Agenda Constructiilor
Luni, 25 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Info-Santiere - LISTA primelor 138 de crese aprobate pentru constructie; lucrarile incep in 2022
LISTA primelor 138 de crese aprobate pentru constructie; lucrarile incep in 2022
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2021 06:05
Cseke Attila, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei anunta aprobarea primelor 138 de crese noi, moderne, la nivel national. Primele contracte cu constructorii vor fi semnate la inceputul anului 2022. Conform ordinului de ministru, in fiecare municipiu din fiecare judet poate fi construita o cresa. Urmeaza sa fie aprobate si alte cereri, astfel se vor putea construi crese si in orasele mai mici si, unde se justifica, si in mediul rural. 
Lista celor 138 de proiecte este disponibila aici!
Potrivit MDLPA, in prezent exista doar 386 de crese in Romania, context in care, in prima faza, a fost aprobata construirea unei crese in fiecare municipiu din tara si a doua cladiri de crese in municipiile care au peste 100.000 de locuitori. 
"In total exista 47 de cereri aprobate, cu documentatia completa depusa. Dintre acestea, sunt patru judete (Covasna, Galati, Satu-Mare si Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere si a adus documentatia necesara. Urmeaza ca, pentru celelalte 91 de finantari aprobate, autoritatile locale sa trimita, in termen de 60 de zile, documentatia necesara pentru a putea fi demarata procedura de constructie a creselor", a subliniat Cseke Attila.
 
 
Ordinul de ministru permite constructia unor crese noi in 102 municipii din toata tara si cele 6 sectoare ale Capitalei, daca autoritatile locale depun, si pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completa in acest sens, incluzand terenul disponibil pentru constructie si justificarea numarului de copii pe baza indicilor de natalitate. "Dezvoltarea retelei de crese trebuie sa fie demarata unitar, in toata tara, de aceea am aprobat una sau doua crese construite pentru fiecare municipiu, in functie de numarul locuitorilor. In urma ordinului emis astazi, poate fi demarata procedura, acolo unde autoritatile locale sunt partenere in acest proiect", a spus ministrul.
Finantarea necesara pentru cele 138 de crese aprobate este asigurata din bugetul MDLPA, alte 110 obiective eficiente energetic urmand a dispune de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta.
Ministrul Creke Attila a evidentiat ca autoritatile locale pot depune in continuare cereri. "Incurajez autoritatile locale sa depuna cereri si sa completeze cererile depuse cu documentatia necesara pentru a putea fi construite cresele necesare in toata tara", a spus ministrul dezvoltarii. 
Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la inceputul anului viitor, primele contracte cu constructorii. Astfel, se va putea incepe constructia primelor crese din Programul national de construire de crese al Ministerului Dezvoltarii.
 
AUTODESKjungheinrichTERAPLASTgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
In curand editia
OCTOMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
hilti
hidroplasto
leviatan
CELCO 2020
Acvatot 2019
cv water 2021
rigips
strabag nivel 1
Ubitech

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
bienala
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere