Agenda Constructiilor
Vineri, 07 Mai 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - NORDIS: Certificare Green Homes pentru proiectul de 70 milioane euro din Mamaia
NORDIS: Certificare Green Homes pentru proiectul de 70 milioane euro din Mamaia
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 21 Mai 2020 11:31
Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat in constructia de imobile de lux, a obtinut pre-certificarea GREEN Homes pentru proiectul Nordis Mamaia 5*****, ansamblu mixt, format din hotel de 5 stele si apartamente rezidentiale, in zona de Nord a statiunii Mamaia. Certificarea GREEN Homes, oferita de Romania Green Building Council, atesta implementarea unor masuri si solutii sustenabile si atingerea unui nivel de sustenabilitate superior.
Astfel, Nordis Mamaia 5***** a obtinut pre-certificarea GREEN Homes prin asumarea si intrunirea criteriilor si obiectivelor de performanta energetica si responsabilitatea fata de mediu, aferente acestei etape. Unul din cele mai importante aspecte se refera la faptul ca prin alegerea locului unde este construit ansamblul Nordis Mamaia 5***** este revitalizat un teren industrial dezafectat si are astfel un impact pozitiv asupra intregii comunitati.
Designul abordat pentru constructie si tipul de materiale selectate tin cont de cele mai inalte norme de calitate pentru o cladire verde. De aceea, Nordis Mamaia 5***** foloseste designul biofilic, care aduce natura in interiorul spatiului locuit, prin plante si vegetatie diversa, oferind locuitorilor confortul creat de natura si de spatiile verzi.
In ceea ce priveste transportul alternativ, proiectul este prevazut cu statii pentru incarcarea masinilor electrice si alte masuri pentru incurajarea solutiilor de mobilitate sustenabila. Materialele si finisajele au continut redus de compusi organici volatili toxici, pentru o calitate superioara a mediului interior si impact pozitiv asupra sanatatii locuitorilor. Constructia beneficiaza si de unitati sanitare cu consum redus de apa, irigatii eficiente si spatii verzi cu plante usor adaptabile si mentenanta redusa.
Cladirea are eficienta energetica superioara, ceea ce pe termen lung se traduce in consum si facturi reduse. In constructia Nordis Mamaia 5***** au fost prevazute solutii pe baza de LED in toate spatiile de tip receptie, holuri de etaj, zona comerciala, SPA, in exterior, dar si in interiorul camerelor din fiecare cladire, echipamente eficiente si un sistem de termoizolare performant. Pentru a diminua efectul de insula de caldura urbana, care accentueaza canicula si valurile de caldura din spatiile locuite, vor fi instalate terase inierbate si acoperis verde.
„Suntem incantati ca am obtinut pre-certificarea GREEN Homes pentru Nordis Mamaia 5*****. Este unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre si ne dorim sa oferim servicii de cea mai inalta calitate si, in egala masura, sa avem grija, in cel mai bun mod posibil, de natura si de mediul inconjurator. Suntem atenti cu fiecare proiect al nostru pentru ca stim cat de important este sa protejam resursele pe care le avem. Constructiile din portofoliul Nordis Group pun pe piata locala cladiri de o calitate exceptionala, iar increderea acordata de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi ne onoreaza”, a declarat Emanuel Postoaca, presedinte Nordis Group.
„Apreciem determinarea si implicarea Nordis Group in cresterea standardului pentru dezvoltarea de proiecte performante si sustenabile. Salutam angajamentul de a certifica intregul portofoliu, ceea ce presupune o crestere semnificativa a numarului de cladiri prietenoase cu mediul inconjurator si mai sanatoase pentru ocupanti. Sistemul de certificare GREEN Homes este cel mai robust de acest tip aplicabil cladirilor rezidentiale, cu recunoastere a efortului de a construi sustenabil, la nivel national si european”, a declarat Steven Borncamp, membru fondator Romania Green Building Council.
Lucrarile pentru ansamblul Nordis Mamaia 5***** vor fi finalizate in 2021, iar constructia va avea 730 de camere de hotel si 290 de apartamente, cu o suprafata totala de 80.000 de metri patrati. Investitia se ridica la 70 de milioane de euro.
Certificarea GREEN Homes - creste numarul cladirilor verzi din Romania
Sistemul de certificare GREEN Homes este recunoscut international si se afla in proces de implementare in alte 12 tari, prin programul „SMARTER Finance for Families”. Green Homes incurajeaza construirea de locuinte de calitate mai buna, mai sanatoase si cu beneficii financiare pentru ocupanti. „Green Homes” a fost creat pentru a combate provocarile de ordin social, economic si de mediu, cu care Romania se confrunta, precum defrisatul ilegal, utilizarea excesiva a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deseurilor generate atat in etapa de santier, cat si a operarii cladirilor.
Scopul GREEN Homes este sprijinirea crearii de locuinte verzi printr-un program de certificare credibil, eficient din punct de vedere al costului. Acesta reprezinta o oportunitate pentru investitori si dezvoltatori de a-si diferentia proiectele prin calitatea si performanta de mediu a acestora, aducand in acelasi timp beneficii financiare si de grija fata de mediu pentru clientii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
cv water 2021
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
strabag nivel 1
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere