Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Utilaje & Echipamente - KONE Ascensorul SA: Crestere de 80% a vanzarilor si perspective de dezvoltare
KONE Ascensorul SA: Crestere de 80% a vanzarilor si perspective de dezvoltare
Utilaje & Echipamente Publicat de Elena Icleanu 19 Aug 2022 06:18
KONE ASCENSORUL SA, parte a grupului finlandez KONE si lider pe piata nationala de transport pe verticala, a inregistrat o crestere de 80% a vanzarilor realizate anul trecut, in raport cu 2020, toate segmentele de business contribuind la aceasta evolutie. Pentru anul 2022, conducerea companiei a prognozat o crestere mai moderata, care este confirmata de rezultatele financiare de la jumatate anului.
"Se evidentiaza o intensificare a activitatilor de modernizari in toate segmentele de piata in 2022, precum si o atentie sporita a clientilor pentru calitatea serviciilor de mentenanta oferite, acestea constituind oportunitati de diferentiere in piata pentru KONE", a declarat Catalina Dragomir, directorul general al KONE ASCENSORUL SA.
Proiectele in care este implicata compania in prezent, precum si gradul de dezvoltare tehnologica a echipamentelor pe care le instaleaza, asigura indeplinirea obiectivelor si cresterea companiei de la un an la altul. Un element important de mentionat este reprezentat de prezenta KONE in proiectele care pun accent pe promovarea si utilizarea ultimelor dezvoltari tehnologice in domeniu, respectiv elementele de digitalizare, aplicatiile de conectare, optimizare si management al traficului, monitorizarea preventiva a functionarii echipamentelor, utilizarea unor materiale antialergice sau antivandal si protectia impotriva raspandirii pandemiei Covid-19, o tema inca de actualitate. Totodata, in ultima perioada, Catalina Dragomir spune ca remarcat o crestere a ponderii livrarilor de scari si trotuare rulante, evolutiile pe acest segment de business fiind notabile.
"Obiectivele KONE pentru perioada urmatoare pun accent pe accelerarea nivelul de cultura in domeniul sigurantei, al calitatii si sustenabilitatii actiunilor noastre, pe dezvoltarea unor echipe de profesionisti in domeniu, in special in segmentul serviciilor digitale si pe cresterea acoperirii in piata. Toate aceste directii strategice vor permite obtinerea succesului sustenabil alaturi de clientii nostri", a precizat reprezentanta KONE.
 
 
Accent pe inovatii si siguranta
In continuarea dezvoltarilor anterioare, respectiv lansarea gamei de echipamente DX - Digital Experience, care transforma echipamentele clasice in echipamente interconectate si capabile sa sustina, fara modificari hardware, dezvoltari de aplicatii dedicate imbunatatirii calitatii experientei de transport pe verticala, recent au fost lansate solutii noi dedicate optimizarii costurilor si perioadei de executie a proiectelor. "Aceste solutii au fost lansate global in martie 2022 si isi dovedesc deja avantajele inclusiv pe piata din Romania in cadrul proiectelor complexe. Vorbim de solutii de instalare accelerata a echipamentelor si de utilizare a acestora in regim de santier, venind astfel in sprijinul antreprenorilor generali si a beneficiarilor finali", a precizat Catalina Dragomir.
Siguranta transportului pe verticala este o componenta prioritara de dezvoltare si imbunatatirile fac parte din procesul firesc de dezvoltare in cadrul KONE. Monitorizarea echipamentelor permite o mai buna intelegere a modului de utilizare a acestora si a dezvoltarilor necesare pentru cresterea nivelului de securitate a transportului. O componenta importanta o constituie nivelul de educatie al utilizatorului acestor echipamente, respectiv al persoanelor care le utilizeaza, motiv pentru care in cadrul KONE sunt derulate periodic campanii de informare si constientizare a riscurilor utilizarii neconforme. "Indeplinirea obiectivului «Zero accidente» este scopul pentru care producem, instalam, punem in functiune si realizam mentenanta echipamentelor KONE", explica reprezentanta KONE ASCENSORUL SA.
 
 
Dificultati, dar si oportunitati noi
Majorarile de preturi ale materiilor prime, intarzierile si disfunctionalitatile lanturilor de aprovizionare si de logistica sau impactul generat de pandemia Covid-19 in diferite zone ale globului produc efectele si asupra KONE. "Am monitorizat si reactionat preventiv in fiecare dintre cazuri, reusind sa minimizam impactul asupra beneficiarilor nostri printr-o stransa colaborare si cooperare intre functiunile companiei, de la departamentele de vanzari pana la cele operationale, gestionarea relatiilor cu fabricile si a componentelor de logistica, pana la departamentele de service care inchid ciclul de viata al fiecarui proiect. Dificultatile pe care le intampinam tin de predictibilitatea dezvoltarii proiectelor, echipamentele pe care le furnizam fiind integrate in proiect in ultima etapa de executie a acestuia, astfel incat orice intarziere anterioara a proiectului genereaza un impact", precizeaza Catalina Dragomir. In contextul provocator din prezent, ea vede, insa si oportunitati. "Oportunitatile perioadei sunt legate de intelegerea nevoilor beneficiarului final si a modului in care putem raspunde si rezolva cerintele acestuia. Ne confruntam cu o piata care a devenit mai sofisticata, in care proiectele de succes sunt cele care se diferentiaza in piata si care satisfac cel mai bine dorintele utilizatorilor. Capacitatea constanta de inovare in KONE, demonstrata in cei peste 100 de ani de existenta ne ofera ingredientele necesare concretizarii acestor oportunitati", a conchis Catalina Dragomir.
***
KONE a fost infiintata in anul 1910 in Finlanda, in prezent fiind lider global in domeniul ascensoarelor si scarilor rulante. Pe langa furnizarea ascensoarelor, scarilor rulante si a usilor automate, compania ofera si solutii de mentenanta, reparatii si modernizare, ce adauga valoare ciclului de viata al cladirilor. KONE are, in prezent, peste 60.000 de angajati in mai mult de 60 de tari si activeaza la nivel mondial. Compania este prezenta in Romania incepand cu anul 2008, iar de atunci isi extinde anual activitatea pe toate segmentele de piata.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
Ubitech
EDIT-Structural
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
noark
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander