Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - BDCE va finanta finalizarea restaurarii Muzeului National de Istorie a Romaniei
BDCE va finanta finalizarea restaurarii Muzeului National de Istorie a Romaniei
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Sep 2020 05:06
Lucrarile de consolidare, restaurare si reamenajare de la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) vor fi finalizate prin contractarea unui imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), potrivit ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu.
"La Muzeul de Istorie au fost niste chestiuni procedurale care au impiedicat finalizarea lucrarilor. Dar acolo am vesti bune, in baza acordului cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, statul roman a contractat un imprumut de 300 de milioane de euro si aproximativ jumatate din aceasta suma va pleca catre finalizarea lucrarilor de restaurare a Muzeului de Istorie a Romaniei. (...) S-au gasit banii necesari, in jur de 150 de milioane de euro, pentru a se finaliza lucrarile la MNIR", a spus Bogdan Gheorghiu.
Imprumutul a fost contractat doar pentru a finanta mai multe obiective de patrimoniu.
"In Romania, sunt peste 33.000 de obiective clasate, am fi avut nevoie si in alte parti, dar la MNIR era impetuos necesar sa finalizam niste lucruri care sunt taraganate de mult timp si azi nu ar fi trebuit sa fim in aceasta situatie. (...) Nu exista pericolul de a se pierde acesti bani, pentru ca vorbim aici de un imprumut si nu exista niciun interes de a se taragana lucrurile. Deja suntem in procedura prin care vom putea anunta la un moment dat un contract care se va ocupa de acest proiect", a explicat ministrul Culturii.
Printre proiectele care vor fi consolidate si modernizate in perioada urmatoare se afla si Palatul Cantacuzino, in cazul caruia licitatia a fost finalizata, dar sunt contestatii legate de firma castigatoare. Ministrul Culturii estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va fi semnat contractul de executie si vor fi inaintate si termenele legate de derularea acestui proiect.
 
jungheinrichVideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKgamma_2021ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
hilti
CELCO 2020
rigips
leviatan
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
bienala
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere