Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Info-Santiere - TULCEA: Finantare de 220 milioane euro pentru extindere Spital Judetean de Urgenta
TULCEA: Finantare de 220 milioane euro pentru extindere Spital Judetean de Urgenta
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 14 Sep 2020 10:50
La Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, s-a semnat contractul de finantare cu fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea si extinderea Spitalului Judetean de Urgenta Tulcea, in valoare de 220.279.012 lei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.
„A fost visul nostru, al tulcenilor, pentru noi, pentru parintii si copiii nostri, precum si pentru toti cei care viziteaza acest judet turistic, sa avem acces la cele mai bune tehnologii pentru tratament si asigurarea oricarui tip de interventie de urgenta prin constructia unui nou bloc operator. De asemenea, facem eforturi permanente pentru mentinerea si atragerea de medici specialisti. In acest fel, nu vom mai fi nevoiti sa mergem in alte centre de sanatate din marile orase. Cu pasi marunti si cu multa munca ne-am apropiat de acest vis, pentru ca oamenii sunt pe primul loc si sanatatea inainte de toate!
Acest proiect este o reusita a administratiei judetene tulcene, pentru ca am putut impreuna cu cei de la Comisia Europeana sa obtinem finantare pentru modernizarea si extinderea Spitalului Judetean, fiind singurul spital judetean din tara care a obtinut o astfel de finantare. Fondurile sunt alocate prin POR din bugetul ITI, acesta fiind principalul argument pentru obtinerea finantarii, respectiv strategia de dezvoltare integrata a Deltei Dunarii“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.
Extinderea Spitalului Judetean de Urgenta se va asigura accesul tulcenilor la un act medical de calitate, prin construirea unui nou corp de cladire in partea de nord-vest a spitalului care va cuprinde un Bloc operator nou prevazut cu 6 Sali de operatie, proiectate si dotate la cele mai inalte standarde si exigente, caruia i se alatura Departamentele ATI, Bloc de nasteri, Sterilizare, internarea de zi, explorari functionale, sectia de hemodializa, departamentul RMFB, prosectura si blocul gospodaresc, dar si construirea unei noi scari de acces/evacuare in partea de sud a cladirii, conform cu impunerile ISU.
Reabilitarea si extinderea Spitalului Judetean de Urgenta se alatura astfel celor cinci proiecte aflate in implementare in aceasta unitate, respectiv Imbunatatirea accesului populatiei din ITI la servicii medicale de urgenta, prin dotarea cu aparatura de inalta performanta, Eficientizarea energetica a cladirii Spital TBC Tulcea, Eficientizarea energetica a cladirii Spital Boli Contagioase Tulcea, Reabilitare extindere functionala Unitatea de Primiri Urgente Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea si Infrastructura transfrontaliera de sanatate.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere