Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - UNITY Park: Peste 20 milioane euro pentru faza a II-a a proiectului de modernizare
UNITY Park: Peste 20 milioane euro pentru faza a II-a a proiectului de modernizare
Info-Santiere Publicat de AG&F 23 Nov 2023 12:12
Genesis Property anunta finalizarea lucrarilor la Faza II a proiectului YunityPark – o premiera in peisajul imobiliar romanesc si unul dintre cele mai inovatoare parcuri de birouri din Romania. 
Faza II a proiectului presupus o investitie de 20 de milioane de euro si dispune de o padure urbana de 1.000 de metri patrati ce contribuie la absorbtia a peste 5 tone de CO2 anual, un amfiteatru in aer liber, cu o capacitate de 1.500 de persoane, 2.000 de metri de alei pietonale si promenada etajata, oglinzi de apa in trepte, spatii creative pentru intalniri, arhitectura fluida si design biofilic ce transpun nevoia omului de integrare cu natura.
Facilitatile pe care Yunity Park le pune la dispozitie reprezinta o schimbare de paradigma a felului in care oamenii se raporteaza la viata de birou, in special intr-o lume post-pandemica in care calitatea vietii este extrem de importanta, iar echilibrul intre viata profesionala si cea personala este un factor major prin care se decide alegerea unui loc de munca. 
Liviu Tudor, presedintele Genesis Property, a declarat: „Yunity Park marcheaza inceputul unei noi ere in designul spatiilor de lucru. Nu este vorba doar despre un birou traditional, ci despre crearea unui spatiu public, special conceput ca o extensie sustenabila a mediului de lucru. Vrem sa rescriem felul in care muncim, sa schimbam paradigma spatiilor de lucru, iar Yunity Park este un model pentru viitor, punand accent pe responsabilitatea ecologica, flexibilitatea aranjamentelor de lucru si eficienta de cost”.
 
 
Pe langa aceste elemente gandite in special pentru bunastarea oamenilor, infrastructura proiectului include si componente proiectate pentru a reduce costurile utilitatilor pentru zonele comune, ceea ce va aduce beneficii financiare directe companiilor chiriase. Printre acestea, cele mai importante sunt un bazin de retentie a apelor pluviale care asigura irigarea intregului parc, sisteme inteligente si eficiente energetic LED pentru iluminatul nocturn si o retea de peste 1.000 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperisul cladirilor din campus. Aceste panouri produc 12% din consumul de energie al intregului parc, iar din luna februarie 2023 si pana astazi, cantitatea de CO₂ redusa este de 317 tone, au fost salvati 17.196 de copaci si a fost redusa o cantitate de carbune de 128 tone.  
"Acest parc nu este doar un spatiu verde, ci o structura complexa, echivalenta cu o investitie in doua cladiri de birouri. Pe langa padurea urbana, am integrat 4.000 de metri patrati de panouri fotovoltaice, care produc mai mult decat necesarul de energie pentru intretinerea spatiilor verzi. In contextul actual, _companiile cauta solutii pentru a reduce costurile si suprafata birourilor inchiriate, insa mentinand un nivel inalt de productivitate si de calitate a spatiilor. Yunity Park raspunde acestor nevoi, stabilind un nou standard in industria imobiliara”, adauga Liviu Tudor. 
Investitia totala in transformarea Yunity Park va depasi 50 milioane Euro, cu termenul de livrare final in Q3, 2024. 
Genesis Property este primul dezvoltator imobiliar din Romania care s-a alaturat aliantei UN Global Compact. Cladirile din portofoliu sunt certificate BREEAM Very Good din 2013 si sunt in proces de obtinere a certificarii BREEAM Outstanding. Yunity Park ajunge sa indeplineasca inca din acest an criteriile nZEB. Mai mult, toate cele sapte cladiri din Yunity Park vor avea IMMUNE Building Standard™ – Resilient, cu 5 stele din 5, reflectand angajamentul Genesis Property pentru un mediu sanatos de lucru si de viata urbana.
"La Genesis Property, ne angajam sa construim nu doar cladiri, ci comunitati sustenabile si inovatoare. Yunity Park este punctul culminant al acestei viziuni, demonstrand angajamentul nostru fata de un viitor in care spatiile de lucru sunt in armonie cu mediul si nevoile umane”, a declarat Liviu Tudor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
siniat
concelex
ness project
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
rigips
quadratum
viarom
konsent
BogArt
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
Acvatot 2019
Ubitech
noark
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander