau de sisteme automate de evacuare a fumului. Suntem singura companie din Romania care ofera solutii tehnice integrate de inginerie si management al cailor de acces, lucram cu cele mai noi tehnologii in domeniu, iar pasiunea pentru inovatie se poate observa foarte usor in toate produsele si serviciile cu care venim pe piata.
- Realizati o scurta trecere in revista a proiectelor la care ati participat sau colaborati in prezent.
- Voi incepe cu proiectele din sistemul medical, zona spre care se indreapta atentia tuturor persoanelor - specialisti si nespecialisti - in aceasta perioada grea. Am furnizat peste 5.000 de usi de spital pentru mai mult de 80 de unitati spitalicesti din Romania si am participat la zeci de proiecte de reabilitare la toate proiectele de spitale publice noi din tara. As enumera doar cateva dintre constructiile noi, precum spitalele Gomoiu, Mioveni, UPU Oradea, UPU Craiova, dar am oferit solutii de acces si unor importante unitati private, ca Regina Maria sau Polisano. Am proiectat "usa curata" pentru saloanele spitalelor, pe care acum o realizam cu un mare producator european inclusiv pentru alte tari. As mentiona gama de produse Tormed, proiectate astfel incat sa previna transmiterea infectiilor nosocomiale, sa fie igienice, fara risc de contaminare cu agenti patogeni. De asemenea, punem la dispozitie usi medicale si cortine rezistente la foc si fum, usi medicale automate rapide pentru unitatile de primiri urgente, sisteme de organizare a parcarilor aglomerate ale spitalelor. La Spitalul judetean Oradea am instalat usi automate ermetice si semi-ermetice, usi rezistente la foc si usi curate de salon. Am introdus usile batante automate pentru facilitarea circulatiei atat la spitale din sistemul de stat, cat si din cel privat, iar acestea sunt doar cateva exemple. In ceea ce priveste sectoarele non-medicale, am implementat sisteme automatizate de acces si copertine pentru sase aeroporturi in Romania si suntem prima companie din tara care a introdus optiunea platii contactless a taxei de parcare, direct de pe telefonul mobil, in statiile de parcare automata instalate de Kadra. Spitalul Militar Regina Maria din Brasov, Sala Polivalenta din Cluj, Hotelul Rina din Sinaia, Baza Sportiva Gheorghieni, Delta Hotel din Tulcea, Aeroportul din Sibiu, Salina Turda, Piata Teatrului din Sibiu, Hotel Hilton Otopeni sau Mariott Courtyard Bucuresti sunt cateva exemple in acest sens.
- Ce perspective are piata pe care activati, prin prisma reglementarilor de legate de sustenabilitate?
- Solutiile sustenabile devin o prioritate pentru autoritatile locale si pentru tot mai multi oameni de afaceri, nu doar prin prisma reglementarilor impuse pe plan european, ci si pentru ca acestea contribuie practic la cresterea calitatii vietii. Pentru Kadra, transformarea oraselor in spatii inteligente a constituit intotdeauna o prioritate, ceea ce se poate observa din proiectele pe care le derulam sau dorim sa le implementam in viitorul apropiat. Intre solutiile "smart" se numara parcometrele stradale, statiile de plata automata a parcarii cu telefonul sau smart watch, sistemele de ticketing integrate, cu care rezervi locul la spectacol, dar si parcarea, aplicatia GoPark, care transforma experienta parcarii intr-una incomparabil mai placuta decat este in acest moment, sistemele PGS cu monitorizarea locurilor libere din parcari si ghidaj spre ele (accesibile si prin aplicatii). Anul acesta, la cea de-a treia editie Smart Mobility Cluj, am prezentat un proiect inovator al Kadra - Bike Tower, o parcare de biciclete pe verticala, complet automatizata, care va contribui la dezideratul de sustenabilitate al oricarui oras care se respecta. Solutiile "green" ale Kadra urmaresc fluidizarea traficului, rezolvarea problemei locurilor de parcare si imbunatatirea infrastructurii pentru masinile electrice. Un proiect precum Bike Tower duce la decongestionarea traficului, la reducerea poluarii si rezolva problema locurilor de parcare. In cadrul companiei avem o divizie care se concentreaza exclusiv pe identificarea celor mai eficiente si usor de aplicat solutii de smart mobility, prietenoase cu mediu, care cresc considerabil calitatea vietii fiecarui cetatean.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Octombrie 2021)
 

 
Aluterm Group devine KADRA. Access Engineering
In viata fiecarei organizatii, vine un moment al maturizarii, al asezarii pe bazele solide ale experientei acumulate, al evolutiei. In urma unui consistent proces de analiza, dupa 25 de ani de existenta, Aluterm Group se reinventeaza, profesionalizandu-si afacerea in cele mai mici amanunte si isi schimba cu aceasta ocazie, identitatea vizuala.
Am inceput in anul 1993, in Cluj-Napoca, motivati de dorinta schimbarii si de increderea in tehnologiile de acces dezvoltate in Europa de Vest. 25 de ani mai tarziu, dupa sute de proiecte finalizate si mii de lectii invatate, suntem in continuare cei care aduc in Romania inovatia in sistemele automate de acces, fie ca este vorba de solutiile de automatizare a usilor si portilor, de sistemele de management al parcarilor sau sistemelor automate de evacuare a fumului.
Acum e timpul sa ne aducem numele la nivelul renumelui. Aluterm Group de ieri devine azi KADRA. Access Engineering.
Obiectivul remodelarii companiei este acela de a va oferi dvs., partenerul nostru, o solutie integrata in ariile in care ne-am specializat, fara insa a pierde beneficiile serviciilor noastre specializate in fiecare domeniu de aplicare. Astfel, cele trei divizii ale companiei: Siatec, Parkomatic si Makroplast se transforma in linii de business si vor fi integrate ca solutii complementare in orice aplicatie din domeniul constructiilor civile si industriale.
KADRA este incepand de astazi, cupola sub care adunam cele mai inovatoare solutii de inginerie de acces, o echipa de profesionisti care au imbratisat viziunea noastra antreprenoriala, si 25 de ani de experienta.
 
KADRA ofera, prin intermediul partenerilor sai nationali si internationali si a echipei de specialisti, solutii integrate inovatoare, intr-o lume aflata in continua dezvoltare. Provocarea noastra este aceea de a oferi beneficiarilor solutii tehnice de constructie si management al cailor de acces. Cu orientare clara spre rezultate optime, KADRA inseamna solutii integrate pentru sporirea confortului si a sentimentului de siguranta.
Solutiile KADRA se clasifica in trei linii de business:
·                     trape de fum, luminatoare, policarbonat
·                     acces automat – usi, porti, ferestre
·                     sisteme de management al parcarilor
 

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
viarom
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
Acvatot 2019
quadratum
noark
siniat
theda mar
Ubitech
CDS
rigips
EDIT-Structural
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander