Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - CJ DOLJ: Investitie de 10 milioane de euro in High-Tech Industry Park
CJ DOLJ: Investitie de 10 milioane de euro in High-Tech Industry Park
Info-Santiere Publicat de Cosmin Dincu 19 Ian 2018 07:52
La data de 17 ianuarie 2018, reprezentantii companiei Wielpütz Automotive - Germania au semnat un contract de inchiriere a trei hectare de teren in High-Tech Industry Park, din Craiova (ce reprezinta cea de-a doua platforma economica a Consiliului Judetean - CJ Dolj), demers care constituie prima etapa a constructiei unei fabrici de subansambluri auto (reprezentand o investitie de peste 10 milioane euro), ce urmeaza sa fie pusa in functiune la 1 septembrie a.c.
Incheierea tranzactiei a fost marcata printr-un eveniment, organizat la sediul CJ Dolj, la care au fost prezenti reprezentantii investitorului german si ai autoritatilor judetene si locale.
Potrivit contractului, adjudecat in urma unei licitatii, firma germana, careia i s-a atribuit o suprafata totala de 30.000 de metri patrati in parcul industrial, s-a angajat ca, in primii cinci ani, sa realizeze investitii cu o valoare cumulata de 10,5 milioane de euro si sa ajunga la un numar de 500 de salariati.
„Cautam de ceva timp o oportunitate pentru deschiderea unei noi unitati de productie in Romania si am avut primele discutii in judetul Mures si acum opt saptamani am fost prima data in Dolj. Acum patru saptamani am hotarat sa ne depunem candidatura pentru amplasamentul din High-Tech Industry Park - Craiova si suntem multumiti ca am incheiat demersul. Trebuie sa spunem deschis ca in Germania nu mai putem sa ne extindem si de aceea am luat hotararea de a merge in strainatate pentru o noua investitie. Suntem absolut convinsi ca aici avem posibilitatea de a ne extinde, de a creste. Pentru a detalia, urmarim sa ajungem la crearea de 500 de locuri de munca si la o investitie totala, in faza finala, de aproximativ 10 milioane de euro. Pentru prima hala planificam un mix de produse pornim in principal cu montaj si in al doilea pas cu produse high-tech care in acest moment sunt in faza de prototip. Abia, in 2019 pornim productia de serie pentru aceste produse high-tech. Avem nevoie de angajati, majoritatea vor fi femei si pornim de la locuri de munca simple - montatori si ajungem pana la locuri de munca extrem de calificate, cu studii superioare si desigur ca vom avea un mix de activitati, de la cele simple, de montaj, pana la cercetare-dezvoltare. Avem un proiect extrem de ambitios si dorim ca pana la 1 septembrie 2018 sa pornim productia”, a subliniat Volker Schlegel, CEO al Wielpütz Automotive.
Circa 15 companii de top, cu investitii ce depasesc 20 milioane de euro in parcul industrial
Referindu-se la contractul semnat, Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a salutat „construirea unei noi fabrici la Craiova, pe cea de-a doua platforma economica a Consiliului Judetean Dolj, High-Tech Industry Park. Dintre toate investitiile realizate de catre o autoritate locala, cele mai apreciate de catre comunitate sunt cele care genereaza locuri de munca. Pentru noi, acest demers inseamna foarte mult si doresc sa-l asigur pe partenerul nostru din Germania de intreaga noastra deschidere si sustinere”. Totodata, seful autoritatii judetene s-a referit si la celelalte investitii care se vor efectua in cadrul acestui parc industrial. „Cele 15 companii instalate pe platforma economica de la High-Tech Industry Park si-au asumat realizarea unor investitii in valoare cumulata de peste 20 de milioane de euro si crearea unui numar de peste 1.500 de locuri de munca. In ceea ce ne priveste, CJ Dolj are in derulare procedura pentru atribuirea contractului de executie a retelelor exterioare de drumuri si de utilitati, contract cu o valoare estimata de aproape 11 milioane de lei”, a adaugat Ion Prioteasa.
„Incepand cu data de 17 ianuarie 2018, Craiova are un nou investitor. Peste 10 milioane de euro si crearea a 500 locuri de munca reprezinta investitia Wielpütz Automotive din High-Tech Industry Park Craiova, parc industrial gestionat de catre Consiliul Judetean Dolj si aflat pe teritoriul municipiului Craiova. Wielpütz Automotive este o companie germana cu o traditie de peste 100 de ani, care produce subansambluri si componente pentru industria auto. Fabrica se va intinde pe o suprafata de 30.000 de metri patrati si va realiza piese si subansambluri fabricate printr-o tehnologie unica de sudura. Acest moment este unul deosebit de important, discutiile au inceput in anul 2017, atunci cand am avut intalniri cu conducerea companiei germane. I-am asigurat in acel moment de toata colaborarea noastra si de faptul ca in Craiova exista o traditie in domeniul de activitate a firmei din Germania, nu numai prin prisma companiei Ford, dar si a multor altor societati sau foste companii de stat, cum ar fi fabrica de avioane, IUG sau Electroputere. Asta inseamna ca Wielpütz Automotive are la dispozitie mana de lucru deja calificata”, a declarat, la randul sau, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, prezent la eveniment. Pentru informatii suplimentare, www.cjdolj.ro
 
ALLBIMALLBIMVideoConfAC-iulhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
viarom
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
grundfos
noark
FRONTALE
Ubitech
BALTIC
MAKITA
rigips

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica