Agenda Constructiilor
Joi, 22 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - CONSTANTA: Spital si centre tehnologice pe terenurile Universitatii Ovidius
CONSTANTA: Spital si centre tehnologice pe terenurile Universitatii Ovidius
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 08 Feb 2021 11:47
Universitatea „Ovidius” din Constanta (UOC) a inclus in Strategia de Dezvoltare Institutionala trei noi obiective de investitii.
Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de infiintarea unui spital universitar, care va constitui o baza medicala moderna de instruire a studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si a rezidentilor, urmarindu-se, totodata, realizarea unor servicii medicale performante, destinate intregii comunitati locale si regionale. Existenta unui spital universitar in campusul UOC va contribui la cresterea eficientei sistemului de invatamant superior medical constantean, prin dezvoltarea pregatirii practice a viitorilor medici, si va avea, totodata, un aport decisiv pentru sporirea competitivitatii in cadrul activitatilor de invatamant si de cercetare stiintifica, pentru promovarea calitatii si cresterea vizibilitatii internationale a institutiei.
Un al doilea proiect este Centrul de Inovare si Transfer de Tehnologie, care va permite studentilor de la majoritatea programelor de studii sa desfasoare activitati practice si sa invete prin realizarea de proiecte, raspunzand nevoilor comunitatii. Centrul va atrage si firme dornice sa preia solutii creative, sa valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activitatii studentilor si universitarilor ovidieni, iar costurile de intretinere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.
Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitala format dintr-un grup de organizatii partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune sa furnizeze expertiza tehnologica si facilitati de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitala a agentilor economici si a entitatilor publice din regiunea de Sud-Est a Romanei.
Alaturi de aceste obiective, in Strategia de Dezvoltare Institutionala este inclusa si sala polivalenta de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sala de forta si tribuna pentru peste 300 de spectatori.
In acest context, au fost initiate demersurile necesare indeplinirii conditiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul institutiei situat pe Aleea Universitatii, nr. 1, Constanta.
 
ALLBIMgamma_2021TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere