Agenda Constructiilor
Marti, 09 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - TRANSELECTRICA: Finantare de 23 milioane euro pentru LEA Constanta-Medgidia
TRANSELECTRICA: Finantare de 23 milioane euro pentru LEA Constanta-Medgidia
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2021 12:14
Noua Linie Electrica Aeriana (LEA) 400 kV Constanta Nord – Medgidia Sud, aflata pe lista celor 20 de proiecte strategice de importanta nationala ale CNTEE Transelectrica SA, este investitia pentru care Compania a depus aplicatie de finantare din bugetul Fondului pentru Modernizare la Banca Europeana de Investitii. Valoarea eligibila a obiectivului investitional este de aproximativ 23 de milioane de euro.
Investitia propusa este inclusa si in lista principalelor proiecte pentru dezvoltarea retelei electrice de transport din Planul National Integrat Energie si Schimbari Climatice (PNIESC), care reprezinta angajamentul Romaniei la efortul comun de indeplinire a obiectivelor europene din domeniul energiei si climei stabilite pentru anul 2030.
Implementarea proiectului Noua Linie Electrica Aeriana 400 kV Constanta Nord – Medgidia Sud va contribui la dezvoltarea retelei electrice de transport din zona Dobrogea, respectiv la securitatea, flexibilitatea si adecvanta Sistemului Energetic National, oferind premisele punerii in functiune a unor noi capacitati de productie de energie din surse regenerabile. Proiectul va permite integrarea unei productii suplimentare de energie electrica din surse regenerabile de circa 685 MW in zona Dobrogea, raportat la orizontul de timp 2025. De asemenea, va asigura o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu aproximativ 16.000 de tone pe an.
Noua linie de 400 kV dintre Constanta Nord si Medgidia Sud are un rol important in procesul de reconfigurare a sistemului energetic si a retelei electrice de transport in acord cu noile directii stabilite prin pachetele legislative europene „Green Deal” si „Fit for 55”. Acest process complex a fost initiat de CNTEE Transelectrica SA prin elaborarea listei celor 20 de proiecte strategice, in contextul trecerii graduale la o economie neutra din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de sera. Tranzitia energetica impune o adaptare rapida a retelei electrice de transport si intensificarea ritmului de extindere a acesteia prin noi investitii.
Aplicatia pentru finantarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a proiectului propus de CNTEE Transelectrica SA a fost transmisa catre Banca Europeana de Investitii, ieri, 14 septembrie 2021, alaturi de alte 8 proiecte ale Complexului Energetic Oltenia. Toate aceste proiecte se incadreaza in obiectivele definite prin Directiva UE care isi propune rentabilizarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera si sporirea investitiilor care conduc la indeplinirea tintelor stabilite.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
BMI_Icopal
hilti
leviatan
Acvatot 2019
hidroplasto
rigips
viarom
MAKITA
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere