Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - BSTDB: Imprumul de 54 milioane de euro pentru constructia cladirii One Tower
BSTDB: Imprumul de 54 milioane de euro pentru constructia cladirii One Tower
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 16 Feb 2021 12:02
Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BSTDB) a acordat un imprumut in valoare de 50 milioane EUR catre One United Tower S.A. pentru a facilita dezvoltarea infrastructurii de afaceri in Romania.
Scopul imprumutului acordat de BSTDB este de a finanta costurile de dezvoltare ale „One Tower”, o cladire de birouri care face parte din complexul cu adresabilitate mixta One Floreasca City, dezvoltat recent pe terenul unei foste hale industriale din capitala. Costul total al proiectului este de 54 de milioane EUR. O parte din imprumut va fi utilizata pentru a refinanta costurile aferente dezvoltarii proiectului pana in prezent, suportate de actionari. Cladirea „One Tower”, care urmeaza sa fie inaugurata in prima jumatate a acestui an, face parte dintr-un proiect amplu de reabilitare urbana care implica si o componenta rezidentiala si vizeaza obtinerea certificarii globale WELL pentru sanatatea si bunastarea oamenilor. De asemenea, proiectul urmeaza sa primeasca certificarea verde LEED Platinum-4, cel mai exigent standard de mediu din lume pentru cladiri. Firma globala de avocatura Dentons a consiliat tranzactia in calitate de consilier juridic extern.
„BSTDB este incantata sa sprijine acest proiect ce reprezinta o investitie majora in sectorul constructiilor din Romania in mijlocul pandemiei, proiect care va dezvolta oferta de infrastructura de calitate pentru afaceri in Bucuresti. Suntem in mod special bucurosi sa observam ca dezvoltatorul a fost premiat in mod repetat pentru sustenabilitatea proiectelor sale, lucru pe care incercam sa il sustinem si promovam ca institutie de dezvoltare”, a declarat Dmitry Pankin, Presedintele BSTDB.
„Ne bucuram ca prin aceasta operatiune primim votul de incredere al unei importante institutii financiare internationale, reprezentand o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare durabile, la standarde internationale pentru piata din Romania. Este o actiune importanta si, in acelasi timp, o premiera pentru grupul One, care a apelat pana in prezent la alte solutii de finantare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investitia si a refinanta costurile de constructie anterioare ale cladirii de birouri One Tower ", a adaugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulgamma_2021AUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere