Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - SPEEDWELL obtine autorizatie de construire la a doua cladire din ansamblul Paltim
SPEEDWELL obtine autorizatie de construire la a doua cladire din ansamblul Paltim
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 26 Aug 2022 11:50
SPEEDWELL a anuntat obtinerea autorizatiei de construire pentru cea de-a doua cladire rezidentiala din proiectul cu utilizare mixta PALTIM, dezvoltat in Timisoara.
SPEEDWELL a primit autorizatia de construire pentru cea de-a doua cladire rezidentiala din cadrul ansamblului PALTIM. Aceasta este cea de-a treia autorizatie obtinuta de dezvoltator pentru acest proiect, pe langa cea pentru prima cladire rezidentiala si cea pentru lucrarile de reabilitare a vilei monument.
Fiind un proiect mixed-use, pe langa componenta rezidentiala, PALTIM va include si spatii de birouri si retail. Procesul de obtinere a autorizatiilor necesare pentru componenta de birouri din cadrul PALTIM, inclusiv cea pentru renovarea unei cladiri istorice, parte din fosta fabrica, este in stadiu avansat si programat sa aiba loc in urmatoarele cateva luni.
Lucrarile de constructie pentru prima cladire rezidentiala a ansamblului sunt in plina desfasurare, dupa ce SPEEDWELL a semnat un contract de colaborare cu STRABAG, Antreprenorul General pentru acest proiect.
Cea de-a doua cladire rezidentiala PALTIM este formata din 113 apartamente si include studiouri si apartamente de 2, 3 si 4 camere. Impreuna cu unitatile din prima cladire, proiectul ofera un total de 236 de apartamente premium.
Amplasat pe malul Begai, ansamblul PALTIM introduce un concept high-end prin intermediul caruia isi propune sa creeze o noua comunitate in una dintre cele mai cautate zone ale Timisoarei, la cativa pasi de centrul orasului si de Parcul Central.
Proiectul PALTIM este si unul de regenerare urbana. Astfel, SPEEDWELL lucreaza in prezent la renovarea unei vile monument si va incepe in curand lucrarile la o sectiune, parte din fosta fabrica de palarii, care va fi reconditionata, conservand astfel patrimoniul istoric si cultural al sitului.
Pe langa componenta de regenerare urbana, PALTIM este construit conform standardelor nZEB si foloseste materiale de calitate superioara. Sustenabilitatea este un concept care se regaseste in toate proiectele dezvoltate de SPEEDWELL.
Vanzarile pentru prima cladire a proiectului au fost lansate in octombrie 2021. De atunci, mai mult de jumatate din stocul disponibil de apartamente a fost vandut.
Lucrarile de constructie pentru prima cladire si cele de renovare pentru vila monument sunt in curs de desfasurare, conform planului.
"Obtinerea autorizatiei de construire pentru a doua faza a proiectului marcheaza un pas important si este un moment mult asteptat de echipa SPEEDWELL. Odata cu inaintarea lucrarilor de constructie pentru prima cladire, ne apropiem de momentul in care PALTIM va deveni realitate si va crea un nou standard de viata pentru comunitatea care se va forma aici. Ne bucuram sa fim prezenti in Timisoara, unde autoritatile demonstreaza ca un dialog constructiv este posibil si suntem convinsi de faptul ca PALTIM va contribui la dezvoltarea orasului si a zonei.", declara Didier Balcaen, CEO si Co-Fondator SPEEDWELL.
 
 
man and machineVideoConfAC-iulALLBIMhiltivailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
FRONTALE
leviatan
MAKITA
grundfos
Acvatot 2019
strabag nivel 1
theda mar
BALTIC
CDS
CONCEPT STRUCTURE
viarom
Ubitech
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023