Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - IMPACT Developer & Contractor doneaza teren pentru scoala si gradinita in Greenfield
IMPACT Developer & Contractor doneaza teren pentru scoala si gradinita in Greenfield
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 16 Iul 2020 16:53
Rezidentii din Sectorul 1 Bucuresti vor beneficia de noi institutii de invatamant langa Padurea Baneasa, o zona cu aer curat, extrem de necesar copiilor. O scoala si o gradinita de stat vor fi construite in Greenfield, cartierul imbratisat de padure, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a acceptat propunerea de donatie a unui teren de 9620 mp, inaintata de catre Impact Developer & Contractor. Valoarea donatiei, care include si proiectul pentru construirea scolii si a gradinitei, se ridica la 1.75 milioane de euro, conform raportului de evaluare.
In sedinta de miercuri, 15 iulie 2020, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat un proiect care vizeaza raspunsul pozitiv la oferta de donatie a unui teren situat in Bucuresti, Aleea Teisani Sector 1, pentru constructia unei scoli si a unei gradinite publice in cartierul Greenfield. Conform informatiilor cuprinse in document, lucrarile de construire, ce sunt in responsabilitatea Consiliului, au termen de incepere data de 31 decembrie 2020.
„Se accepta oferta de donatie cu sarcini autentificata sub nr. 456/2020 a SC Impact Developer & Constructor SA avand ca obiect terenul situat in Aleea Teisani nr. 300-324, nr. 394-410, Drumul Padurea Mogosoaia nr. 15-31, nr. 33-41, parcelele A 468/37, 38, 39, 40/1, 40/2, 40/3, 40/4, 40/5 si 40/6, sector 1 (actualmente Aleea Teisani nr. 312-324, sector 1) in suprafata de 9.620 mp. (...) Dupa incheierea actului de donatie in forma autentica, imobilul-teren (...) trece in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 in vederea includerii in domeniul public al Municipiului Bucuresti si realizarea unei scoli si a unei gradinite, impreuna cu toate anexele si utilitatile necesare”, se mentioneaza in proiectul de hotarare adoptat.
Proiectul raspunde nevoii de scoli si gradinite din Sectorul 1, o zona in continua dezvoltare pe segmentul de rezidential, cu o crestere continua a numarului de prescolari si elevi. Cele doua centre educationale sunt parte integranta a celui mai mare centru comunitar construit in cadrul unui ansamblu rezidential din Bucuresti, dezvoltat pe 32,071 mp, ce va cuprinde: strip mall, gradinita si scoala de stat, terminal STB, statie minibus.
Scoala si gradinita vor avea acces direct la un drum public si vor constitui spatii educationale moderne, unde vor putea invata aproximativ 1.000 de copii din zona de Nord a Bucurestiului, astfel:
- gradinita va putea primi 150 de copii in 15 sali de clasa, o sala multifunctionala, un cabinet medical + izolator, un oficiu alimentar, spatii administrative, spatii tehnice si o curte de joaca acoperita;
- in scoala vor putea invata doua serii de cate 390 de copii in 13 sali de clasa, 5 laboratoare (chimie, biologie, fizica, informatica, limbi straine), doua ateliere (muzica si arte), 1 sala after-school, 1 biblioteca, o sala de sport + vestiare, un foaier multifunctional, un cabinet logopedic, un cabinet de consiliere pedagogica, un cabinet medical + izolator, un spatiu bufet + oficiu alimentar, un magazin scolar, o curte interioara acoperita, un teren de sport in aer liber, o curte de recreatie partial acoperita, un atelier de mentenanta, platforme pentru parcarea bicicletelor, diverse spatii tehnice si administrative.
„De-a lungul timpului am sustinut un stil de viata sanatos si am avut multiple initiative de educare a publicului larg, a comunitatii Greenfield si actiuni de formare a copiilor. Evenimente de plogging si plantare, sesiuni de birdwatching si construire de casute pentru pasari in Padurea Baneasa dovedesc implicarea Impact in educatia non-formala si responsabilizarea sociala. Si pentru ca a venit momentul sa facem mai mult pentru educatie, cu suportul si acceptul Primariei si al Consiliului Local din Sectorul 1, am reusit sa donam acest teren pe care se vor contrui gradinita si scoala, de care vor beneficia toti cei care locuiesc in nord, cu precadere in proximitatea cartierului Greenfield. Este un pas important pentru noi si speram ca initiativa sa fie apreciata si, de ce nu, sa ii inspire si pe altii, pentru ca institutiile educationale mai aproape de casa contribuie la un standard ridicat al calitatii vietii”, a declarat Sorin Apostol, CEO al Impact Developer & Contractor.
Printre avantajele pe care le aduc cele doua centre educationale se numara: timpul redus de deplasare catre scoala si gradinita pentru locuitorii din proximitate, reducerea poluarii, posibilitatea unui somn prelungit dimineata si un plus pentru copii, prin prisma aerului curat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
ness project
konsent
BogArt
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
Arduro
Ubitech
strabag nivel 1
leviatan
siniat
noark
rigips
concelex
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
SSAB
SIGM

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander