Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - BDCE va finanta finalizarea restaurarii Muzeului National de Istorie a Romaniei
BDCE va finanta finalizarea restaurarii Muzeului National de Istorie a Romaniei
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2020 06:06
Lucrarile de consolidare, restaurare si reamenajare de la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) vor fi finalizate prin contractarea unui imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), potrivit ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.
"La Muzeul de Istorie au fost niste chestiuni procedurale care au impiedicat finalizarea lucrarilor. Dar acolo am vesti bune, in baza acordului cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, statul roman a contractat un imprumut de 300 de milioane de euro si aproximativ jumatate din aceasta suma va pleca catre finalizarea lucrarilor de restaurare a Muzeului de Istorie a Romaniei. (...) S-au gasit banii necesari, in jur de 150 de milioane de euro, pentru a se finaliza lucrarile la MNIR", a spus Bogdan Gheorghiu.
Imprumutul a fost contractat doar pentru a finanta mai multe obiective de patrimoniu.
"In Romania, sunt peste 33.000 de obiective clasate, am fi avut nevoie si in alte parti, dar la MNIR era impetuos necesar sa finalizam niste lucruri care sunt taraganate de mult timp si azi nu ar fi trebuit sa fim in aceasta situatie. (...) Nu exista pericolul de a se pierde acesti bani, pentru ca vorbim aici de un imprumut si nu exista niciun interes de a se taragana lucrurile. Deja suntem in procedura prin care vom putea anunta la un moment dat un contract care se va ocupa de acest proiect", a explicat ministrul Culturii.
Printre proiectele care vor fi consolidate si modernizate in perioada urmatoare se afla si Palatul Cantacuzino, in cazul caruia licitatia a fost finalizata, dar sunt contestatii legate de firma castigatoare. Ministrul Culturii estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va fi semnat contractul de executie si vor fi inaintate si termenele legate de derularea acestui proiect.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKelmas_1octCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere