Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KADRA: Automatizarea ferestrelor, solutia optima pentru ventilatia corecta in scoli
KADRA: Automatizarea ferestrelor, solutia optima pentru ventilatia corecta in scoli
Produse & Tehnologii Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2022 10:38
Inceputul scolii inseamna pentru un procent insemnat dintre elevi si profesori si un risc crescut de a contracta bolile de sezon, inclusiv coronavirusul. Imunitatea fiecarei persoane joaca un rol important in prevenirea imbolnavirilor, dar pe langa aceasta, corecta ventilatie a salilor de clasa are un impact semnificativ atat asupra sanatatii, cat si confortului si productivitatii.
Cu o densitate de aproximativ 30 de copii in fiecare clasa, intr-un spatiu incorect ventilat aerul devine rapid foarte poluat, un mediu propice de transmitere a virusurilor. Pentru protejarea sanatatii copiilor si cresterea capacitatii de concentrare este nevoie de aport de aer natural, care se obtine foarte simplu, prin automatizarea ferestrelor. Cladirile destinate birourilor, la fel ca orice alte spatii cu densitate mare de persoane sunt supuse aceluiasi risc. Iata 5 beneficii ale ventilatiei corecte in scoli, valabile de altfel pentru toate spatiile foarte aglomerate.
 
1. Sanatatea copiilor are de castigat!
Solutiile de automatizare a ferestrelor sustin un mediu sanatos in scoli, pentru ca asigura ventilarea naturala. Studiul realizat de fundatia Hume in scolile din regiunea Marche, Italia, in perioada Septembrie 2021 - Ianuarie 2022 a pus in evidenta faptul ca infectiile cu coronavirus au scazut proportional cu frecventa improspatarii aerului. Astfel, la o ventilare completa de 2.4 ori pe ora infectarile cu coronavirus au fost reduse cu 40%, cu 66.8% in cazul in care aerul era reimprospatat de 4 ori pe ora si cu 82.5% acolo unde acest lucru se intampla de 6 ori/ora. Studiul realizat de fundatia Hume arata ca si sistemele de ventilatie mecanica sunt la fel de eficiente. Astfel, daca s-ar instala astfel de solutii s-ar putea trece de la 250 de cazuri la 100.000 de elevi (nivelul de alerta setat de ministerul educatiei italian) la 50 de cazuri la 100.000.
Ventilarea corecta a salilor de clasa, amfiteatrelor si a tuturor spatiilor aglomerate, in care oamenii petrec timp indelungat previne aparitia multor probleme de sanatate, intre care se numara durerile de cap, alergiile, crizele de astm, eruptiile cutanate si rinitele alergice.
2. Siguranta in caz de incendiu
Pe langa asigurarea ventilatiei naturale zilnice si economia de energie electrica destinata climatizarii, ferestrele automatizate pot avea si functie desfumare (evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu). Spre exemplu, daca sunt conforme cu standardele nationale (P118) si cu normele europene (EN12101), actuatoare cu lant pentru ferestre denumite si motoare cu lant pot fi utilizate pentru desfumare, atat la evacuarea fumului, cat si la aportul de aer proaspat, din exteror. In oferta KADRA, companie romaneasca cu aproape 30 de ani experienta pe piata se regasesc si motoare cu lant “inteligente”, ce permit atat utilizarea in modul silentios (viteza mica) pentru ventilatie cat si deschiderea rapida si totala (full stroke, full speed) in caz de incendiu.
 
3. Economii la mentinerea temperaturii optime
In conditiile cresterii semnificative a pretului la energia electrica si gaz, automatizarea ferestrelor ajuta la realizarea unor economii substantiale la energia necesara mentinerii unei temperaturi optime in cladire. Spre exemplu, un sistem de ventilatie VAV (cu volum de aer variabil) bazat pe automatizari inteligente pentru ferestre poate genera o economie intre 10% si 21%.
 
4. Prevenirea aparitiei condensului si mucegaiului
Umiditatea excesiva poate conduce la aparitia condensului si a mucegaiului. La randul lor, acestea influenteaza negativ starea de sanatate a copiilor si profesorilor. Reactiile alergice si problemele respiratorii sunt doar cateva dintre afectiunile ce pot fi dezvoltate in spatiile umede. Ventilatia corecta previne toate aceste probleme optimizand nivelul umiditatii.
5. Confort sporit, concentrare mai buna
Multe clase din scolile romanesti sunt supraaglomerate, iar cand foarte multe persoane se aduna intr-un spatiu restrans, mediul va deveni curand sufocant. Un spatiu bine ventilat va fi instantaneu mai confortabil, creand un mediu mai relaxant, propice concentrarii si studiului. De altfel, aceasta este valabil atat pentru scoli, cat si pentru cladiri de birouri, spatii de productie, comerciale etc.
Cu o experienta de aproape 3 decenii pe piata de profil din Romania, singurul furnizor de solutii integrate de automatizare si management al accesului, KADRA include in portofoliul sau solutii eficiente si complete de automatizare a ferestrelor. Pentru institutii de invatamant, spitale si clinici, cladiri de birouri, centre comerciale si facilitati de productie, sistemele de automatizari ferestre si ventilatie de la KADRA sunt solutii moderne care, pe langa impactul pozitiv asupra sanatatii si confort, asigura si cresterea eficientei energetice a cladirilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
Acvatot 2019
MAKITA
noark
siniat
quadratum
konsent
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
concelex
viarom
rigips
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander