Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Centru de invatamant dual si locuinte, in locul fermei de pui Sfantu Gheorghe
Centru de invatamant dual si locuinte, in locul fermei de pui Sfantu Gheorghe
Info-Santiere Publicat de AG&F 08 Mai 2024 09:53
Primaria Municipiului Sfantu Gheorghe a castigat finantari europene pentru construirea unui campus dual si a 8 blocuri de locuinte cu 96 de apartamente pe locul fostei ferme de pui de pe strada Jókai Mór, la iesirea din oras spre Ilieni.
Detaliile proiectelor au fost prezentate de primarul Antal Arpad intr-o conferinta de presa comuna la fata locului cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si cu presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, institutie partenera in proiectul campusului dual.
"Am prioritizat invatamantul profesional dual, iar astazi au fost semnate contracte la Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe pentru a ne asigura ca sunt finalizate liceele profesionale si campusurile universitare. Aici, in urma unui parteneriat dintre firmele de pe piata, institutiile de invatamant si autoritatile locale, tinerii vor putea invata o meserie care le va permite sa isi gaseasca un loc de munca si sa asigure un viitor pentru ei si familiile lor”, a declarat Kelemen Hunor.
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca parteneriatul strategic dintre Municipiul Sfantu Gheorghe si judetul Covasna a adus cu siguranta beneficii atat orasului cat si intregii regiuni. 
 
 
"Aceasta dezvoltare reprezinta si un aspect strategic important in politica educationala. Intr-o perioada in care profesii intregi dispar sau se transforma, este cu atat mai important sa avem un sistem de invatamant profesional care sa-i pregateasca pe tinerii nostri pentru o piata a muncii in continua schimbare. Acest consortiu poate si trebuie sa ofere un raspuns bun la provocarile acestui dinamism”, a precizat Tamas Sandor.
In urma investitiei va fi construit un nou cartier de locuinte cu 8 blocuri de cate 12 apartamente a cate 65 mp, eficiente energetic, finantarea din PNRR fiind de peste 34 de milioane de lei.
In ceea ce priveste campusul dual, investitia se ridica la 107 milioane de lei, din care 20% este contributia proprie a Primariei Sfantu Gheorghe (16,83 milioane lei), a Consiliului Judetean Covasna (5,7 milioane lei) si a Universitatii Babes-Bolyai (382.000 lei) care va sustine partea educationala a proiectului.
Sistemul dual va conecta institutia de invatamant cu antreprenorii locali, iar campusul va fi dotat cu ateliere, laboratoare, sali de sport, cantina, dar si terenuri sportive si un parc dendrologic care vor fi deschise si publicului.
In cadrul noii unitati de invatamant vor fi disponibile pentru tineri diferite domenii de pregatire, printre care sanatate, mediu, turism si alimentatie, mecanica sau economie.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
Ubitech
viarom
siniat
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
EDIT-Structural
Arduro
strabag nivel 1
leviatan
noark
CDS
ness project
concelex
Acvatot 2019
SSAB
konsent
SIGM
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander