Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - SIBIU: Aprobare pentru noul Complex Sportiv Arena Universitara de 70 milioane euro
SIBIU: Aprobare pentru noul Complex Sportiv Arena Universitara de 70 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 06 Feb 2023 14:01
Dezvoltarea infrastructurii educationale si sportive a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu si a Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” continua pentru ambele institutii prin preluarea de catre Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, din administrarea Ministerului Apararii Nationale, a unui teren de 15.833 mp, conform H.G. nr. 68/26.01.2023.
Astfel, proiectul Arena Universitara - Complexul Sportiv al ULBS si AFT se va extinde prin construirea pe terenul primit de curand a unor spatii de cazare care sa deserveasca si sa intregeasca dimensiunea multifunctionala a complexului sportiv. Amenajarea unui spatiu modern care sa-i gazduiasca pe sportivi in vecinatatea Arenei Universitare este o nevoie stringenta pentru participantii la competitiile nationale si internationale care se vor desfasura in complex.
„Arena Universitara - Complexul Sportiv al ULBS si AFT prinde contur din ce in ce mai clar. Ideea spatiilor de cazare vine sa completeze un proiect foarte necesar, atat pentru mediul academic, cat si pentru comunitatea sibiana, dinamizand astfel initiativa investitionala a celor doua institutii de invatamant superior”, a declarat rectorul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, dl. gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN.
„Preluarea de catre ULBS a unui teren de peste 1,5 ha, care sa permita constructia unor spatii de cazare pentru participantii la competitiile sportive, arata inca o data cat de important este sa gandesti un obiectiv de infrastructura integrat, in consonanta cu nevoile curente si viitoare ale intregii comunitatii. Intregirea proiectului nostru prin acest teren confirma numeroasele efecte benefice ale parteneriatului dintre Academia Fortelor Terestre «Nicolae Balcescu» si Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - un parteneriat care, dupa 10 ani de functionare neintrerupta, imi place sa cred ca ar putea deveni un model de cooperare institutionala si de eforturi concertate catre binele comunitatii”, a declarat prof. univ. dr. habil, Sorin RADU, rectorul ULBS.

Investitie de 70 milioane de euro
Conducerea Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu a prezentat, vineri, 29 iulie 2022, intr-o conferinta de presa, proiectul de peste 70 milioane de euro, Arena Universitara - Complexul Sportiv al ULBS, care urmeaza sa fie finantat de catre Guvernul Romaniei prin Compania Nationala de Investitii. Proiectul demarat de ULBS in urma cu 10 ani va fi realizat in urma unei colaborari cu Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” Sibiu si autoritatile locale.
Conform studiului de fezabilitate, Arena Universitara - Complexul Sportiv al ULBS va avea o suprafata construita la sol de 15.396,60 mp (pe un teren in suprafata totala de 31.011 mp), cu un regim de inaltime de S+P+2E. Complexul este un spatiu sportiv multifunctional cu o capacitate de 5016 de locuri, avand ca destinatie derularea de activitati didactice, sportive, stiintifice, culturale etc.
Structura proiectata a complexului sportiv acopera atat spatii interioare, cat si exterioare, cu destinatie multipla, astfel:
 
1. Spatii interioare
- parcare cu o capacitate de 502 locuri, din care 31 pentru persoane cu dizabilitati;
- subsol/demisol zona tehnica (CT, post transformare, 4 depozite ALA pentru 600 de persoane, rezerva intangibila de apa);
- 1 amfiteatru cu capacitate de 125 locuri;
- 3 sali de curs cu capacitate de 70 locuri/sala;
- 6 sali de seminar cu capacitate de 30 locuri/sala;
- 6 sali de laboratoare cu capacitate de 30 locuri/sala;
- 1 sala profesorala de 25 locuri - 6 cabinete profesorale de 30 locuri/ cabinet;
- sala jocuri sportive cu dimensiuni de 45 x 30m;
- sala fitness - culturism de 400 mp;
- sala gimnastica si de sporturi de kombat de 300 mp;
- sala de tenis de masa/ badminton de 400 mp;
- sala de antrenament in vederea pregatirii de joc (o intreaga cladire separata de complexul sportiv).
 
2. Spatii exterioare
- 1 teren multifunctional cu gazon (fotbal) de 90 X 50 m;
- 2 terenuri de tenis de camp de 40 X 20 m/ teren;
- teren multifunctional pentru baschet si volei de 35 X 20 m;
- teren de handbal de 45 X 25 m;
- pista de atletism de 400 m;
- la exterior se va prevedea o parcare pentru autovehicule: care de televiziune, zona masini ISU, masini jandarmerie, autocare sportivi.
Suprafetele de joc sunt proiectate conform standardelor omologate de federatiile sportive de specialitate.
„Arena Universitara - Complexul Sportiv al ULBS va intregi infrastructura sportiva si educationala sibiana si va constitui o placa turnanta a parteneriatului cu intreaga comunitate. Arena Universitara va deveni un facilitator pentru dezvoltarea sportului de performanta si o alternativa pentru copiii, tinerii si studentii sibieni, in promovarea unui stil de viata sanatos. Arena Universitara reprezinta un proiect curajos, care poate deveni realitate, intru folosul comunitatii, cu implicarea si sprijinul reprezentantilor institutiilor publice din judet. Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Sibiu, Primaria Selimbar, parlamentarii care ne reprezinta, cu totii pot contribui la implementarea acestui proiect. Parteneriatul dintre Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu reprezinta un model de cooperare institutionala si sunt bucuros ca rezultatele nu intarzie sa apara. Apreciez ca scopul esential al parteneriatelor strategice care aduc impreuna autoritatile administrative, institutiile educationale si oamenii politici este acela de a asigura dezvoltarea durabila a Sibiului, iar complexul sportiv este parte a acestui proces”, a declarat prof. Sorin RADU, rectorul ULBS.
La conferinta de presa au participat:
- univ. dr. habil. Sorin RADU, rectorul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu;
- bg.prof.univ.dr.ing. Ghita BARSAN, rectorul Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu;
- Astrid Cora FODOR, Primarul Municipiului Sibiu (gazda evenimentului);
- Raluca TURCAN, Membru al Parlamentului Romaniei;
- Daniela CIMPEAN, presedinte al Consiliului Judetean Sibiu;
- Marius GRECU, Primarul Comunei Selimbar
- univ.dr.ing. Ioan BONDREA, presedintele Senatului ULBS.
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
siniat
rigips
SIGM
Ubitech
viarom
theda mar
ness project
leviatan
BogArt
Acvatot 2019
Arduro
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
SSAB
CDS
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
noark
konsent

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander