Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - Noul parc de 48 milioane euro de pe platforma Lubrifin - IUS, in dezbaterea CL Brasov
Noul parc de 48 milioane euro de pe platforma Lubrifin - IUS, in dezbaterea CL Brasov
Info-Santiere Publicat de AG&F 24 Apr 2024 10:30
Potrivit studiului de fezabilitate, prima etapa a viitorului parc de pe fosta platforma industriala Lubrifin – IUS va avea o suprafata de 9,2 hectare si ar deveni cel mai mare parc al Brasovului, cu facilitati de petrecere a timpului liber, de la zone de plimbare si relaxare la terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, dar si pentru animalele de companie
Unul dintre proiectele de hotarare de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din aceasta saptamana este cel de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru amenajarea primei etape a parcului de pe fosta platforma industriala Lubrifin - IUS - Lemexim, intre strazile Harmanului, Branduselor si Toamnei.
Conform studiului de fezabilitate, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local pentru sedinta din aceasta saptamana, viitorul parc va avea o suprafata de 91.987 de mp, devenind astfel cel mai mare parc al Brasovului, atat ca suprafata, cat si ca infrastructura de relaxare si practicare a sportului in aer liber. Documentatia a fost elaborata de compania Arhi Box, din Cluj-Napoca.
Amenajarea unui parc in zona fostei platforme industriale este un proiect justificat atat in urma studiului realizat de Municipalitate cu privire la zonele verzi, cat si unul dintre proiectele care se bucura de o larga sustinere a brasovenilor.
 
 
"Una dintre problemele majore cu care se confrunta Brasovul este lipsa amenajarilor de zone verzi de mari dimensiuni in interiorul cartierelor. Orasul nostru sta foarte bine la ceea ce inseamna zona perimetrala a orasului, cu Tampa, Dealul Melcilor, Straja sau Warthe, si cu vechile parcuri, de dinainte de ’89, dar din pacate nu a facut amenajari semnificative in crearea de noi parcuri. Zona fostei platforme industriale de pe strada Harmanului reprezinta cea mai buna oportunitate de a schimba aceasta practica, a construirii doar de blocuri, si a crea si locuri de relaxare deopotriva. Tot acest teren dintre strazile Harmanului si Branduselor nu are o reglementare urbanistica in acest moment, ceea ce ne ofera o oportunitate fantastica de a crea cel mai mare parc al Brasovului. Poimaine, Consiliul Local va trebui sa decida, prin aprobarea studiului de fezabilitate, daca doreste sa mergem mai departe cu acest proiect sau sa amane ocazia de a le oferi brasovenilor 92.000 mp de zona verde si facilitati de agrement, 9 hectare de aer curat si relaxare.”, a declarat primarul Allen Coliban.
Conform Studiului de fezabilitate ce va fi supus votului consiliului local, spatiul parcului a fost impartit in mai multe zone, cu un nucleu central, o zona de intalnire si odihna, un amfiteatru, care va permite si organizarea de evenimente, un turn de observatie cu platforma de observare (birdwatch), un mic lac si o zona pentru Yoga.
 
 
Parcul va cuprinde mai multe terenuri de sport: un skatepark, o zona pentru practicarea parkour-ului, una pentru workout, o zona de fitness, terenuri de baschet si un teren multifunctional.
De asemenea, vor fi amenajate locuri de joaca pentru copii, dotate cu echipamente care sa permita utilizarea acestora de catre mai multe categorii de varsta, si o roata panoramica.
Brasovenii se vor mai putea bucura de o gradina cu flori, o zona cu hamace, iar cainii se vor putea plimba in cele 3 zone dedicate, amenajate in functie de talia patrupedelor.
In ceea ce priveste vegetatia, s-a optat pentru o diversitate floristica si dendrologica, cu un accentuat caracter decorativ, pentru a creste complexitatea vizuala si biodiversitatea zonei, cu utilizarea de specii autohtone si exotice, adaptate climatului specific zonei, cu intretinere regulata. In zonele in care s-a optat pentru un aspect cat mai natural, cu intretinere minima, au fost preferate speciile exclusiv autohtone. De asemenea, pe suprafata parcului vor fi plantati peste 1.000 de arbori.
Valoarea proiectului este de 237,7 milioane lei inclusiv TVA, din care lucrarile de constructii si montaj reprezinta 78,6 milioane lei, inclusiv TVA.
Durata totala de implementare este de 24 luni, din care 18 luni executia lucrarilor.
In ceea ce priveste etapele de implementare, anul acesta poate fi dedicat reglementarii situatiei juridice a terenului pe care va fi amenajat parcul, dupa care urmeaza etapa de proiectare si cea de decontaminare a terenului, daca este cazul, urmata de lucrarile de amenajare.
Amenajarea parcului are la baza un studiu de oportunitate, aprobat de Consiliul Local in 2021, care stabileste inclusiv care sunt „zonele rosii”, adica cele cu o densitate foarte mare de populatie si care nu dispun de astfel de zone de recreere. Fosta platforma industriala de pe strada Harmanului ar asigura un spatiu de agrement pentru plimbari, liniste, aer curat pentru brasovenii din mai multe cartiere: Astra, Scriitorilor, Centrul Civic, Florilor, Craiter.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
concelex
rigips
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
noark
quadratum
EDIT-Structural
ness project
konsent
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
theda mar
siniat
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander