Agenda Constructiilor
Miercuri, 12 August 2020
Home - Stiri - Info-Santiere - PMB: Debut lucrari la Spitalul Sfantul Sebastian, investitia de 400 milioane euro
PMB: Debut lucrari la Spitalul Sfantul Sebastian, investitia de 400 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2020 11:28
Primaria Capitalei a inceput lucrarile la Spitalul Metropolitan „Sfantul Sebastian” si la Centrul de Excelenta din zona de nord a Bucurestiului.
Primarul General, Gabriela Firea: „Asa cum am promis, Spitalul Metropolitan „Sfantul Sebastian” Bucuresti, primul spital inteligent din Romania, devine o realitate. Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, eliberarea terenului si semnarea contractului pentru proiectare si executie cu doua dintre companiile municipale, incepem lucrarile la fundatie. In trei ani, bucurestenii si pacientii din tara vor avea acces la servicii medicale de calitate intr-un spital cu aproape 1.000 de paturi si 31 de sali de operatie. Doar pentru cladirea spitalului si dotari investitia se ridica la 400 de milioane de euro. Anual, vor fi tratati peste 300.000 de pacienti.”
Cladirea spitalului, cu toate circuitele medicale si aparatura ultramoderna, va fi gata in maximum 3 ani, potrivit contractului semnat cu asocierea Compania Municipala Consolidari S.A. si Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A.
Intregul complex va fi compus din: 3 corpuri de cladire cu destinatia spital, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport si in cadrul caruia se vor regasi spatii de cazare pentru rudele pacientilor si cabinete medicale, o cladire pentru gradinita si cresa, un bloc cu locuinte pentru personalul medical si spatii verzi.
Valoarea contractului pentru intreg complexul se ridica la peste 2,8 miliarde de lei fara TVA.
Spitalul va asigura pacientilor servicii in urmatoarele specialitati medicale: obstetrica-ginecologie (obstetrica, ginecologie, neonatologie, fertilizare), cardiologie, chirurgie cardiovasculara, chirurgia capului si a gatului (BMF, ORL, oftalmologie), chirurgie toracica, chirurgie generala, neurochirurgie, neurologie, pneumologie, gastroenterologie, hematologie, urologie, medicina interna (nefrologie, nefro-dializa, diabet si boli de nutritie, reumatologie), recuperare-reabilitare. Sectia mama si copil va functiona separat de cladirea principala a spitalului si va cuprinde resuscitarea medicala pediatrica, neonatologia si sectia de ginecologie-obstetrica, inclusiv urgente.
Pentru accesul facil in zona spitalului, care va fi ridicat in Sos. Pipera, va fi construita o noua strada cu doua benzi pe sens si linie de tramvai, Strada Spitalului. Suprafata construita desfasurata a complexului este de aproximativ 250.000 mp. Vor fi amenajate peste 1.300 de locuri de parcare, dintre care doar aproape 200 la suprafata.
Complexul va avea peste 30.000 mp de spatii verzi, iar cladirile vor fi un etalon pentru eficienta energetica prin utilizarea unor surse de energie sustenabila: panouri solare, centrala in cogenerare si pompa de caldura aer-apa.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19allbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere