Agenda Constructiilor
Sambata, 11 Iulie 2020
PAGINA PERSONALIZATA


KONE ASCENSORUL SA

KONE ASCENSORUL SA

Adresa: Str. Fabrica de Chibrituri nr. 9-11, Bucuresti, S5
Telefon: 021-311.46.01 , 021-311.46.02
Fax: 021-311.46.03
Web site: www.kone.com.ro
Domenii: Ascensoare si scari rulante
Descriere activitate
Solutii la cheie de ascensoare, scari si trotuare rulante, control acces si turnicheti. Servicii complete de intretinere, reparatii si modernizari.
Prezentare companie/institutie
KONE: Continua dezvoltarea sustinuta pe segmentul imobilelor de birouri
Desi perioada de recesiune nu s-a incheiat, firma KONE Ascensorul (KONE Romania) continua sa-si deruleze afacerile pe un trend ascendent, volumul vanzarilor majorandu-se cu peste 10% in anul fiscal 2012, fata de exercitiul financiar anterior. Pe segmentul echipamentelor noi, compania ocupa deja pozitia a doua pe piata locala, contractand anual livrarea/instalarea a peste 100 echipamente, ceea ce corespunde unui ritm mediu de crestere de 50%, in ultimii cinci ani. Succesul societatii se fundamenteaza, in principal, pe promovarea unor produse cu performante tehnice deosebite, disponibile la preturi accesibile si adaptate la puterea de cumparare a beneficiarilor autohtoni. De asemenea, un alt element pe care s-a bazat avantul livrarilor a fost constituit de nivel deosebit al calitatii serviciilor, generat de o orientare atenta catre solicitarile clientilor. Pentru a raspunde exigentelor actuale in legatura cu protectia mediului si aplicarea principiilor de sustenabilitate, recent KONE Romania a obtinut certificatul pentru sistemul de management ISO 14001.

Radu Patrascan, director general al KONE Ascensorul :
„ Kone se pozitioneaza, ca intotdeauna, alaturi de firmele de ascensoare din Romania care militeaza pentru cresterea sigurantei in exploatare si a confortului implicit al transportului persoanelor pe verticala. De asemenea, sprijinim cu toate resursele de care dispunem abordarea corecta a conceptului de sustenabilitate, promovand solutiile eficiente si ecologice. Din acest punct de vedere, asteptam implementarea cat mai rapida pe plan national a normativelor SNEL ale Uniunii Europene, in acelasi timp salutand initiativa ISCIR de a introduce inca din acest an anumite elemente din standardul respectiv in legislatia romaneasca ”.

Cea mai importanta achizitie se refera la personalul specializat
Prognozele pe termen scurt/mediu indica, totusi, o stagnare a cererii in sectorul constructiilor din Romania si, implicit, pe segmentul de ascensoare si scari rulante. In opinia expertilor Kone, este posibila aparitia unor mici fluctuatii pozitive, care vor fi insa neglijabile daca sunt raportate la cresterile inregistrate in intervalul 2000 - 2008. „Avand in vedere aceste conditii speciale in care suntem nevoiti sa ne derulam activitatea, ne propunem sa continuam procesul de crestere sustinuta a performantelor financiare, acest obiectiv putand fi atins prin diversificarea portofoliului promovat, extinderea retelei teritoriale de distributie si accesarea unor segmente care, in prezent, sunt mai putin reprezentative pentru domeniul nostru. Totodata, consideram ca acest traseu nu poate fi parcurs fara aportul constant al personalului Kone, care deruleaza o activitate deosebita pe piata locala. Compania noastra dispune de specialisti reputati, cu o integritate morala si profesionala, care, de fapt, constituie cea mai importanta investitie a grupului in Romania”, a declarat Radu Patrascan, manager general al societatii.
Cota de 50% pe piata imobilelor noi de birouri de clasa A
Pentru anul in curs, situatia comenzilor de echipamente Kone este favorabila, reflectand gradul ridicat de incredere de care aceste produse beneficiaza pe plan local. „Se poate afirma ca, in 2013, Kone traseaza harta noilor cladiri de birouri care se construiesc in Bucuresti. Dupa succesul remarcabil obtinut in perioada anterioara, prin instalarea de ascensoare in cadrul imobilelor Modatim, din Timisoara si Bloc F Prefabricate Vest, din Bucuresti, compania noastra a finalizat deja procedurile de contractare si va dota proiectele Hermes Business Campus (str. Dimitrie Pompei) si Green Gate (bd. Tudor Vladimirescu) cu ascensoare de ultima generatie. Lifturile care vor fi fabricate in Finlanda sunt ultramoderne si indeplinesc in totalitate exigentele de eficienta energetica, impuse de standardele europene actuale. Solutiile respective sunt 100% particularizate in functie de cerintele arhitectilor, imbinand performanta tehnica, siguranta si confortul sporit. Ambele obiective mentionate anterior sunt pregatite din punct de vedere al dotarii cu ascensoare sa se certifice ulterior intr-un sistem de atestare a sustenabilitatii (LEED sau BREEAM). Este interesant de mentionat ca sistemul de control al destinatiei - Kone Polaris - va asigura un trafic de persoane aproape continuu in cladire, in conditiile utilizarii rationale a ascensoarelor si urmaririi stricte a modului de indeplinire a conditiei de reducere a consumului. De altfel, estimarile noastre indica faptul ca, in acest an, cota de piata detinuta de Kone pe segmentul imobilelor de birouri de clasa A nou construite in Romania va fi de aproximativ 50%”, a subliniat oficialul subsidiarei furnizorului finlandez.
Kone Care - un concept de intretinere nou in Romania
In contextul actual, un accent deosebit in domeniul ascensoarelor se pune pe activitatea de intretinere si service. Pentru a optimiza acest segment, expertii Kone si-au exprimat intentia de a implementa pe plan local cel mai modern concept de mentenanta preventiva, promovat sub titulatura Kone Care. „Pornind de la principiul ca este mai bine sa previi decat sa repari, punem la dispozitia partenerilor contracte special concepute, prin care, pe langa numarul de activitati obisnuite incluse in reviziile curente, se asigura operatiuni specifice in vederea minimizarii probabilitatii de defectare neprevazuta a diverselor componente. In urma acestui tratament, ascensoarele incluse in programul Kone Care au un indice de deranjament (asa-numitul indicator „call out rate”) cu o valoare anuala mai mica de 1,5 (ceea ce inseamna, practic, o medie de trei interventii la fiecare doi ani). Conceptul se inscrie in grupul de actiuni ce sustin preocuparea constanta a Kone de a oferi un nivel superior al serviciilor.
Lifturile hidraulice sunt depasite moral si tehnologic
In ceea ce priveste problemele specifice domeniului in care activam, ne manifestam dezamagirea in legatura cu introducerea - de catre anumite firme de arhitectura - in documentatiile tehnice, mai ales in ultimii doi ani, a lifturilor hidraulice, niste antichitati, situate, din punct de vedere tehnologic, la nivelul anilor 1980. Aceste echipamente au consumuri de peste doua ori mai mari fata de un lift electric, functionarea fiind insotita de dificultati cu privire la procesul de reciclare a uleiurilor. In acelasi timp, intretinerea este anevoioasa si presupune alocarea de fonduri importante, pe intreaga durata de exploatare a cladirii. La nivelul Europei, aceste solutii sunt pe cale de disparitie si se inlocuiesc, in cadrul proceselor de modernizare, cu ascensoare electrice, ramanand a fi utilizate numai in situatii speciale, cand lipseste spatiul necesar de siguranta in zona inferioara (sub 200 mm) sau pentru sarcini extrem de mari (de peste 3,5 tone), caz in care diferenta de pret este atat de mare incat se poate face rabat la factorul energetic sau la indicii de eficienta. Intotdeauna ne-am gandit la Romania ca la o tara moderna, dispunand de toate tehnologiile actuale, caz in care «solutia» liftului hidraulic nu poate fi justificata in niciun fel”, a mai aratat Radu Patrascan.
Majorari de aproape 10%, estimate pentru 2013
La nivel de grup, comenzile din 2012 au insumat 5,49 miliarde euro (+23,1% in raport cu 2011), iar cifra de afaceri s-a majorat cu 20,1%, ajungand la nivelul de 6,27 miliarde euro. Analiza celor mai recente date anuale comunicate de corporatie reflecta o majorare importanta a eficientei activitatii, veniturile nete totalizand 611,1 milioane de euro. In opinia echipei manageriale a Kone, piata globala de echipamente noi din categoria ascensoarelor a inregistrat, in 2012, o deteriorare (cu deosebire, in primele noua luni), insa a dat semne certe de revigorare in ultima parte a anului trecut, pe fondul dezvoltarii pietelor asiatice. In ceea ce priveste Europa, cererea pe acest segment s-a mentinut la un nivel scazut, spre deosebire de America de Nord, unde a fost initiat un trend de recuperare. Referitor la segmentul de modernizari, a fost consemnata o depreciere usoara, iar veniturile generate de activitatile de intretinere au continuat sa se consolideze. Trebuie mentionat faptul ca a continuat competitia acerba in planul preturilor, cu deosebire in acele regiuni unde activitatea de vanzari s-a pozitionat la un prag scazut. Pentru 2013, expertii Kone estimeaza o evolutie similara, caracterizata de incertitudine economica in Europa, cu toate acestea vanzarile fiind de asteptat sa se majoreze cu 5% - 9%. Cele mai recente date disponibile in ceea ce priveste incasarile realizate pe piata din Romania indica faptul ca, in 2011, subsidiara locala a realizat o cifra de afaceri de 10,2 milioane de lei, conducerea companiei prognozand o depasire a pragului de 13 milioane de lei pentru 2013.
Noile modele Kone MonoSpace 500 si Kone MonoSpace 700
Unele dintre cele mai interesante modele lansate in ultima perioada sunt constituite de ascensoarele Kone MonoSpace 500 si 700. Primul dintre acestea este disponibil la viteze cuprinse intre 0,63 m/s si 1,75 m/s, suportand sarcini de 680 kg - 1.150 kg. Lungimea traseului este de 35 m - 75 m, echipamentul putand avea intre 16 statii si 24 de statii. In ceea ce priveste Kone MonoSpace 700, echipamentul opereaza cu viteze de 1 m/s - 3 m/s si este proiectat pentru a transporta sarcini de pana la 1.600 kg. Ambele modele fac parte din clasa A de eficienta energetica, fiind dotate cu facilitatea „stand-by” a motorului EcoDisc. Sistemul de tractiune este regenerativ, recicland energia pentru a o reutiliza in cladire, ceea ce duce la o economie de aproximativ 20%. In ceea ce priveste instalatia de iluminare in tehnologie LED, durata de exploatare este de 10 ori mai mare fata de solutiile clasice pe baza de halogen, iar eficienta energetica sporeste cu peste 80%. Produsul este compatibil cu exigentele standardului EN 81-70 din punct de vedere al caracteristicilor de accesibilitate. Referitor la siguranta in exploatare, se remarca proprietatea de monitorizare la distanta a functionarii corecte, prin sistemul GSM. De asemenea, liftul este dotat cu un sistem dual de franare, in varianta comerciala fiind montat inclusiv un senzor de semnalizare a seismelor. Panoul de comanda poate fi personalizat cu simboluri zoomorfe, fiind astfel sporit gradul de atractivitate a echipamentului pentru institutii de educatie. Referitor la display-ul InfoScreen, acesta constituie o interfata facila cu utilizatorul, oferind informatii utile vizitatorilor in legatura cu imobilul si rezidentii.
Pozitionare in categoria celor mai importanti furnizori mondiali de ascensoare
Grupul finlandez Kone Corporation are o istorie de peste 100 de ani pe piata internationala a lucrarilor de inginerie industriala, de-a lungul timpului holdingul fiind implicat intr-o arie extinsa de domenii, cum ar fi cel al manufacturarii textile, tehnologiilor medicale sau proiectarea sistemelor de tevi hidraulice. Cu sediul central in Helsinki, compania a consemnat o crestere spectaculoasa inca din primii ani de existenta. Daca in 1919, productia de lifturi era de cinci unitati, pana in 1924 aceasta s-a majorat la 100 de ascensoare, pentru ca la finele deceniului al treilea sa ajunga la 320 de unitati. In timpul marii crize economice din 1929 - 1933 si, ulterior, pe parcursul celui de-al doilea razboi mondial s-a inregistrat o contractie a productiei, cu toate ca introducerea primului motor electric a avut loc inca din 1933. Dupa 1950, un accent puternic a fost pus pe activitatile de export, cativa ani mai tarziu fiind infiintata prima reprezentanta comerciala - Konehissar, amplasata in Suedia. Dupa un deceniu, a fost inaugurata prima fabrica de mare anvergura, a carei capacitate de productie atingea 2.000 de lifturi anual (dublu fata de livrarile realizate la fiecare 12 luni pe piata finlandeza). Perioada care a urmat a fost caracterizata de o strategie agresiva de achizitii, concretizata prin preluarea unor fabrici in Spania, Austria, Franta, Germania si Marea Britanie. Anul 1974 a fost unul de exceptie, stabilindu-se integrarea activitatii Westinghouse - lider pe pietele de profil din Franta si Belgia. Astfel, Kone si-a asigurat pozitia in topul furnizorilor internationali de ascensoare, alaturi de competitori majori, precum Otis - SUA, Schindler - Elvetia sau Thyssen - Germania. In Romania, produsele Kone sunt disponibile din anul 1990, in 2007 fiind infiintata reprezentanta autohtona. Printre cele mai reprezentative lucrari la care compania finlandeza a participat prin livrarea de echipamente specifice se afla: Iris Mall Bucuresti, Maritimo Shopping Center, City Mall - Constanta, Bucharest Financial Plaza, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Grawe Office Building, complexurile rezidentiale Asmita Gardens, Floreasca Lake Sight, Confort Park, Serena, hotelurile Continental, Novotel, Ibis, spitalul Coltea, clinicile Medlie si Medicover, Centrul Medical Brancusi, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Bucuresti etc.
KONE: The sustained development of office buildings segment continues
Although the recession has not ended, the company Kone Ascensorul (Kone Romania) continues to unroll its business on an upward trend. The sales volume increased by over 10% in the fiscal year 2012 compared to the previous financial period. On the segment of new equipment, the company already occupies the second position, the annual contracting for delivery / installation of equipment reaching over 100 pieces, which corresponds to an average growth rate of 50% in the last five years. The company's success is based primarily on the promotion of products with outstanding technical performance available at affordable prices and adjusted to the purchasing power of local beneficiaries. Furthermore, another item, on which the momentum of deliveries was based, has been the high level of quality services generated by a careful orientation to customer requests. In order to meet the current requirements relating to environmental protection and the application of sustainability principles, Kone Romania recently obtained the certificate for quality-environment integrated management system in accordance with the requests of the standard ISO 14001. Forecasts on the short / medium term indicate, however, a stagnation of demand on the construction sector in Romania and, thus, of the segment of elevators and escalators. According to Kone's experts, the occurrence of small positive fluctuations may be possible, but will certainly be negligible if they will be related to increases from the interval 2000-2008. "Given these special circumstances in which we have to run our business, we intend to continue the process of continuous increasing of the financial performance. This objective can be achieved through the diversification of the promoted portfolio, the territorial expansion of the distribution network and the access of some segments which, in present, are less representative for our field. We also consider that this direction cannot be covered without the constant support of Kone's staff that underlines a special activity on the local market. Our company has renowned specialists with an unquestionable moral and professional integrity, which, in fact, is the most important investment of the Group in Romania", said Radu Patrascanu, general manager of the society.

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19bluebeamTeraSteelAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
strabag nivel 1
elmas 2017
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere