Agenda Constructiilor
Vineri, 07 August 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - KONE: Solutii avansate, adaptate noilor cerinte ale utilizatorilor
KONE: Solutii avansate, adaptate noilor cerinte ale utilizatorilor
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Sep 2014 13:00
Solutia UltraRope, promovata de Kone Corporation - unul dintre principalii furnizori internationali de solutii moderne pentru transportul pe verticala, a reprezentat rezultatul unei cercetari atente a pietei de profil si a caracteristicilor acesteia. Datele curente indica, pentru o cladire uzuala cu un regim mare de inaltime, o utilizare medie zilnica a unui ascensor de sase ori pentru fiecare persoana, ceea ce inseamna, practic, un numar de peste 50.000 de curse in fiecare zi. Un calcul simplu demonstreaza ca un lift ce foloseste elemente clasice de tractiune (cablu din otel) si are o capacitate de 24 de pasageri poate transporta o masa de maximum 27.000 kg, consumand 130.000 kWh/an. Componentele si sistemele unui asemenea echipament opereaza in conditii extrem de solicitante, fapt ce determina ca durabilitatea acestora sa fie o caracteristica foarte importanta. De asemenea, ascensoarele reprezinta subiectul unor conditii suplimentare generate de balansul imobilului cauzat de tensiunile induse de actiunea vantului, in cazurile extreme fiind posibila chiar suspendarea temporara a functionarii. 
 
Cablu de tractiune cu proprietati imbunatatite si mentenanta minima
Tehnologia in domeniul echipamentelor de mobilitate pe verticala si-a atins limitele in ceea ce priveste nivelul de complexitate, insa aceasta nu este inca suficienta pentru a raspunde anumitor provocari. De aceea, compania finlandeza a lansat o propunere revolutionara, proiectata pentru a raspunde cat mai bine cerintelor imobilelor cu un regim mare de inaltime. Solutia Kone UltraRope este realizata astfel incat sa asigure o greutate minima a cablului de tractiune. Acesta are miezul executat din fibra de carbon si dispune de o camasa speciala, deosebit de rezistenta la actiunea fortelor de frecare. De asemenea, materialul din care este executata membrana de acoperire nu necesita operatiuni de mentenanta (lubrifiere), fapt ce asigura compatibilitatea cu actualele exigente de protectie a mediului, datorita minimizarii impactului ecologic. Produsul a fost testat in conditii extreme de functionare, iar proprietatile sale au fost confirmate atat de masuratorile realizate in laboratoarele proprii, cat si in cadrul unor organisme independente. Principalele avantaje sunt legate de dublarea duratei de exploatare, scaderea drastica a sensibilitatii la miscarile de balans ale imobilului, diminuarea cu 60% a masei transportate si cu 15% a consumului de energie (datele sunt calculate pentru o cursa cu lungime de 500 m, in cazul unei distante parcurse de 800 m cei doi parametri majorandu-se pana la 90%, respectiv 45%). In prezent, pe plan mondial exista trei imobile cu o inaltime mai mare de 500 metri care ar putea beneficia de tehnologia UltraRope, pentru perioada urmatoare fiind planificata constructia a cel putin 20 de cladiri din aceasta categorie. Totodata, pe plan international exista aproximativ 3.000 de constructii ce ar putea beneficia de modernizari care sa presupuna inclusiv folosirea acestei solutii performante. 
 
Motor magnetic de maxima performanta
Adaptarea dinamica la noile cerinte de sustenabilitate este dovedita si prin dezvoltarea ascensorului EcoSpace, propulsat de sistemul cu magnet permanent EcoDisc. Tehnologia respectiva presupune eliminarea camerei masinii si a celei de control, prin atasarea unui sistem de propulsare la sina de ghidare a liftului si plasarea tuturor elementelor electronice in structura canalului de ridicare. Motorul cantareste mai putin de jumatate din greutatea unei masini conventionale si cuprinde doar un element mobil. Eficienta sa este de trei ori mai mare fata de cea a unei solutii hidraulice, iar energia consumata este cu 70% mai mica - ceea ce constituie mai mult de jumatate din costul anual de operare a unui ascensor. In aceste conditii, modelul EcoSpace se instaleaza in mod facil in cadrul putului special amenajat, interfata cu imobilul este net simplificata, iar spatiul disponibil ramas datorita absentei camerei masinii poate fi folosit in mod profitabil in alte scopuri. Procesul de montaj este rapid, nefiind nevoie de instalarea unor schele sau folosirea macaralelor.
 
Solutii optime pentru sporirea confortului si minimizarea consumului
Un alt produs de maxima performanta tehnologica existent in portofoliul Kone este reprezentat de MonoSpace. Acesta, la randul sau, nu necesita camera a masinii si reprezinta unul dintre cele mai apreciate modele din punct de vedere al caracteristicilor sale de functionalitate, silentiozitate si impact minim asupra mediului. Produsul este echipat cu motorul EcoDisk, consumand astfel cu 50% mai putina energie fata de un ascensor traditional (un consum cu 4.000 kWh mai mic fata de un sistem hidraulic si cu 2.000 kWh in raport cu unul electric, cu doua viteze). De asemenea, un impact deosebit in acest sens este exercitat de instalarea unui sistem regenerativ care are rolul de a recupera excesul de energie provenit din intervalul de functionare ca generator a EcoDisc (cel mai reprezentativ exemplu este dat de transferul de la un ascensor care coboara cu sarcina maxima catre altul care urca fara pasageri/marfuri). Kone MonoSpace este executat in proportie de 97% din materiale reciclabile si nu contine compusi daunatori sanatatii. Panoul de comanda din dotare face parte din seria KSS 570, avand un design futurist, iar pentru aplicatiile antivandalism este disponibil modelul KSS 140, rezistent la impact, zgariere, ardere, murdarie etc. 
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19VideoConfAC-iulAUTODESKallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere