Agenda Constructiilor
Marti, 28 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - BORSA: Primaria vrea sa investeasca 50 milioane euro in modernizarea spitalului local
BORSA: Primaria vrea sa investeasca 50 milioane euro in modernizarea spitalului local
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 09 Mar 2023 14:16
Primaria orasului Borsa are in plan sa preia in subordine de la Ministerul Sanatatii Spitalului de Recuperare Borsa (SRB) si sa investeasca 50 de milioane de euro in modernizarea acestuia, potrivit edilului Sorin Ion Timis. "Nu poti investi in ceva ce nu-ti apartine si chiar daca spitalul deserveste borsenii, din punct de vedere legal nu ne apartine noua, astfel ca nu putem face investitii acolo. Trecerea din subordinea Ministerului Sanatatii in subordinea Primariei ar crea cadrul legal pentru dezvoltare", a declarat primarul orasului Borsa.
Proiectul pentru modernizarea unitatii medicale este amplu, fiidn proiectate de la facilitati pentru medici si pacienti, pana la specialitati noi de care are nevoie orasul. Totodata, este propusa si constructia unui nou corp de cladire pentru urgente, ATI, bloc operator, sectii de acuti - chirurgie, pediatrie, neurologie, ortopedie, ginecologie, iar cladirea existenta va fi reabilitata si modernizata pentru recuperare respiratorie, ortopedica si neurologica, dar si pentru reumatologie.
 
 
Totodata, se vor moderniza si bazinele de inot si sala de sport. Pe langa aceste investitii la spital, cladirea D3 va fi transformata in Sectie paliativa. Pe noul corp de cladire va fi construit un heliport si in imediata apropiere este proiectata deja o statie de ambulante.
Primarul Sorin Timis a precizat ca, in acest moment, se lucreaza deja la obtinerea documentatiilor necesare demararii proiectului. Conceptul arhitectural a fost elaborat de compania Q Architects, din Timisoara.
 
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Ubitech
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
concelex
MAKITA
rigips
viarom
ness project
strabag nivel 1
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
noark
konsent
Acvatot 2019
theda mar
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander