Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Hidroelectrica reia licitatia de retehnologizare Amenajarii Hidroenergetica Vidraru
Hidroelectrica reia licitatia de retehnologizare Amenajarii Hidroenergetica Vidraru
Info-Santiere Publicat de AG&F 27 Feb 2024 13:32
Hidroelectrica a reluat licitatia pentru retehnologizarea amenajarii hidroenergetice Vidraru, prin intermediul sistemului electronic de achizitii publice (SEAP). Valoarea estimata a contractului pentru acest proiect este de 188 de milioane de euro, reflectand o actualizare a costurilor la noile valori de piata.
Proiectul „Retehnologizarea AHE Vidraru” vizeaza realizarea unui ansamblu complex de lucrari, inclusiv montajul echipamentelor mecanice si electrice, integrarea instalatiilor modernizate, lucrari de constructii pentru inlocuirea/reabilitarea echipamentelor existente, consolidarea constructiilor hidrotehnice, precum barajul, derivatia sub presiune, centrala, blocul tehnic, si construirea unui depozit pentru deseuri si materiale refolosibile. Proiectul include, de asemenea, implementarea unui sistem automat de comanda – control pentru coordonarea functionarii echipamentelor si instalatiilor, servicii de evaluare a starii tehnice, proiectare si inginerie pentru fiecare unitate tehnica, precum si activitati de project management pentru coordonarea intregului proces de retehnologizare.
Reluarea licitatiei pentru modernizarea Vidraru porneste de la rezolvarea problemelor identificate in cadrul procedurilor defasurate in trecut. Inainte de a relansa proiectul specialistii Hidroelectrica au avut o serie de consultari cu companiile potential contractoare pentru a identifica atat idei noi, cat si provocarile sau incertitudinile cu care acestea se confrunta, atat din punct de vedere tehnic, cat si financiar. Astfel, a fost realizata o ampla cercetare de piata cu scopul de a obtine o estimare corecta a valorii lucrarilor intr-o perioada caracterizata de volatilitate crescuta, dar si pentru a alinia clauzele contractuale cu practica internationala, astfel incat sa fie asigurate premisele pentru o participare cat mai larga atat pentru contractorii romani, cat si pentru cei internationali.
”Stim ca este un proiect extrem de complex, cu multiple variabile si riscuri, insa este de maxima importanta si prioritate atat pentru Hidroelectrica, cat si pentru sistemul energetic national. Avem incredere ca aceste schimbari pe care noua echipa care formeaza directoratul si le asuma, vor conduce la atribuirea cu succes a contractului si la realizarea efectiva a lucrarilor” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.
Hidroelectrica isi reafirma angajamentul fata de modernizarea si eficientizarea infrastructurii sale hidroenergetice, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a sectorului energetic din Romania. Detalii suplimentare si informatii despre procesul de licitatie pot fi obtinute accesand platforma SEAP.
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie verde din Romania si furnizeaza servicii tehnologice esentiale pentru Sistemul Energetic National. Compania opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetica de 6,3 GW si – in plus, detine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalata de 108 MW.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
strabag nivel 1
viarom
noark
ness project
concelex
CDS
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
rigips
siniat
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander