Agenda Constructiilor
Sambata, 02 Martie 2024
Frontale
PAGINA PERSONALIZATA


PRESTAREA SRL

PRESTAREA SRL

Adresa: Str. Brandusa nr. 41, Iasi, Judet Iasi
Telefon: 0232-473.400
Fax: 0232-473.400
E-mail: office@fabricadeferestre.com
Web site: www.fabricadeferestre.com
Domenii: Tamplarie din PVC, aluminiu si lemn
Descriere activitate
Ferestre si usi din PVC marca VEKA, ferestre si usi din aluminiu marca Schuco, Alumil si Balkan, realizate cu sticla Saint-Gobain si feronerie G-U; pereti structurali din sticla, fatade ventilate, pereti cortina, balustrade si scari din inox, produse din fier forjat si acoperisuri Lindab.
Prezentare companie/institutie
PRESTAREA: Cifra de afaceri de 20,5 milioane de lei
 
Compania Prestarea s-a specializat in principal in realizarea si comercializarea de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu - ansambluri care au in componenta materiale si accesorii furnizate de partenerii principali, respectiv Veka (profile din PVC), Schüco, Alumil si Reynaers (sisteme din aluminiu), G-U (feronerie), precum si Saint-Gobain Glass (sticla arhitecturala). De asemenea, in ultima perioada, cele mai importante lucrari contractate au vizat domeniul peretilor cortina si cel al fatadelor ventilate, precum si segmentul rezidential, care are un aport definitoriu la veniturile totale.
 
Ciprian Grosu (34 de ani)
Functia/Firma: director executiv, Prestarea;
Experienta profesionala: 5 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
- Ce obiective de dezvoltare aveti in vedere pentru perioada urmatoare?
- Proiectul principal pe care avem in vedere sa-l dezvoltam pana la finalul acestui an este reprezentat de consolidarea relatiilor de afaceri cu actualii parteneri si dezvoltarea unor colaborari cu firme din alte tari ale Uniunii Europene. In ultima perioada, am luat decizia sa accesam treptat si sustenabil piete europene - si nu numai - pentru a compensa faptul ca situatia segmentului specific este foarte dificila in Romania. Totodata, la nivel intern, intentionam sa optimizam costurile si sa majoram gradul de calitate a produselor si serviciilor acordate, prin imbunatatirea liniilor de fabricatie a ferestrelor/usilor din PVC si aluminiu. De altfel, ca si in anii anteriori, in 2011 am investit fonduri importante pentru organizarea de cursuri de vanzari si de prezentare a produselor, vizand pregatirea personalului si a colaboratorilor, precum si asigurarea de consultanta beneficiarilor, acestea fiind prioritati permanente in activitatea noastra. De asemenea, am alocat aproximativ 1,3 milioane de lei pentru achizitia de utilaje, capacitatea de fabricatie situandu-se, in acest moment, la o medie de 350 unitati/zi pentru ansamblurile din aluminiu si PVC.
- Descrieti evolutia financiara a firmei.
- Cifra de afaceri pe care am consemnat-o in 2010 s-a situat la nivelul de aproximativ 16,9 milioane de lei, iar cea din 2011 la circa 20,5 milioane de lei. Pentru anul in curs, ne-am propus majorarea cotei de piata pana la nivelul de 35% - 40% in aria pe care o acoperim, concomitent cu o crestere a vanzarilor cuprinsa intre 20% si 25%, comparativ cu incasarile din 2011, in pofida conjuncturii nefavorabile din domeniul nostru de activitate.
- Care este gradul de influenta a factorilor de decizie politico-economici asupra bransei?
- Consideram ca stabilitatea politica si cresterea economica la nivel national pot atrage numerosi investitori si reprezinta premise favorabile care contribuie la dezvoltarea unui numar tot mai mare de lucrari de amploare. De asemenea, indicatorii macroeconomici influenteaza in mod direct evolutia sectorului constructiilor. Alte aspecte care afecteaza dinamica bransei sunt reprezentate de accentuarea factorului sezonier al sectorului constructiilor si de scaderea numarului de lucrari noi pe segmentul rezidential. Pentru intervalul urmator, asteptarile noastre sunt optimiste si preconizam ca deblocarea pietei constructiilor se va observa in curand.
- Ce masuri s-au aplicat pentru a face fata recesiunii?
- Pentru a depasi actuala perioada destul de grea pentru domeniul ferestrelor, am urmarit permanent sa optimizam costurile - inclusiv in domeniul productiei - fara a diminua, insa, calitatea produselor comercializate. Totodata, am negociat preturile materiilor prime cu furnizorii nostri (la care am gasit mereu intelegere), pentru a putea oferi beneficiarilor un raport optim calitate-pret.
(articol aparut in TOP-Fereastra, editia martie 2012 )

Produse & tehnologii

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
quadratum
rigips
CDS
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
noark
FRONTALE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander