Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2019
conf_2019
Home - Stiri - Info-Santiere - CATEDRALA NATIONALA: Se lucreaza la armarea si zidaria de la turla Pantocrator
CATEDRALA NATIONALA: Se lucreaza la armarea si zidaria de la turla Pantocrator
Info-Santiere Publicat de AG&F 06 Nov 2018 06:00
Pe santierul viitoarei Catedrale Nationale se lucreaza intens in aceste zile, intrucat se fac ultimele lucrari inainte de marele eveniment al sfintirii edificiului, informeaza un comunicat publicat pe portalul agentiei de stiri basilica.ro.
Acum, muncitorii pregatesc turnarea placii de la cota +45 din zona altarului, iar trei dintre turlele mici sunt complet finalizate. La turla Pantocrator se finalizeaza in acest moment turnarile de sub cota + 91 metri, unde se va monta o platforma speciala pentru etapele viitoare, dupa cum se mai precizeaza in comunicat.
„Se lucreaza la partea de armatura si zidarie si betoane la turla numarul doi, din dreapta turlei-clopotnite si la turlele trei si cinci pe partea de nord a catedralei. In zona altarului se va finaliza turnarea peretilor de sub placa de la cota +45 m in cel mai scurt timp, aceasta insemnand saptamana viitoare, urmand sa cofram si sa turnam si placa de la aceasta cota. In zona pronaosului se monteaza in continuare elemente din sarpanta metalica - un acoperis special care va inveli aceasta zona, iar la turla Pantocrator, in zece zile, consider ca se va incheia turnarea ultimei portiuni din turla pana sub cota +91 m, urmand sa se ridice imediat esafodajul platformei de la acea cota, care va fi suport pentru cofrajul turlei care va inchide turla Pantocrator”, a declarat ing. Dan Dumitrescu, diriginte de santier.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor - nr. 141 (Martie-Aprilie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023