Agenda Constructiilor
Joi, 18 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Drum Asfalt incepe lucrarile la noua parcare S+P+2E de langa spitalul judetean Bihor
Drum Asfalt incepe lucrarile la noua parcare S+P+2E de langa spitalul judetean Bihor
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2023 11:13
Municipiul Oradea a predat executantului lucrarii, SC Drum Asfalt SRL, amplasamentul pe care se va edifica viitoarea parcare de langa Spitalul Judetean, in vederea realizarii lucrarilor pregatitoare.
Acestea constau in: organizarea de santier; relocarea rezervei de apa pentru stingerea incendiului cu provizorat pe durata executiei, rezervoarele partial subterane urmand a fi demolate incepand cu saptamana viitoare; relocarea generatorului electric detinut de spital; relocarea unor retele subterane de utilitati de pe amprenta constructiei precum si realizarea platformelor pentru foreza si trasarea pilotilor.
Cladirea parcajului va fi amplasata in aliniamentul strazii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersectia cu strada Salvarii. Prin intermediul acestei investitii vor fi create 516 locuri de parcare in cadrul unei constructii supraetajate cu regim de inaltime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasa), gandita in contextul geometriei terenului pentru folosirea pantei drumului lateral in vederea realizarii a cate unui acces independent la fiecare nivel si optimizarea circulatiei.
Primele lucrari vor consta in executarea pilotilor pana la adancimea de 16 m, cu foraje, montare carcase si turnare beton, respectiv excavatii. Utilitatile desfiintate si relocate, precum rezerva de apa si postul trafo de la Spitalul Judetean, vor fi incluse in noua constructie a parcarii.
Proiectul va conecta parcarea printr-o pasarela de cladirea noului ambulatoriu.
Odata finalizata, parcarea va fi inglobata in sistemul unitar de monitorizare si de management al parcarilor din municipiul Oradea, aflat intr-un permanent upgrade din punctul de vedere al echipamentelor si al programelor folosite.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor reprezinta unitatea sanitara cea mai complexa a judetului Bihor, indeplinind totodata si functia de spital de urgenta, asigurand asistenta medicala de specialitate in majoritatea specialitatilor pentru locuitorii din municipiul Oradea, din judetul Bihor si chiar judetele limitrofe. Pacientii si apartinatorii, dar si cadrele medicale, au nevoie de parcari in proximitatea Spitalului.
In prezent, locurile de parcare disponibile sunt foarte putine comparativ cu numarul mare de solicitari. Odata cu demararea lucrarilor de la parcarea subterana, acelasi constructor a preluat si amplasamentul noului ambulatoriu ce se va construi in imediata vecinatate. Drept urmare, zona a devenit aglomerata din punct de vedere al accesului.
Valoarea contractului este de 45.854.744 lei fara TVA, iar termenul de executie este de 18 luni.
In cursul saptamanii viitoare, municipalitatea va da ordinul de incepere a lucrarilor, dupa care vor incepe lucrarile propriu-zise la parcarea multietajata.
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
leviatan
EDIT-Structural
concelex
MAKITA
noark
Arduro
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
konsent
rigips
siniat
Acvatot 2019
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
ness project
SSAB
quadratum
CDS

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander