Agenda Constructiilor
Marti, 15 Iunie 2021
 
Home - Stiri - Info-Santiere - PMB: 2,2 miliarde lei, 30% din buget, pentru cheltuieli de dezvoltare /investitii
PMB: 2,2 miliarde lei, 30% din buget, pentru cheltuieli de dezvoltare /investitii
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 08 Apr 2021 08:31
Primaria Municipiului Bucuresti a initiat procedura de consultare publica cu privire la Proiectul de buget al Municipiului Bucuresti pe anul 2021, in conformitate cu prevederile Legii nr. 15/2021 a bugetului de stat pe anul 2021 si Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, art. ART. 39 privind Aprobarea si centralizarea bugetelor locale.
Reluarea lucrarilor de investitii, realizarea PUG si plata datoriilor
Principalele prevederi bugetare propuse vizeaza modernizarea retelei de termoficare a orasului, continuarea lucrarilor la obiective de infrastructura precum Pasajul Doamna Ghica si Prelungirea Ghencea, refacerea Planului Urbanistic General, consolidarea cladirilor cu risc seismic etc.
De asemenea, se va introduce un buget participativ ca proiect-pilot, iar bucurestenii vor decide, in urma consultarii publice, pentru ce domenii se vor aloca bani.
Primarul General, Nicusor Dan: „Am lansat in dezbatere publica proiectul bugetului Capitalei pentru 2021. Este un buget care face curatenie in primarie si pregateste constructia Noului Bucuresti. In ciuda constrangerilor pe care le avem, am reusit sa deblocam investitiile si sa planificam cateva obiective importante pentru Capitala.
Iata 10 lucruri de retinut din punctul de vedere al investitiilor:
1. Modernizam, asa cum am promis, reteaua de termoficare a orasului (circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice). E esential sa facem pasi reali in rezolvarea celei mai urgente probleme a Capitalei.
2. Reluam lucrarile la Pasajul Doamna Ghica, in colaborare cu Primaria Sectorului 2 (alocam 39 de milioane lei). Adiacent, finalizam lucrarile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot in sectorul 2.
3. Continuam lucrarile de infrastructura pentru Prelungirea Ghencea (alocam 40 de milioane de lei si platim in plus 7 milioane de lei datorii din urma).
4. Consolidam cladirile cu risc seismic (continuam lucrarile pe cele 12 santiere deschise si deschidem alte cateva santiere).
5. Refacem Planul Urbanistic General, pentru o dezvoltare corecta si echilibrata a orasului.
6. Demaram proiectul pentru semaforizarea inteligenta in Bucuresti.
7. Investim 25 de milioane de lei in reabilitarea fostei cladiri a Primariei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta.
8. Facem lucrari de reabilitare la doua spitale din subordinea primariei (Spitalul Cantacuzino si Spitalul Theodor Burghele).
9. Continuam lucrarile de reabilitare a Teatrului Ion Creanga.
10. Finalizam Registrul Spatiilor Verzi, pentru a proteja sanatatea bucurestenilor”.
Bucurestenii decid
Nicusor Dan a mai explicat ca, la nivel de conceptie a bugetului, exista cinci diferente fata de bugetul conceput de fosta administratie:
„1. Alocam sume importante pentru investitii. 30% din buget (aproximativ 2,2 miliarde de lei) merge pentru cheltuieli de dezvoltare/investitii, in timp ce, conform executiei bugetare aferenta anului 2020, fosta administratie a avut doar 476 de milioane de lei drept cheltuieli de dezvoltare.
2. Eliminam risipa. De la peste 200 de milioane de lei dati in 2019 pentru festivaluri si alte evenimente similare, vom avea in acest an doar cateva milioane de lei, pentru evenimentele de traditie ale Capitalei.
3. Platim datoriile. Facem curatenie in dezastrul lasat de fosta conducere a primariei si alocam circa 1 miliard de lei pentru plata vechilor datorii.
4. Ne bazam in mod substantial pe fonduri europene pentru dezvoltarea Capitalei. In bugetul local planificam venituri de circa 1 miliard de lei din fonduri europene, la care se vor adauga bani suplimentari din PNRR si din alte surse UE.
5. Introducem bugetul participativ. Alocam pentru inceput 2 milioane de lei, ca proiect-pilot, iar bucurestenii vor decide ei insisi, in urma consultarii publice, unde vor merge exact acesti bani.
Invitam bucurestenii si societatea civila din Bucuresti sa formuleze recomandari si sugestii pentru proiectul de buget, ca sa avem in final un buget cat mai bun”.
Proiectul bugetului Municipiului Bucuresti pentru anul 2021 poate fi consultat aici.
Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere in perioada 07 aprilie – 21 aprilie 2021, la adresa de e-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hidroplasto
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere