Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CNI va construi la Oradea cu 472 milioane lei un nou stadion de 16.000 de locuri
CNI va construi la Oradea cu 472 milioane lei un nou stadion de 16.000 de locuri
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Mar 2024 12:06
Consilierii locali au aprobat joi, 29 februarie, noii indicatori tehnico-economici ai complexului sportiv de pe strada Fagarasului nr. 2 si au aprobat predarea amplasamentului catre Companiei Nationale de Investitii (CNI), care va realiza investitia.
Noul stadion de pe strada Fagarasului va fi un stadion modern, capacitatea exacta a acestui urmand sa fie stabilita in functie de prevederile UEFA – categoria 4, care se preconizeaza a fi ordonate astfel incat sa se poata organiza meciuri de fotbal din cadrul Ligii 1 de fotbal a Romaniei, meciuri internationale UEFA, dar si meciurile nationalei de fotbal.
In octombrie 2020, Consiliul Local a aprobat un studiu de fezabilitate pentru construirea acestui complex sportiv, dupa care a fost solutionata si problema terenurilor din zona in vederea depunerii SF-ului pentru finantare la CNI.
"In urma finalizarii documentatiilor pe care le-am trimis catre CNI, rezolvand tot ceea ce ne-au cerut, rezolvand inclusiv partea de teren, ni s-a solicitat aprobarea indicatorilor tehnico-economici inclusiv cu contributia municipiului Oradea. Valoarea totala a investitiei se ridica la 472 milioane lei, din care contributia PMO va fi 4,8 milioane lei. Practic, noi va trebui sa asiguram utilitatile care vor sta la baza functionari stadionului, in rest investitia va fi realizata  de catre Ministerul Dezvoltarii”, a declarat primarul Florin Birta.
 
 
Prin realizarea investitiei se propune spre dezvoltare un complex sportiv pe un amplasament de peste 53.000 mp, realizat la standarde contemporane, care va cuprinde un stadion pentru fotbal fara pista de atletism, cu o capacitate de minimum 16.000 de locuri, o sala de conferinte, spatii de cazare si recuperare. Toate acestea vor fi proiectate tinand cont de posibilitatea utilizarii lor, in cantonamente, de catre echipele sportive de performanta.
De asemenea, prin reamenajarea spatiului exterior, se propun noi trasee pietonale si carosabile necesare pentru aceste functiuni.
"In urmatoarele doua luni, proiectul si indicatorii trebuie sa treaca de anumite comisii interministeriale in zona Guvernului si am dori ca, in cursul luni mai, sa avem o hotarare de Guvern pentru aprobarea finala a indicatorilor tehnico-economici pentru stadion si sa se poata da drumul la licitatie”, a mentionat Florin Birta.
Conform estimarilor administratiei locale, stadionul ar putea fi functional incepand de la finalul anului 2027.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat
CDS
ness project
EDIT-Structural
MAKITA
leviatan
concelex
Arduro
SIGM
viarom
noark
theda mar
konsent
strabag nivel 1
SSAB

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander