Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - DOLJ: Investitie de 97 milioane de euro pentru noul terminal al Aeroportului Craiova
DOLJ: Investitie de 97 milioane de euro pentru noul terminal al Aeroportului Craiova
Info-Santiere Publicat de Razvan Popa 20 Aug 2021 14:24
Consiliul Judetean Dolj a aprobat extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova prin construirea unui terminal pentru pasageri, pentru care vor fi alocate fonduri de peste 97 milioane de euro obtinute prin POIM 2014-2020. Obiectivul, amplasat pe un teren cu o suprafata de 40 hectare, va include si o parcare (cu o capacitate de 270 de locuri), drumuri de acces, cai de rulare pentru aeronave, platforme de imbarcare-debarcare si degivrare, un gard perimetral de securitate, o noua centrala termica, un post de transformare si o zona de transfer al pasagerilor.
„Am aprobat documentatia si indicatorii tehnico-economici, precum si cofinantarea de 2% pentru acest obiectiv de investitii. Proiectul privind extinderea aeroportului din Craiova este cea mai consistenta finantare solicitata pana in prezent de autoritatile judetene sau de institutiile aflate in subordine”, a declarat Cosmin Vasile, presedinte al CJ Dolj.
Sorin Manda, director general al Aeroportului International Craiova, a adaugat: „Am obtinut acceptul consultantilor de la JASPERS pentru acest proiect si trebuie subliniat faptul ca este foarte greu sa ajungi pana aici. De doi ani se lucreaza la acest demers, timp in care s-au modificat multe detalii, multe sume, insa ne bucuram ca toate eforturile noastre s-au finalizat cu succes.”
Prin intermediul noului terminal, capacitatea de procesare a aeroportului va creste pana la aproape doua milioane de calatori pe an.
 
ALLBIMgamma_2021jungheinrichVideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLAST
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
Ubitech
hilti
leviatan
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
bienala
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere