Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - TIMISOARA: Primaria si IFC vor construi un spital municipal in nordul orasului
TIMISOARA: Primaria si IFC vor construi un spital municipal in nordul orasului
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 10 Feb 2022 12:20
Primarul Municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a primit, miercuri, vizita unei delegatii a International Finance Corporation (IFC) - divizia de investitii in dezvoltare a Bancii Mondiale - institutie care va incheia un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului Spital Municipal. Acesta va fi amplasat in nordul orasului, langa Aerodromul Utilitar Cioca, si va fi dotat cu aparatura de ultima generatie, adunand intr-un singur loc toate sectiile medicale care acum sunt raspandite in oras.
Alaturi de primarul Dominic Fritz, la vizita in teren s-au aflat city managerul Matei Creiveanu, arhitectul-sef Gabriel Almajan si directorul Spitalului Municipal, Daniel Malita. Delegatia IFC a fost formata din 9 persoane, experti tehnici, financiari si in domeniul sanatatii.
„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal intr-o cladire veche, din centrul orasului si sectii raspandite in toate zonele din Timisoara. Timisorenii nu pot avea astfel acces usor la servicii medicale de calitate. Intentia noastra este sa ridicam de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, in zona de nord a orasului, langa Aerodromul Utilitar. Investitia va fi, insa, una imensa, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, si de aceea suntem onorati sa avem alaturi de noi in acest proiect vital pentru Timisoara o institutie prestigioasa, cum este IFC. Anul acesta vom incepe studiile cerute prin lege, pe care le vom finanta impreuna cu cei de la IFC. Astazi am facut un pas major pentru ca Timisoara sa aiba un nou spital municipal, unul modern si capabil sa asigure servicii medicale complete pentru timisoreni”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
In perioada urmatoare, in parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar constructiei acestui nou spital.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
MAKITA
theda mar
rigips
noark
konsent
siniat
viarom
EDIT-Structural
ness project
CDS
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander