Agenda Constructiilor
Luni, 25 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - AFI Europe construieste la Arad primul sau parc de retail de 30.000 mp din Romania
AFI Europe construieste la Arad primul sau parc de retail de 30.000 mp din Romania
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 01 Sep 2022 11:50
Reprezentantii AFI Europe impreuna cu Primaria Arad au pus piatra de temelie a primului parc de retail modern care va fi construit in centrul orasului. De altfel, AFI Arad va fi primul parc comercial dezvoltat de AFI Europe in Romania. Anterior, compania a dezvoltat 3 centre comerciale de mari dimensiuni in Bucuresti, Brasov si Ploiesti.
Viitorul parc de retail va ocupa o suprafata construita de 30.600 de metri patrati, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri patrati. Suprafata bruta inchiriabila (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservita de 950 de locuri de parcare supraterane. In prezent, gradul de ocupare al proiectului este de 70%.
Ca o noutate pentru Arad, McDonald’s si-a deschis in cadrul proiectului primul restaurant de tip Drive-Thru din oras, restaurantul avand o suprafata de 148 metri patrati. Alti viitori chiriasi ai parcului de retail AFI Arad vor ajunge si ei pentru prima data in oras cu aceasta ocazie. Printre ei se numara hipermarketul Carrefour (cu o suprafata inchiriabila de 5.800 mp), magazinul de bricolaj Leroy Merlin (cu o suprafata inchiriabila de 9000 mp), Media Galaxy (3000 mp) si Decathlon (2000 mp). Mixul de chiriasi include si branduri internationale precum Sinsay sau Cropp. In plus, vizitatorii se vor bucura de oferta operatorilor de telefonie mobila si a altor marci bine-cunoscute.
Centrul comercial se va deschide pentru public in a doua jumatate a anului 2023.
Demararea proiectului a fost marcata simbolic astazi prin punerea pietrei de temelie si ingroparea unei capsule a timpului la baza viitoarei cladiri, in prezenta Primarului Aradului, Domnul Calin Bibart, si a reprezentantilor AFI Europe Romania.
„Sunt bucuros sa iau parte la acest moment important pentru noi si pentru aradeni. Demararea constructiei centrului comercial AFI Arad este o investitie importanta ce contribuie la modernizarea orasului. Comunitatea aradeana va beneficia de un nou punct de intalnire intr-un spatiu generos, in care momentele frumoase, placerea de a face cumparaturi si divertismentul de calitate pot fi impartasite cu prietenii si familia. In scurt timp, vom invita locuitorii orasului sa participe la o experienta moderna de cumparaturi intr-un parc de retail care aduce brand-uri de top si cele mai atractive spatii de agrement”, a declarat directorul general al AFI Europe Romania si Cehia, Doron Klein.
“Nu pot decat sa ma bucur ca Aradul este, din nou, deschizator de drumuri. Acest parc comercial care urmeaza sa se construiasca pe un teren care statea nefolosit de foarte multi ani reprezinta o premiera din multe puncte de vedere. Intai de toate, va fi primul parc comercial din Romania dezvoltat de AFI Europe, o companie de renume international.
Apoi, ma bucur pentru ca acest parc comercial va constitui o premiera si pentru aradeni, caci aici vor gasi branduri care nu se gaseau in Arad si pentru care trebuiau sa se deplaseze in alte orase. Mai mult, acesta va fi amplasat in oras si nu in afara lui, ceea ce va constitui un avantaj pentru fiecare aradean. Si, nu in ultimul rand, ma bucur ca Aradul se dovedeste a fi din nou un centru atractiv pentru investitori, aceasta insemnand o garantie a dezvoltarii viitoare”, a declarat Dl. Primar Calin Bibart.
Proiectarea noului centru de retail este realizata de Popp & Asociatii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMALLBIMman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
MAKITA
leviatan
rigips
strabag nivel 1
CDS
leviatan
theda mar
BALTIC
Acvatot 2019
noark
grundfos
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica